Arkadaşlar yeni sistem topladım ve XFX 6950 ekran kartı aldım. Bilgisayar çalışırken yüksek sesli bir fan sesi geliyordu acaba dedim işlemci fanı mı ki gidip red scorpion almıştım sessiz ve iyi olsun diye ama baktığımda işlemci değil ekran kartının fanı çok yüksek seste çalışıyor hatta tek başına gürültü çıkaran şu an o :)) Normal mi bu gürültüsü diğer fanlara göre yoksa bir anormallik var mı teşekkürler...
Referans tasarımsa bir miktar sesli çalışması normal... Özellikle fan hızı %40'ı geçtiğinde küçük fanlar gerçekten rahatsız edici olabiliyor. 3. parti bir yazılımla fan hızını kontrol edebilirsin, mesela en basitinden MSI Afterburner... Son üç seferdir özel soğutma çözümü olan ekran kartları kullanıyorum (Vapor-X; Zalman VF3000 ve Twin Frozr ll) Bundan sonrada referans tasarım kesinlikle kullanmam; 700-800 TL'ye ekran kartı satıyorlar, üç kuruşluk fandan tasarruf etmeye çalışıyorlar...
yüksek ses yük altında iken mi geliyor yoksa sistem boştaykende ses geliyor mu ??? eğer boşta iken geliyorsa herhangi bir programla ekran kartının fan hızına bak. % olarak ne durumda ve kaç rpm ile dönüyor.
@balerefone
ses bilg açtıktan belli bir süre sonra düzenli olarak gelmeye başlıyor, henüz fanın kaç rpm döndüğüne bakmadım ama en kısa zamanda bakıp buraya yazarım teşekkürler,
@charcharodon carcharias
bir şey soracağım referans model kendileri :)) haklısın okadar para üstüne bu fan olayı köütymüş ama alırken bilgim yoktu atlamışım bu konuyu, gerçi referans olmayan modeller yanılmıyorsam fiyat olarak bayağı bir üstüne satılıyordu bunların alışıcaz gibi bu gidişle. Fan hızını neye göre kontrol etmeliyim peki? teşekkürler
Fan hızını otomatik'te bıraksan o kendini ayarlar zaten. Sadece bir kontrol edelim bakalım; balerefone arkadaşımızın dediği gibi acaba yok yere gereğinden fazla hızlı mı dönüyor...
MSI After burner o yükledim fan speed 40% ta idi :) Auto yaptım hemen 24% e indi fan speed ve 1200 rpm civarında gösteriyor şimdi devrini. Yanında user defined diye bir tuş var ona bastığım zaman birazdaha artırıyor Auto ile onun arasındaki fark nedir acaba hangi konumda bırakmalıyım ve ben bu programı kapattığımda auto modu sürekli kullanacak mı nasıl olacak? teşekkürler
user defined yani kullanıcı tanımlı olan sanırım senın belırledıgın sabıt bır hızda dönmesi...yanı masaustunde yada oyunda hep aynı devırde olur...
auto modda ise gpu sıcaklıgına ve kullanımına göre fanın yavaşlaması veya hızlanması söz konusu...msi afterburner kullan ve auto moda al....
masaüstünde rahatsız edici ses duymazsın..oyunlarda ise hoparlörün sesini biraz daha açarsın....
aynen öyle oluyor auto mode a aldım şu anda baktım oyuna girince kendiliğinden hızlandırmış falan gayet güzel gibi şu anda teşekkürler :) tek sorun şu anda yan kapaktı fan niyeyse seslendi :)
teşekkür ederim tekrardan
quote:
Orijinalden alıntı: furkanbozkurt
aynen öyle oluyor auto mode a aldım şu anda baktım oyuna girince kendiliğinden hızlandırmış falan gayet güzel gibi şu anda teşekkürler :) tek sorun şu anda yan kapaktı fan niyeyse seslendi :)
teşekkür ederim tekrardan
yan kapaktaki fan seslenmemiştir. gpu fanının sesi o fanın sesini bastırıyordur. sen gpu fanını auto alıp sessiz hale getirdiğin için şimdi o fanın sesini duyuyorsun
ayrıca fanın zaten auto olarak olması lazımdı. yani senin harici bir yazılımla bunu ayarlamana gerek yoktu. heralde önceden başka bir yazılım filan kurdun fanla uğraştın ???
6-7 aydan uzun süredir kullanıyorsan sesin sebebi fanın(pervanenin) tozlanması olabilir...
Bilgisayar daha 1 haftalı kurulu :) herhangi başka bir program kurmamıştım fakat kendi başladığında windows otomatik olarak yükses ayarda çalışıyordu ama şimdi sorun yok sağolun auto ayarı çok güzel oldu oyunlarda da gayet güzel çalışıyor :))
teşekkrüler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme