Şimdi Ara

Ekran kartı çizgiler (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: cengiz4565 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
450
Cevap
3
Favori
5.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sabah bıraktım bakalım ama usta sanırım az çok anladı durumu anlatınca. Yenisi nekadardır diye sordu sanırım ücret fazla olacak gibi. Ondan bende 2-3 bin dedim. Çok fazla çıkacaksa yapma ustam haber veriver bana dedim. 10 seneden fazladır çalışıyor, çok çıkarsa yaptımayacağım ustam dedim. Zaten 7 yıl kullanım ömrü diyorlar. 12 sene olmuş neredeyse 2 ye katlamış ömrünü. O yüzden bir yeri yapılsa yarına başka bir yeri patlak verir. Ondan dolayı çok zorlamayacağım. Olmazsa 3 taksitle amazonda var imkan. Ama yılalrdır tık demeden çalıştı. Çok güzel bir cihazmış gerçektende. Aklımda olsun ama parça fiyatına göre değerlendiririm. Aklımda bulunsun.

Sağolasın gerçektende ya :D zaten benle bir bu forumda haftalardır derdime ortak oldun valla, çok minnettarım o konuda, Allah razı olsun düşünmen bile benim için çok kıymetli. Bu işlerde zaten ya tam alet edavat mevcut olacak ya da bırakıyorsun. Dediğin gibi bende de artık yarım yamalak olunca malzemeler artık olmuyor. Kalan parçaları vs hepsini elden çıkaracağım artık şu bilgisayar kalsın tek diyorum artık bende :D

• yourself88 kullanıcısına yanıt

Az çok eline bir devre kartı alıp, bir arıza görmüş gidermişsen. Hele bir de o lehim ve pastasının kokusunu almışsan; üstüne üstlük bir de içeriğindeki elektronik komponentlerin her birinin ne işe yaradığını da biliyorsan; bence sen de bırakamazsın :) Elektronik bir derya :) Bulaşmışsan bir kere, ömür boyu bırakamazsın :)

İlk günden beri bu işlere olan yakınlığın ve merakın seni bana yakınlaştırdı zaten. Kötü de olmadı bak arkadaş olduk forumda.

Ne biliyorsak bilgi paylaştıkça da çoğalıyor gerçekten. Donanım Haber forumunun bile yıllar önce ilk kuruluş nedeni buydu. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qeceninprensi -- 6 Eylül 2024; 12:59:41 >
  • Aynen öyle varya :D hakkaten aynı. Bende bilgisayar parçalarını elime aldığımda böyle varya içimde dinginlik oluyor. Böyle kutusunda çıkarırken kendimi tarif edilemez hissediyorum :D dokunmak karta falan çok güzel ya. Monte ederken böyle yavaş yavaş özenle hassas şekilde yapıyorum. Bu içinde olacak yoksa sonradan olan birşey değil hakkaten sende de var kesinlikle anlatırken belli. Kartı elime alıyorum, inceliyorum, dokunuyorum kokusu bile farklı ya. Açılıyor sistem böyle birşeyler yapabiliyorsun, sorun çözülüyor ekran açılıyor böyle içindeki sevinç başarı duygusu felan bambaşka birşey ya :D Eşim bile çocuk gibi seviniyorsun diyor. Ama gerçektende bambaşka birşey

İlk bilgisayarım Win98 di, çöktü. Ozamanlar harçlığımı biriktirip her ay olmasa bile 2-3 ayda bir bilgisayar dergisi alıp okurdum ve bilgisayarım bile yoktu :D içinden CD çıkardı ne var içinde diye merak ederdim. Üzerindeki DEMO oyunların resimlerine bakardım. Windows XP dergiden gördüm :D yemyeşil renkli masaüstü falan harika böyle acayip merak ediyorum. Bilgisayarım çöktü. Götürdüm bilgisayarcıya "Win XP kurdurmak istiyorum" dedim. Adam baktı ben buna win98 kurarım 15 TL alırım dedim :D ben dedim yaptırmam. Aldım kasayı eve getirdim. Başka bir şehirden arkadaştan başlangıç disketi kurulum cd si ayarladım. Hiç bir bilgim yok. Deneye deneye, uğraşa uğraşa neredeyse 1 hafta uğraştım ve kurulumu yaptım :D Bilgisayar bi açıldı. Böyle ekrana kilitliyim. Yemyeşil WinXP açıldı. İnternet yok, şimdiki gibi CD takıp ileri ileri deyip kurmak yok. Ben o ekranı hiç unutmuyorum :D işte böyle başladı ve yıllarca hep kendi problemlerimi araştırıp kendim çözdüm :D ama artık geçmiş bizden geçmiş. İçimizdeki o merak etlbet bitmez. Ama artık bu işlere vakit bulamadığımızdan eskimişiz.

