Şimdi Ara

Ekran Kartım mı Sorunlu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba iyi forumlar. Bulamadığım bir nedenden ötürü forumdan destek almak istedim. Öncelikle bilgisayarımın özellikleri :

işlemci: pentium dual core e5300 2,60GHz
    ekran kartı: ATI HD 4670 1GB 128bit
    ram: 3GB

Şimdi asıl soruma gelelim bilsisayarım sorunsuz şekilde saatlerce açık kalabiliyor. Belirli oyunlarda hiçbir problem olmadan rahatcana oynayabiliyorum. Ama belirli oyunlarda bilgisayarım durup duruken kapanıyor. Mesela Skyrim, league of legends. Kapanma şeklide şu şekilde oluyor oyunu oynayabiliyorum fakat 15 dk geçtikten sonra ekranım gidiyor arkadan ses gelmeye devam ediyor ve bir süre sonra seste takılıyor reset atmam gerekiyor. Şunuda ekleyeyim örneğin League of legends'te görüntü ayarlarını fulluyorum cözünürlükten detaylara kadar hepsini oyun içinde kasma sorunum olmuyor 60-70 fps aralığında oynuyorum.i Skyrimde aynı şekilde bir kasma olmadan oynayabildiğim oyunlar arasında fakat sıkıntım kapanıyor. Ayarları düşürüp tekrar deniyorum tekrar aynı problemle karşılaşıyorum. Bunu çözmek için kendi çapımda düşündüklerimi yaptım. Bilgisayarımı komple temizledim toz vs. yok ısı ayarı için macunlarımı değiştirdim. Kasamın kenarısı açık ve devamlı hava akımı olan yerde duruyor. Sistemimi değiştirdim komple format attım. Win xp kullanıyordum 7 ye gectim. Tüm sürücülerim güncel. Hatta en son kullanmadığım güç kaynağım vardı onunla eskisini değiştirdim fakat sonuc değişmedi. oyun oynamadığım zaman saatlerce acık kalabiliyor. Fakat belirli oyunlara girdiğimde ekranımı karartıyor ve monitörüme aynı güc gelmiyor gibi ışığı yanıp sönüyor. oyun sesleri devam ediyor bir yerden sonra kesiliyor. Şimdi düşünüyorum ekran kartından dolayımı bunu yapıyor? eğer ekran kartımdan olsaydı oyunlarda kasma problemim olmazmıydı ?

forumda yardımcı olabilecek arkadaşlar destek olursanız sevinirim. iyi forumlar

• Erkran kartinizdan dolayi olabilir veya işlemcinizden çünku bir bilgisayar durup dururken kasmaz o yuzden speecy programini indirip bana ekran karti sicakligni ve islmeci sicakliginin degerlerini yazarsan yardimci olabiliriz oyundayken programi acipta degerleri soyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasmaz derken yazim yanlisi yaptim kapanmaz olacakti

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pchostdoğana katılıyorum durup dururken kasma olmaz.Zaten böyle bir sıkıntı varsa ya ekran kartı driver ından doğan bir sorun olur ya da yeteri kadar soğutma altyapısı yoktur.Bende defalarca yaşadım bu sorunları ve genelde care iyi bir soğutmadan geçer.Eğer sağlam grafikleri olan ve yapay zekası fazla olan oyunlar oynuyorsan sisteme aşırı yüklenme olacağı için kasma,donma,seslerde cızırtı gibi sorunlar kaçınılmaz olacaktır.Veya son bir varsayım:sisteminiz yeteri ladarkadar iyi değildir.Çünkü 15 dk dan sonra sıkıntı oluyor demişsiniz.birebir yaşadım aynı şeyleri sistem kasmadan akıcı bir fps ile oynatıyor ve sanıyorsunuz ki;sistemim çok uygun ama 15 dk sonra sistem error veriyor.
    Benim düşüncem bu yönde.

• yorumlarınız için teşekkür ederim. Dediğiniz programları indirdim ısı değerlerim işlemcim için 42-44 arasında inip çıkıyor ekran kartım ise 49-51 arasında inip cıkıyor. Ana kart ısım 33 de sabit duruyor ve yine aynı sorunla karşılaştım ısı değerlerime bakacağım sırada bilgisayarım yine kendini kapattı sesler bir müddet durdu kesildi ve kendini resetledi fakat bu sefer açıldığında karşıma şöyle bi hata verdi.

https://store.donanimhaber.com/6f/ac/f3/6facf31d1c1eaf288f512b408ae9b279.jpg

ilginiz için teşekkür ederim
     Ekran Kartım mı Sorunlu ?

Resetlendikten sonrada sadece forum açıkken durum vaziyet bu şekilde

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2052709/8e6dcf59-5639-452e-8751-08db5ca37b0f.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremal -- 21 Mayıs 2015; 0:28:52 >

• Sıcaklık değerleri gayet normal aslında.Benim bahsettigim sorunda ekran kartım 89 dereceye cpum da 100 dereceye ulasmıştı crysis warhead ın sonunu oynarken Ama sizin hatanız mavi ekran hatası ve büyük ihtimalle donanımsal bir sıkıntı var hocam anakartta veya ramlerde olabilir sorun.Çünkü Bluescreen hatası genelde bu donanımlarda bir sorun varsa olur bildiğim kadarıyla.

• Ram'lerle dediğinizde şimdi foruma konuyu açtıktan sonra birşey denedim ramlerimin bir tanesi 2 gb birtanesi 1 gb iki adet var. 2 gblik olanı çıkarttım deneyeyim diye fakat bu seferde pcde cok kasma oluyor diye neyse başka bir zaman denerim dedim. cıkarttıktan sonra slota taktım rami bilgisayarım acılmadı güc geldi fakat ekrana görüntü yine gelmedi. bi kaç defa tekrarladı sonra rami tekrar cıkartıp tekrar denedim fakat yine aynısı oldu daha sonra bir bekledim söktüm iyice bastırdım bu sefer giriş yaptı acaba problem o ram'imde olabilirmi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı mı PSU mu?
    2 yıl önce açıldı
    ANA KART EKRAN KARTI SORUNU
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ram, ram slotunuzda problem olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremal

Ram'lerle dediğinizde şimdi foruma konuyu açtıktan sonra birşey denedim ramlerimin bir tanesi 2 gb birtanesi 1 gb iki adet var. 2 gblik olanı çıkarttım deneyeyim diye fakat bu seferde pcde cok kasma oluyor diye neyse başka bir zaman denerim dedim. cıkarttıktan sonra slota taktım rami bilgisayarım acılmadı güc geldi fakat ekrana görüntü yine gelmedi. bi kaç defa tekrarladı sonra rami tekrar cıkartıp tekrar denedim fakat yine aynısı oldu daha sonra bir bekledim söktüm iyice bastırdım bu sefer giriş yaptı acaba problem o ram'imde olabilirmi ?

Evet sorun çok büyük ihtimalle ram'inde...Çünkü mavi ekran hatasını bende almıştım daha önce ve sıkıntı ram slotlarındaydı tam oturmamıştı tekrar denedim sağlam oturttum oldu.Bir daha da almadım bluescreen hatasını.Bulabilirseniz başka ramler ile deneyin derim ben.Denedikten sonra sıkıntı olmadan giriş yapıyor ve oyunlarda vs hata almıyorsan hata kesin kez ram'lerdendir.Bir deneyin bunu başka ram bulursanız...

• Ramin altın uclarını silgiyle silin temizleyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.