Şimdi Ara

Ekran kartı yük altında görüntü gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, başlıkta da belirttiğim gibi dünden beri ekran kartı normal bir şekilde açılıyor ve görüntü veriyor fakat herhangi bir uygulamaya veya oyuna girince görüntü gidiyor.

Ekran kartı = AMD Radeon HD 7950
    İşlemci = i3 4130
    Ram = 8 Gb DDR3
    Psu = Dark 500W (12v 350w) Ekran kartı yük altında görüntü gidiyor

• Kartı 2. el mi aldınız ? Psu da pek kaliteli durmuyor o kart tam 200w tdp değerinde başka bir psu ile yada başka bir pc de deneme şansınız var ise deneyin

• ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Evet kartı 2. El almıştım yaklaşık 1 sene önce ve o zamandan beride sorunsuz kullanıyorum. Psu dediğiniz gibi kaliteli bir psu değil fakat 12v 350 w veriyor ve sistemin 350w değerini geçirdiğini sanmıyorum. Acaba zaman içinde psu nun verimliliği daha da düşmüş olabilir mi?
  • Tuckan T kullanıcısına yanıt

Elbette her şey olabilir başka bir pc de deneme şansınız var ise en azından ekran kartının sağlam olduğundan emin olun

• ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Maalesef yok
  • MSI afterburner kurun ve onunla beraber gelen rivatuner programından fps kilidini oyunda normalde aldığınız fps in yarısına çekin böylece kartın güç tüketimi ciddi oranda düşecektir bu şekilde test edin eğer yine görüntü gitme sorunu yaşarsanız sorun muhtemelen ekran kartından kaynaklı.

• Merhaba, dediklerinize benzer şeyler yapmıştım. MSI afterburner programından güç değerini -10 a çektim ve gpu clock ve memory clock değerlerini de yarı yarıya indirmiştim. Bu şekilde stres testine soktuğumda yine aynı sonucu gözlemledim. Bu şartlar altında sizce sorun ekran kartında mıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuckan

Merhaba, dediklerinize benzer şeyler yapmıştım. MSI afterburner programından güç değerini -10 a çektim ve gpu clock ve memory clock değerlerini de yarı yarıya indirmiştim. Bu şekilde stres testine soktuğumda yine aynı sonucu gözlemledim. Bu şartlar altında sizce sorun ekran kartında mıdır?

Power limit ve kartın frekanslarını düşürmeniz güç tüketimini fazla etkilemez sonuçta karta giden voltaj aynı. Dediğim şekilde karta yük bindiren bir oyunda fps i yarı yarıya düşürüp aynı zamanda da afterburner dan kaç w tükettiğini gözlemleyin. 80-100W tüketirken de yine ekran gidiyorsa muhtemelen karttan.

• Dediklerinizi uyguladım Riva turner üzerinden FPS 30 a sabitledigimde sorun çıkmadı tam emin olmak için 15 dk böyle tuttum daha sonra FPS limitini kaldırdım bir süre devam etti daha sonra yine aynı sorunu çıkardı. Ekran kartı yük altında görüntü gidiyor
  • Ya aşırı ısınmadan oluyor ya da PSU yetersiz güç veriyor. Bir diğer ihtimal ekran kartı da gidici olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuckan

Dediklerinizi uyguladım Riva turner üzerinden FPS 30 a sabitledigimde sorun çıkmadı tam emin olmak için 15 dk böyle tuttum daha sonra FPS limitini kaldırdım bir süre devam etti daha sonra yine aynı sorunu çıkardı. Ekran kartı yük altında görüntü gidiyor

Ekran kartı besleme arızası olabilir, VRM sorunu da olabilir, vramler gidik de olabilir yani her türlü sorun olabilir ama en temizi önce güzel bir güç kaynağı ile test et daha sonra sorunun %100 kaynağı ekran kartı ise tamiri mümkün.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.