Şimdi Ara

Ekran kartım bir sorun nedeniyle devre dışı kalıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mavi Buz -- 19 Aralık 2018; 22:29:5 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kartı Devre Dışı Kalıyor Mu? İşte Sorunu Giderme Adımları

Ekran kartınız devre dışı kalıyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir. Neyse ki, çoğu durumda sorunu kendiniz giderebilirsiniz.

İlk adım, ekran kartınızın gerçekten devre dışı olup olmadığını kontrol etmektir. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

• Aygıt Yöneticisi'ni açın.
    • Ekran Bağdaştırıcıları'nı genişletin.
    • Ekran kartınıza sağ tıklayın.

Eğer "Devre Dışı Bırak" seçeneği griyse, ekran kartınız etkindir. Aksi takdirde, ekran kartınız devre dışı bırakılmıştır.

Ekran kartınız devre dışı bırakılmışsa, onu etkinleştirmeyi deneyin. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

• Ekran kartınıza sağ tıklayın.
    • "Etkinleştir"i seçin.

Ekran kartınız hala devre dışı kalıyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir:

• Bozuk sürücüler: Sürücülerinizi güncelleyin.
    • Aşırı ısınma: Ekran kartınızın çok ısındığından emin olun.
    • Donanım arızası: Ekran kartınızın fiziksel olarak hasar görüp görmediğini kontrol edin.

Yukarıdaki adımları izleyerek ekran kartı devre dışı kalma sorununu çözebilirsiniz. Sorun devam ediyorsa, profesyonel yardım almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • UP
  • CCleaner tarzı bir programla registry temizlemesi yapıp eyniden başlatıp dener misin hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: solitarymd

CCleaner tarzı bir programla registry temizlemesi yapıp eyniden başlatıp dener misin hocam?
    Denedim hocam olmadı format dahi attım bilgisayara
  • Kod 43 hatası ekran kartı yada depolama sürücüsü kaynaklı genellikle. Registry ayarları depolama-usb için windows üzerinden yapılabiliyor. Kalan seçenekteki ekran kartı problemi kesinlikle ama başka bir çözüm yolu varsa araştırmak lazım biraz.

Microsoft destek - Fix graphics device problems with error code 43;

How to Fix Code 43 Errors
    Lifewire
    Are You Seeing a Code 43 Error? Here's What to Do
    https://www.lifewire.com/43-errors-explained-2619238

[GUIDE] error 12/43 & other detection, bootup, stability & performance issues
    https://egpu.io/forums/expresscard-mpcie-m-2-adapters/mpcieecngff-m2-resolving-detection-bootup-and-stability-problems/

Son olarakta şöyle bir şey buldum, başarılı olduğu söylenmiş denemekte fayda var.
    https://egpu.io/forums/expresscard-mpcie-m-2-adapters/script-nvidia-error43-fixer/

• quote:

Kod 43 hatası ekran kartı yada depolama sürücüsü kaynaklı genellikle. Registry ayarları depolama-usb için windows üzerinden yapılabiliyor. Kalan seçenekteki ekran kartı problemi kesinlikle ama başka bir çözüm yolu varsa araştırmak lazım biraz.

Microsoft destek - Fix graphics device problems with error code 43;

How to Fix Code 43 Errors
    Lifewire
    Are You Seeing a Code 43 Error? Here's What to Do
    https://www.lifewire.com/43-errors-explained-2619238

[GUIDE] error 12/43 & other detection, bootup, stability & performance issues
    https://egpu.io/forums/expresscard-mpcie-m-2-adapters/mpcieecngff-m2-resolving-detection-bootup-and-stability-problems/

Son olarakta şöyle bir şey buldum, başarılı olduğu söylenmiş denemekte fayda var.
    https://egpu.io/forums/expresscard-mpcie-m-2-adapters/script-nvidia-error43-fixer/
    Hocam bunları yaptım ama bir faydası olmadı maalesef donanımsal olma ihtimali var mıdır bu problemin nasıl anlayabilirim

• Windowsun sürücüleri otomatik güncellemesini devre dışı bırakın birde söylemeyi unuttum daha önce.

Masaüstü ise ve varsa dahili ekran kartıyla başlayıp daha sonra monitörü hariciye takın görüntü geliyorsa ve donanım listesinde çalışıyor görünüyorsa sürücü kaynaklıdır muhtemelen. Dahili ekran karı üzerinden sürücüyü kaldırıp registry temizlenip 1 yada 2 eski sürüm sürücü yükleyip denenebilir (güvenli mod üzerinden).

