Şimdi Ara

Ekran kartı testleri nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sistemimin ve ekran kartımı test etmek istiyorum şimdiye kadar duyduğum tek program 3D mark Vantage,

bu programlar hakkında bilgi verebilirmisin, birde çalışma mantıkları hakkında...

• Unigine Heaven Benchmark 2.0
    FutureMax
    FurMark

Yapman gereken sadece yukarıdaki programlardan birini kurup start tuşuna basmak ama tabii bazı ayarlamalar da yapmalısın (çözünürlük vs.). Ayrıca da programın 10dk. ile 1 saat kadar açık kalması lazım.

Bu tip programlar genel olarak zorlu bir animasyon çalıştırırlar ve sisteminin performansını, stabilitesini ölçmeye yararlar. Misal, 1600x900, 8aa,16af'de ekran kartın ne kadar performans göstereceğini bu sayede öğrenebilirsin.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_52397148/tm.htm

Bu konuyu takip etmeniz yeterli olur.

+ @Foxbat ın önerdikleri olur.
  • Teşekkür ederim hepsini deneyeceğim.
  • testi yaptım bu çıktı nasıl? daha iyi nasıl yapabilirim? ne yapmam lazım?
     Ekran kartı testleri nasıl yapılır?
  • mogo_logo M kullanıcısına yanıt
    Yuh, bende'de müşavir gelip 1 konuya mesaj yazmış sanıp afalladım 1 an, ama konu hortlatılmış.

@mogo_logo
    Senin değerlerin normal, yani işlemci içindeki GPU ile olması gerektiği gibi düşük skor almışsın, makinan'da harici GPU yoksa yapacak 1 şeyin yok.
  • coax47 kullanıcısına yanıt
    Ben arma oynuyorum ve bazen ekran kartı dayanmıyor sanırsam ve kapanıyor. Ama sadece bir şehre girerken yada çok player olan bir yere girdiğimde oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mogo_logo M kullanıcısına yanıt
    Bu tarz 1 sıkıntı aşırı ısı sebebiyle'de alakalı olabilir, işlemci ve GPU ısılarını önce masaüstünde sonrada oyunda ne seviyelerde 1 kontrol edersin, bunun için msı afterburner, playclaw yada gpuZ, aida64 gibi yazılımları kullanabilirsin v.s.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.