Şimdi Ara

Ekran Kartım Tam Performansta Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Msi GTX 760 ekran kartina sahibim.Şöyle bir sorunum var.4-5 ay önce yani format atmadan önce ekran kartimin hiz degerlerini yükseltebiliyordum fakat şuan eğer yüksek çözünürlüklü oyunlar oynamazsam tam performans alamadigim icin takilmalar yasiyorum.Normalde 1400 Mhz hatta daha yukarlarina cikabiliyordum fakat suan Msi Afterburner'da dedigim gibi düşük cozunurluklu oyunlarda,masaustunde vs. 1019 Mhz sabit hizla calisiyor ki ben ekran kartimin daha yuksek performanslarda calismasini istiyorum.Bundan 1 ay once nvidia denetim masasindan güç tasarruf modunu kapatmasam 180 Mhz gibi aciz degerlerde calisiyordu.Bu konuda yardimci olursaniz ne mutlu bana.Şimdiden teşekkürler.

Edit:MSI AFTERBURNER'dan bir görüntü
    Gördüğünüz gibi GPU Kullanımı %7 seviyelerinde geziyor arkada da bir online oyun açık olmasına rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deeboo -- 5 Temmuz 2015; 13:29:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel

• çıkar çıkar 1400 mhz de kesmeza senı, 1600 mhze cek yakında alırsın akrtı elıne. sonrada forumda konu acarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havana_Brown

çıkar çıkar 1400 mhz de kesmeza senı, 1600 mhze cek yakında alırsın akrtı elıne. sonrada forumda konu acarsın.

Sizce kartın %7'lik kısmını kullanması ne kadar mantıklı ?
  • Kartınızın voltajı 0.937v mi? O voltajda 1400 mhz görürse, öp de başına koy. Büyük ihtimalle kart bir sebepten yüksek 3D saat hâline geçmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Kartınızın voltajı 0.937v mi? O voltajda 1400 mhz görürse, öp de başına koy. Büyük ihtimalle kart bir sebepten yüksek 3D saat hâline geçmiyor.

Bende pek anlamiyorum bunlardan bir arkadas soylemisti ama bir turlu cikartamadik hizi neden oldugu hakkinda bir dusunceniz var mi hocam ?

• Bu kadar bilgiyle bir öngörüm yok, maalesef. Siz etraflıca bir gözden geçirin durumu. Video oynatma özellikleri nasıl, yoksa sadece 3D'de mi sorun oluşuyor bir daha bakın bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güncel,hala çözüm bulamadım.

• Darboğaz yapıyordur.

• Güncel,sorunum devam etmekte.

• Hocam Masaüstün de sürekli ekran kartı 1019 mhz çalışıyor değil mi? Bir de sizin söylemenize göre kart oyunlarda çalışması gereken boost hızına geçmiyor sizin şikayetiniz bu değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Hocam Masaüstün de sürekli ekran kartı 1019 mhz çalışıyor değil mi? Bir de sizin söylemenize göre kart oyunlarda çalışması gereken boost hızına geçmiyor sizin şikayetiniz bu değil mi?

Hocam aynen bu :)
  • fan hızı sürekli o şekilde mi ayarlı? eğer bu şekilde en düşük hıza sabitlediyseniz kart ısınacak ve hız düşürcektir. düzeltme yapiyim, bazen msi'dan kaynaklanan bir hata gibi birşey olabiliyor. fanı siz ayarlamadığınız sürece hızı yükselmiyor. Fan'ı msidan elinizle sıcaklıklara göre ayarlamayı deneyin eğerki fan'da bahsettiğim sıkıntı oluyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi despair -- 6 Temmuz 2015; 16:04:40 >
  • Masaüstünde aynı aynı sorun bende de var ama senin diğer boost sorunu şöyle yaparak çözebilirsin msi kapayın aygıt yöneticisini açın ekran kartını devre dışı bırakın sonra tekrar etkinleştirin.Msi açın biraz bekleyin herşey normale dönecek sonra oyuna girin bazen oyun açılmaya bilir yeniden başlatın oyuna girin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: despair

fan hızı sürekli o şekilde mi ayarlı? eğer bu şekilde en düşük hıza sabitlediyseniz kart ısınacak ve hız düşürcektir. düzeltme yapiyim, bazen msi'dan kaynaklanan bir hata gibi birşey olabiliyor. fanı siz ayarlamadığınız sürece hızı yükselmiyor. Fan'ı msidan elinizle sıcaklıklara göre ayarlamayı deneyin eğerki fan'da bahsettiğim sıkıntı oluyorsa.

Yok hocam otomatik artiyor hiz yük altında.

• quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Masaüstünde aynı aynı sorun bende de var ama senin diğer boost sorunu şöyle yaparak çözebilirsin msi kapayın aygıt yöneticisini açın ekran kartını devre dışı bırakın sonra tekrar etkinleştirin.Msi açın biraz bekleyin herşey normale dönecek sonra oyuna girin bazen oyun açılmaya bilir yeniden başlatın oyuna girin.

Maalesef hocam düzelmedi,ne kadar arttırırsam arttırayım sabit 1019 :( Kafayı yiyeceğim ne kadar saçma bir şey.Mis gibi 1400 1500 lere çekiyordum ben bu kartı ne oldu anlamadım.
  • resimdeki gösterdiğim kısımdaki gpu limitlerinizde bir tuhaf durum var mı konrol edin isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: despair

resimdeki gösterdiğim kısımdaki gpu limitlerinizde bir tuhaf durum var mı konrol edin isterseniz.

150 hocam bende 1500 yazan yer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deeboo -- 6 Temmuz 2015; 21:01:55 >
  • o değeri gpu hızının olmasını istediğin değere çekip olmadı artık driver sweeper ile komple driverları kaldırıp baştan yüklemeyei hatta msi after burnerı da ayarlarınızı sıfırlayıp baştan kurmayı deneyebilirsin.
  • Maalesef sorun hala düzelmedi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.