Dizüstü ise dahili karta geçirin ve hariciyi donanım listesinden kontrol edin. Sorun varsa yine güvenli mod ile açıp o sürücüyü kaldırın. Sonra normal olarak açın otomatik güncelleştirme devre dışı iken donanımları taratın 1-2 eski sürüm sürücü kurulum dosyalarının olduğu klasörden el ile gösterin (disketi var) o şekilde yükleyin.

Donanım kaynaklı da olabilir. Ama denemek için başka bir bilgisayar üzerinden kontrol etmek lazım. Kartı çıkartıp diğeri üzerinde denemek lazım aynı sorunu verirse karttan kaynaklanıyor demek ki.

Başka da aklıma bir yöntem gelmiyor hocam. Deneme yanılma ile şansınızı bir deneyin.
    Son ihtimal de varsa garanti servise göndermek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Windowsun sürücüleri otomatik güncellemesini devre dışı bırakın birde söylemeyi unuttum daha önce.

Masaüstü ise ve varsa dahili ekran kartıyla başlayıp daha sonra monitörü hariciye takın görüntü geliyorsa ve donanım listesinde çalışıyor görünüyorsa sürücü kaynaklıdır muhtemelen. Dahili ekran karı üzerinden sürücüyü kaldırıp registry temizlenip 1 yada 2 eski sürüm sürücü yükleyip denenebilir (güvenli mod üzerinden).

Dizüstü ise dahili karta geçirin ve hariciyi donanım listesinden kontrol edin. Sorun varsa yine güvenli mod ile açıp o sürücüyü kaldırın. Sonra normal olarak açın otomatik güncelleştirme devre dışı iken donanımları taratın 1-2 eski sürüm sürücü kurulum dosyalarının olduğu klasörden el ile gösterin (disketi var) o şekilde yükleyin.

Donanım kaynaklı da olabilir. Ama denemek için başka bir bilgisayar üzerinden kontrol etmek lazım. Kartı çıkartıp diğeri üzerinde denemek lazım aynı sorunu verirse karttan kaynaklanıyor demek ki.

Başka da aklıma bir yöntem gelmiyor hocam. Deneme yanılma ile şansınızı bir deneyin.
    Son ihtimal de varsa garanti servise göndermek.
    Hocam laptop maalesef kartı sökme şansım yok garantisi biteli 3-4 ay oluyor bitene kadar böyle bir sorun yoktu. Tekrar format atıp mı güncelleştirmeleri kapatıyım ?

• Şimdi hocam sen formatla tekrar. Ama önce yükleyeceğin sürücüleri indir. Sonra kurulum bitince güvenli modda başlat otomatik güncelleştirmeyi kapat, interneti de kapat bağlanmasın, sürücüleri el ile tek tek yükle.

Dene bir süre bakalım ne sonuç çıkacak.

Peki son zamanlarda sürücü güncelleştirmesi yapmışmıydın? Yani durduk yere mi çıktı problem yoksa hatırladığın bir güncelleştirme falan var mı? sorunun kaynağını bulabilmek için soruyorum.

Çünkü donanım arızası olsa senin mavi ekran alman daha olası kod 43 yerine. Gözden kaçırdığın bir olay var ve o da güncelleştirme gibime geliyor.

Eğer sıkıntı olmadan çalışırsa, windowsun güncelleştirmelerinden kaynaklıdır. Açıkdıktan sonra windows güncelleştirmesi de yüklemeden bir süre dene hocam belki buluruz problemin kaynağını.
  • quote:

Şimdi hocam sen formatla tekrar. Ama önce yükleyeceğin sürücüleri indir. Sonra kurulum bitince güvenli modda başlat otomatik güncelleştirmeyi kapat, interneti de kapat bağlanmasın, sürücüleri el ile tek tek yükle.

Dene bir süre bakalım ne sonuç çıkacak.

Peki son zamanlarda sürücü güncelleştirmesi yapmışmıydın? Yani durduk yere mi çıktı problem yoksa hatırladığın bir güncelleştirme falan var mı? sorunun kaynağını bulabilmek için soruyorum.

Çünkü donanım arızası olsa senin mavi ekran alman daha olası kod 43 yerine. Gözden kaçırdığın bir olay var ve o da güncelleştirme gibime geliyor.

