|
Ekran kartı yük altında görüntü gidiyor
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Kartı 2. el mi aldınız ? Psu da pek kaliteli durmuyor o kart tam 200w tdp değerinde başka bir psu ile yada başka bir pc de deneme şansınız var ise deneyin
-
Evet kartı 2. El almıştım yaklaşık 1 sene önce ve o zamandan beride sorunsuz kullanıyorum. Psu dediğiniz gibi kaliteli bir psu değil fakat 12v 350 w veriyor ve sistemin 350w değerini geçirdiğini sanmıyorum. Acaba zaman içinde psu nun verimliliği daha da düşmüş olabilir mi? -
Elbette her şey olabilir başka bir pc de deneme şansınız var ise en azından ekran kartının sağlam olduğundan emin olun
-
Maalesef yok -
MSI afterburner kurun ve onunla beraber gelen rivatuner programından fps kilidini oyunda normalde aldığınız fps in yarısına çekin böylece kartın güç tüketimi ciddi oranda düşecektir bu şekilde test edin eğer yine görüntü gitme sorunu yaşarsanız sorun muhtemelen ekran kartından kaynaklı.
-
Merhaba, dediklerinize benzer şeyler yapmıştım. MSI afterburner programından güç değerini -10 a çektim ve gpu clock ve memory clock değerlerini de yarı yarıya indirmiştim. Bu şekilde stres testine soktuğumda yine aynı sonucu gözlemledim. Bu şartlar altında sizce sorun ekran kartında mıdır? -
quote:
Orijinalden alıntı: Tuckan
Merhaba, dediklerinize benzer şeyler yapmıştım. MSI afterburner programından güç değerini -10 a çektim ve gpu clock ve memory clock değerlerini de yarı yarıya indirmiştim. Bu şekilde stres testine soktuğumda yine aynı sonucu gözlemledim. Bu şartlar altında sizce sorun ekran kartında mıdır?Power limit ve kartın frekanslarını düşürmeniz güç tüketimini fazla etkilemez sonuçta karta giden voltaj aynı. Dediğim şekilde karta yük bindiren bir oyunda fps i yarı yarıya düşürüp aynı zamanda da afterburner dan kaç w tükettiğini gözlemleyin. 80-100W tüketirken de yine ekran gidiyorsa muhtemelen karttan.
-
-
Ya aşırı ısınmadan oluyor ya da PSU yetersiz güç veriyor. Bir diğer ihtimal ekran kartı da gidici olabilir.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X