Gerçekten tanıştığıma çok memnun oldum. Aynen öyle arkadaş olduk. :) faceden ekleyelim. Donanım haber gerçektende çok kaliteli forumlardan birisi. İlk aklıma gelen forum ve haberlerini de fırsat buldukça takip ediyorum. İnşallah bir çok kişiye de faydası olmuştur bunların.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yourself88 -- 6 Eylül 2024; 16:43:10 >

ben de windows 95 ile baslamistim fakat beni baydi artik boyle ekran kartiydi, donanimdi hatta cep telefonu bile zevk vermiyor artik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Eylül 2024; 17:55:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Yaa, simsiyah renksiz sitemler 😁 paintten resim çizerdik. Sonra age of empires dönemi. Ben hala seviniyorum ama böyle eskisi kadar sök tak tamir yap vs kalmamış bende de. O yüzden eski parçaları artık elden çıkacağım. Şu sistemi bir halledip oyun vs oynarım işte.
    Psu da oldu dedi usta eve getirdim aynı. Haftaya tekrar vereceğim tamire bakalım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yeniden götürseydin ustaya. Onunla birlikte bir enerji verip çalıştırsaydınız dükkanında keşke :(

Win98 cdsinin içerisinden çıkardı Age of :D

• qeceninprensi kullanıcısına yanıt
    Haftaya götüreceğim tekrardan. Haftasonu burada olmayacakmış. Şu an ne yaptı bilmiyorum ama 300tl dedi. Bakalım haftaya tekrar götüreceğim. Bilgisayar da denememiş. O yüzden bilgisayarda deneyerek tamir yoluna bakacak. Umarım büyük bir problem yoktur :)
    Evet ya. Age of demo oyunu vardı. Sürekli sınırlı oyunu farklı oynayışlarla oynardım. Sonra dışarıdan gelen dayıma aldırmıştım tam sürüm Cd sini 🤓 o gün acayip sevinmiştim ya. Cd yi getirdi dayım kurdum oyunu bi açtım. Tüm harita ve devletler açıktı. Acayip sevinmiştim.

Renksiz monitor 1992 oncesi falan hocam 14 inch renkli monitor kullaniyorduk crt ekran bombeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Beyaz kocaman monitör 😆 hyundai markaydı. Bazen görüntü bi kayardı. Kenarlardan çaprazlaşırdı. Düğmelerden ayar yapacağız diye bi saat uğraştırdık.

Ya böyle asagıda tekerlek gibi düğmeleri olan analog monitorler vardı hahaha asagıdan düğmeleri ceviriyordun ilk bilgisayarımda USB portu yoktu hatta

Aynen ya, onlarla ayar yapıyorsun 🤓 benim pc de de yoktu. Cd okuyucusu bile yoktu. Para biriktirip almıştım sonradan. Disket okuyucu vardı. Tıkır tıkır tıkır çalışırdı.

Ben o disketlere oyun bile cektirirdim.. bir keresinde DOOM II cektirmek icin ankara'da emekten bahcelievlere yürüyerek gitmistim 7 disket mi neydi ücüncü disket bozuk cıkınca bir daha gitmistim..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Eylül 2024; 20:8:2 >
    He yaa, parça parça disketlere sığdırıp birleştirirdik. Mp3 taşırdık. Bilgisayara getirir bi takardık bozulmuş 😆 20gb Hard diske hayran hayran bakardık 😁 şimdi 4 tane 256gb lık flash bellek var. Güzel günlerdi

• İlk PC zamanı mp3 yoktu henüz. 1996'da çıkmıştı sanırım, o gün bugündür WinAmp kullanıyorum :) Gerçi ilk bilgisayarım Amstrad CPC6128, sonradan Amiga 500. Amiga hala çalışır vaziyette. Amstrad'ın yeşil monochrome ekranı vardı. Matrix gibi takılırdım.

• gkhnAy G kullanıcısına yanıt

yaygınlasmasını 1997 gibi hatırlıyorum dergi CD'sinden 2 tane mp3 ve winamp elde etmistim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Eylül 2024; 20:36:12 >
  • gkhnAy G kullanıcısına yanıt

C64 ve Amiga 500 kullandım fakat tabii ki PC ve dial up internetten sonra ikisi de yavan gelmeye baslamıstı..

Yanlıs hatırlamıyorsam benim sistemde 1,2 GB HDD vardı.. Yani Pentium 100 MHZ, 8 MB ram ve 1,2 GB HDD vardı.. 1 mb s3 trio 64 ekran kartı vardı..

• Çalışmayan Apollo'nun 87 MB RLL HDD'deki big-endian tasarım dosyalarını x86'ya little-endian yaparak taşımak denli eğlenceli şey yoktur.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.