Eğer sıkıntı olmadan çalışırsa, windowsun güncelleştirmelerinden kaynaklıdır. Açıkdıktan sonra windows güncelleştirmesi de yüklemeden bir süre dene hocam belki buluruz problemin kaynağını.
    Her zaman kullandığım windows 10 iso dosyası vardı flash bellek ile format atıyorum flashı yanlışlıkla biçimlendirince yeniden iso dosyası oluşturup flasha kurdum format atınca da böyle oldu önceden yoktu böyle bir sorun güncelleştirmeyle alakası yok diye düşünüyorum çünkü güncelleştirmeler hep açıktı sürekli otomatik güncelleniyordu formattan önce de günceldi windows ama sorun yoktu format atınca oldu bide formattan önce termal macun yeniledim ama bu konuda hassasım çok dikkat ederek macunu değiştirdim sonra açıp format attım.

• solitarymd kullanıcısına yanıt
    Hemen şimdi tekrar yeni bir iso dosyası oluşturup tekrar fromat atmayı deniycem iso dosyasından şüphelniyorum
  • Ek olarak;

başlattan "grup ilkesini düzenle" ye tıklayarak yada çalıştıra "gpedit.msc" yazarak yerel grup ilkesi düzenleyici açın.

Bilgisayar Yapılandırması -> Yönetim Şablonları -> Sistem -> İnternet İletişim Yönetimi -> İnternet İletişimi Ayarları -> Windows Update aygıt sürücüsü aramasını kapat -> Etkin olarak işaretleyin kaydedin.
    ardından ;

Bilgisayar Yapılandırması -> Yönetim Şablonları -> Windows Bileşenleri -> Windows Update -> Otomatik güncelleştirmeleri yapılandır -> Devre dışı bırakıldı işaretleyin ve kaydedin.

Bilgisayar Yapılandırması -> Yönetim Şablonları -> Windows Bileşenleri -> Windows Update -> Windows güncelleştirmeleri olan sürücüleri dahil etme -> Devre dışı bırakıldı işaretleyin ve kaydedin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solitarymd -- 21 Aralık 2018; 1:23:52 >

• Hocam iso şüpheliyse yeniden indir microsoft MediaCreationTool1809 yayınladı en son.

Benim bahsettiğim de tam olarak oydu hocam. Güncelleştirme yaptığından dolayı hata veriyor olabilir.

Kalite güncelleştirmeleri ile birlikte sürücüleride güncelliyor bazen o yüzden hata olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solitarymd -- 21 Aralık 2018; 1:25:31 >

• Aynı problemi yaşıyorum çözdünüz mü?
  • quote:

Hocam iso şüpheliyse yeniden indir microsoft MediaCreationTool1809 yayınladı en son.

Benim bahsettiğim de tam olarak oydu hocam. Güncelleştirme yaptığından dolayı hata veriyor olabilir.

Kalite güncelleştirmeleri ile birlikte sürücüleride güncelliyor bazen o yüzden hata olabilir.
    Denedim ve olmadı bugün hatta laptopu komple söktüm her parçasını tek tek kontrol ettim donanımsal mı acaba diye ama ne bir hasar var nede pinlerde bir bozulma her parçasını tekrar şuan temizleyerek monte ettim yine aynı problem var.
    Bu arada bilgisayar açılırken normalden daha uzun sürede açılmaya başladı 10 saniye de açılan bilgisayar 15-20 saniye siyah ekranda kalıyor. Sanırım ekran kartını çalıştırmak için çabalıyor sonra windows durdurunca açılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ABSOLUT.

Aynı problemi yaşıyorum çözdünüz mü?
    Maalesef bir çözüme ulaşamadım denemediğim şey kalmadı anlamıyorum nasıl birden bire böyle bir sorun ortaya çıkar ve sanırım yazılımsal bir sorun bu sizde aynı sorunu yaşadığınıza göre.
  • Peki aklıma başka bir şey geldi,
    bios ayarlarına girip harici kartı devre dışı bırakın. (PEG/PCI/IGD) gibi seçenekler varsa.

IGD (Integrated Graphics Device) olarak seçip kaydedin.

Dahili ekran kartıyla açılsın sistem donanım listesinde hata yine görünecek mi yoksa komple harici kartı mı görmeyecek.
  • quote:

Peki aklıma başka bir şey geldi,
    bios ayarlarına girip harici kartı devre dışı bırakın. (PEG/PCI/IGD) gibi seçenekler varsa.

IGD (Integrated Graphics Device) olarak seçip kaydedin.

Dahili ekran kartıyla açılsın sistem donanım listesinde hata yine görünecek mi yoksa komple harici kartı mı görmeyecek.
    Hemen deniyorum
  • solitarymd kullanıcısına yanıt
    Biosda söylediğiniz seçenekler yok maalesef
  • Ben yine araştırmaya devam edeyim başka bir şey buluruz belki, sizde bakın hocam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.