Şimdi Ara

Ekran Kartı yüzünden Laptop kapanıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Sorunum başlıkta belli.HP Pavilion kullanıyorum.2 tane ekran kartı var.Biri intel HD ekran kartı.Diğeri ise ATI Redeon HD 5470.Genellike ATI ekran kartını oyunlarda kullanıyorum.Ancak son zamanlarda oyun için geçiş yaptığım zaman 5 dakika sonra laptop kapanıyor.İçini açtım toz yoktu ama ben yinede temizledim.Buna rağmen sorun devam ediyor.Ek program olarak MSI afterburner kullanıyorum.Ama sonuç aynı.Bilgisayar açmaya korkar oldum.Sebebi nedir ? Şimdiden Teşekkürler...

• sanırım ısınmadan dolayı kapanıyor. termal macunları değiştirdin mi? kartta oc var mı? varsa ocsiz dene. bir de sıcaklık değerlerini yazarsan yardımcı olmaya çalışalım
  • Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Evet termal macunları değiştirdim.Kartta oc yok ve nasıl yapabileceğime dair bir bilgim yok.
  • Mr Eflatun kullanıcısına yanıt
    Oyunu intel ile oynayınca da yine kapanıyor mu?
  • Mr Eflatun kullanıcısına yanıt
    boşta çalışma sıcaklıkların normal duruyor. msi afterburner ile oyun içindeki gpu ve cpu sıcaklıklarını bakar mısın. gözün sıcaklıklarda olsun kaç derecede kapandığını bakalım. arkadaşımda da aynı sorun olmuştu ekran kartı sıcaklığı sanıyorduk işlemci fazla ısınıyormuş. işlemci hızını max %65 e indirdik sorunsuz çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mocle

Oyunu intel ile oynayınca da yine kapanıyor mu?

Hayır hiç sorun olmadan çalışmasına devam ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArwenSChild

boşta çalışma sıcaklıkların normal duruyor. msi afterburner ile oyun içindeki gpu ve cpu sıcaklıklarını bakar mısın. gözün sıcaklıklarda olsun kaç derecede kapandığını bakalım. arkadaşımda da aynı sorun olmuştu ekran kartı sıcaklığı sanıyorduk işlemci fazla ısınıyormuş. işlemci hızını max %65 e indirdik sorunsuz çalışıyor.

Dediğinizi yapacağım. Bir de kapandiktan sonra tekrar açtığımda bir ekran geliyor. Aynı sorun olursa SS alıp atarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Resimdeki gibi fan ayarlarını yaptım.Yaklaşık 1.5 saat oynadım ve herhangi bir kapanma sorunu olmadı.Ama bu sefer de 60 FPS aldığım oyundan 30-35 FPS almaya başladım.Sebebi nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr Eflatun

Resimdeki gibi fan ayarlarını yaptım.Yaklaşık 1.5 saat oynadım ve herhangi bir kapanma sorunu olmadı.Ama bu sefer de 60 FPS aldığım oyundan 30-35 FPS almaya başladım.Sebebi nedir ?

ısınma sorunu başlamış. garantisi varsa servise yollayın. fanları temizleyip macunları yenilesinler

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

quote:

Orijinalden alıntı: Mr Eflatun

Resimdeki gibi fan ayarlarını yaptım.Yaklaşık 1.5 saat oynadım ve herhangi bir kapanma sorunu olmadı.Ama bu sefer de 60 FPS aldığım oyundan 30-35 FPS almaya başladım.Sebebi nedir ?

ısınma sorunu başlamış. garantisi varsa servise yollayın. fanları temizleyip macunları yenilesinler

Aynı işlemi bizzat kendim yaptım.Macunlar yeni ve fan tertemiz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.