Olabilir, zaten marka yerine model araştırması yapılması sürekli tavsiye ediliyor. Bahsettiğim PSU ile 2 x GTX480 + HD5xxx serisi 3 ekran kartı aynı anda çalıştırıyordu :) |
Ekran kartı çizgiler (17. sayfa)
-
-
Yine de power ağır olursa kaliteli olur diyorlar. Ama tabi ki de buna bakarak asla alınmaz. Ama dediğin gibi ağır kaliteli bir power. Ufak tefek birşey se tamir ettireceğim bu yüzden. Çok memnundum powerımdan. Yıllardır çok iyi çalıştı. -
Ben bakalım bu olmazsa Asus ya da MSI denesem mi diye düşünüyorum. Birkaç tane Asus model izledim. Güzel görünüyor. Ölçümleri falan kaliteli geldi. Bakalım arkadaş bi baksın olmazsa bakacağız artık -
evet agirlikla kalite dogru orantili fakat tek kriter bu degil..
-
Böyle bir anlayış egemen olsa Çinliler içine kurşun döküp gönderirler kesin.
-
Elektrikçi arkadaşının elinde PSU Tester'ı varsa büyük bir ihtimal yapabilecektir bence Fatih
-
@Headlong Into Carnage @gkhnAy
Kesinlikle tek kriter değil hatta çok yüksek ihtimalli bir kriter bile değil. Ağır diye malzeme kalitesine bakılmaz. Şu anda kullandığım kaç senelik çalışan PSU var. Kuş gibi hafif ama hala çalışıyor. He yaa adamlar çimento doldururlar öyle olsa :D
-
Aslında olduğunu sanmıyorum. Bulunduğum ilçe de çok da psu tamiri gelmiyordur ona, o nedenle kontrol cihazı almamış olabilir. Olmazsa birazdan fırsat bulabilirsem arayacağım. Bakmadıysa hala başka abi var elektrikçi ona götüreceğim. Sabahtan beri ses çıkmadı. :D sallıyor mu ne
-
Cimento doldurmasalarda benzeri bir sey yapıyorlar zaten.. Bu cep telefonu sarj cihazlarında da ağırlık kaliteyle orantılı olabiliyor.. Cep telefonu sarj cihazı da bir cesit mini PSU'dur ve asagıda sıralayacagım bazı seyler onlar icin de gecerlidir..
Böyle bir mesaj yazdıgın icin muhtemelen bundan hic haberin yoktu, fakat bazı sahtekar cinli üreticiler, aliexpress üzerinden sattıkları, ucuz 1 dolarlık sarj cihazlarında, gramlık demir plakalar kullanabiliyorlar böylelikle ürün daha ağır öyleyse daha kalitelidir algısı yaratıyorlar..
Ağırlıgın mini ya da bilgisayar PSU'su olsun, kaliteyle doğru orantılı olmasının bazı sebepleri var.
Bilgisayar PSU'su icin konusursak, ağır PSU'lar daha kaliteli bilesenler icerdikleri icin genellikle daha ağırdır. Daha büyük kapasitörler, trafolar ve bobinler daha ağır olma eğilimindedir.. Ayrıca kaliteli PSU'larda yine ağırlık ceken heatsink elemanları bulunur. Daha iyi heatsinkler daha ağır olabilir.. Ayrıca kalın ve dayanıklı bir dıs metal muhafaza daha ağır olur.. Özellikle Ucuz ve kalitesiz PSU'larda ağır heatsinkler ve ağır dıs muhafaza maliyetten kacınmak icin kullanılmaz.. Hafif kus gibi bir PSU bu yüzden ucuza mal edilmis ve dandik olma eğilimindedir.. Dolayısıyla ağırlık evet dolaylı yoldan olsa bile PSU'da kaliteyi gösterebiliyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Eylül 2024; 16:32:18 >
-
Elektronikçi yok mu peki Fatih? Her yer elektrikçi kaynıyor her halde sizin mahallede ha :)
-
İşte hilesiz hurdasız olsa herşey ozaman kesinlikle doğru. Eskiden de öyle vardı aldı hatta donanım inceleyenler kaliteli psu larda ağırlıktan bahsederlerdi. Ama görmüştüm adamların şarj adaptörü den çimento çıkıyor falan 😁 -
Buralarda zor 😄 küçük bir ilçe. Bol bol elektrikçi var. Ama kimisi öpüyor adamı 😄 fazla öptürmeden yaptırmaya bakıyorum.
O yüzden deneyecek parça bulamıyorum. Zaten AM5 ya da ddr5 bulmak zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yourself88 -- 3 Eylül 2024; 18:15:51 > -
:D :D :D
Şu an PSU açık vaziyette mi?
-
Bilmiyorum ki 🤓 bıraktım akşam üzeri bakıp arayacağım dedi ama. Uğramadım artık.
Bugün bakar umarım er geç, olmadı başka elektrikçiye soracağım 😁 alt mahallelere doğru 3 4 dükkan daha var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yourself88 -- 3 Eylül 2024; 18:18:42 > -
Adam açık ya da kapalı olduğunu dahi sana bildirmeye gerek duymamış ya :)
-
Açmamıştır herhalde daha :) baksa olur olmaz deyip haber verir. Çok masraflı birşey se sorun yaptırmayacağım haber ver mutlaka dedim ama. Herhalde dükkana gelmedi daha, gelince bakarım dedi -
PSU tamiri yaparken carpılmayın dikkat edin o sekil biri öldü Türkiye'de...
-
Elektrik şakaya gelmez. Allah korusun. Dikkatli olmak lazım. Benim psu dan ses yok, yarın sabah gidip alırım başka bir yere gösteririm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X