Şimdi Ara

Ekran kartımda coil whine çıktı. Şimdi hangi yolları izlemeliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar. Şuanlık sadece 2 oyunda test edebilme imkanım oldu. Oyun içinde coil whine sesi çıkıyor. Fanlardan gelmediğine eminim elimde durdurup tek tek baktım.

Doom 2016 ve pubg.

İlk zamanlar doomda hiç olmuyorken ne zaman pubg oynamaya başladım daha oyunda lobiye girdiğim andan beri coil whine başladı. Oyun içinde her türlü fps sabitleme vsync vs denedim grafikleri kıstım arttırdım falan ama değişen bişey yok. Sadece sesi azaltabildim.

Ne hikmetse pubg ile 1 gün geçirdikten sonra doomdada yapmaya başladı. Sanırım bundan sonra yükleyeceğim her oyunda yapmaya başlayacak

Şimdi hangi yolları izlemeliyim gerekirse kartın değişimini yapmam gerekir mi ?

1) bu ses zamanla artar mı ?
    2) kasanın yan kapağı kapalı ve kulaklığımı taktığım anda bu ses yokmuş gibi oyun akışına devam edebilirim ama işte o ses bilinçaltında sanki kötü bişeyler olacakmış gibi hissettiriyor.

Ha bu arada belirteyim sıcaklıklar 64-67 derece arası kartın performansında bi düşüş yok takılma donma vs yok 2 oyundada gayet akıcı oynuyorum

Ekran kartıda Msi Gtx 1660 ti Gaming X modeli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Edit: amazona olayla ilgili mail attım bana hemen yenisini göndermek için sipariş oluşturduklarını ve elimdeki kartı 21 ağustosa kadar kargolamamı istediler. Gelişmeleri yazıcam

• İnternetten aldıysan 14 gün içerisinde koşulsuz iade etme hakkın var,eğer mağazadan aldıysan servise falan yollayabilirsin ama pek ümitlenme çünkü servisler coil whine sorun olarak kabul etmiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon amerikadan aldım hocam. Hiç sorgu sual yapmadan yeni kartı hiç bir ücret almadan tarafıma gönderecekleri mailini aldım hatta siparişlerime bakınca ürünü sipariş ettiğim gözüküyor 0.00$ bedel ile. Fakat bende şuanki elimdeki ekran kartını nasıl kendilerine göndericem bu konu hakkında. Hangi kargoya vericem ARAMEX emi vs üzerine ne yazıcam vesaire. Şimdide geri gönderme sancısı başladı. Kargo şirketinden bu konu hakkında bilgi alabilir miyim ?

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Hocam gelen mailde elinizde ki kartın iadesi ve yeni oluşturulan siparişinizin altında ki coil whine olan ekran kartı siparişinizde return started ve view return label & instructions ibaresi görünmüyorsa eski kartıda size bırakmışlar demektir. Eğer return started ve view return label & instructions görünüyorsa siparişinizde, iade kargoyu ptt ile kargolayacaksınız ve view return label deki pdfleri yazdırıp gondereceginiz kolinin üzerine yapıştıracaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 22 Temmuz 2019; 22:20:45 >
  • PTT kargo ile göndereceksiniz. Kargo ücreti 200 TL civarında tutacaktır, bu ücreti sizin ödemeniz gerekiyor. Amazon Almanya kargo ücretini daha sonra iade ediyor ancak Amazon Amerika ne yapar bilemiyorum.

Değişim ürünü gönderildikten sonra sakın eski ürünü göndermemezlik gibi bir şey yapmayın. Eğer belirlenen tarihe kadar göndermezseniz kredi kartından ürünün ücreti çekilir, kartta para olmazsa da yasal işlem başlatılır (Amazon Türkiye'de de şirket kurdu).

Ayrıca yeni nesil ekran kartlarının neredeyse hepsinde coil whine var. Bazı kartlarda bu ses çok çıkıyor, bazılarında az çıkıyor. Yeni gönderilen kartta da olabilir, bunun garantisi yok.

İade işlemi konusunda aşağıdaki rehberde gerekli bilgiler var.
    https://forum.donanimhaber.com/tr-nin-en-buyuk-amazon-rehberi--99980530

• Coil whine bir üretim kusuru değil. Kartların çalışma prensibi neticesinde olan birşey. Gereksiz yere takıntı yapıp iade etmekle uğraşmayın. Kullanın gitsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ekran kartı yanmış mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kullan gitsin artık cwsiz kart yok.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Aslında kafaya takmazdımda ben sadece bilgi almak için amazona mail attım. Hatta şu ibareleri ekledim

1) bu bir sorun mudur ?
    2) eğer değilse 2-3 yıl sonra ne olabilir sizce ?

Diye sordum. Adamlar gerçekten beni şaşırttılar mahçup ettiler ne yapacağımı bilemedim.

Mail ile dönüş yapan şahıs özetle;

"Hiç dert etmeyin bu konuda yanınızdayım, sizden hiç bir ücret almadan yeni kartı göndereceğim sizin yerinize siparişi geçtim, aşağıdaki linkten detayları görebilirsiniz"

Adam sorgusuz sualsiz resmen iade ve yenisini gönderme işlemi başlatmış. Ben ne yapacağımı şaşırdım arkadaşlar müşteri memnuniyeti konusunda gerçekten böyle bişey olamaz ya. Yeni karttada olursa ayrıca o haliyle kullanmaya devam ederim.

Bu arada belirteyim kutunun içinden kurulum cdsi çıkmadı o kafamı kurcaladı. Dvd rom kullanmadığım için çok takmamıştım ama yurt dışındaki kaynaklarda kutunun içinden hep kurulum cdsi çıkıyor

• Boşuna PTT den 200 üzeri kargo vericeksin. Kartındaki ses problem sayılmıyor haberin olsun, Amazon un muhteşem müşteri odaklı anlayışa sahip olduğu için değişim çıkartmışlar. Sesi yükle buraya karar verelim
  • Kutu içeriği yazar kutunun üstünde. Benim rx 570 de de cd çıkmadı diye hatırlıyorum.

Cw bende de vardı 144 fps üstü baya hissettiriyordu sonra geçti bu ses

• cw li kullanın gitsin bence. cw yi bu kadar abartmaya gerek yok. zaten oyun oynarken sesli oynuyorsunuz. cw sesi gelse ne olur gelmese ne olur. gelen kartta da aynı şey olursa ne yapacaksınız?

bende de vega64 var. cw sesi de baya var. ama oyun oynarken duymuyorum bile

amazon gerçekten ender bir firma. daha önce başkasına sattığım ekran kartını daha elimdekini göndermeden yenisini kargoya vermişlerdi. bunu türkiyedeki müşterilerine karşı yapmaması gerekiyor aslında. malum çakal çok
  • Gelen karttada aynısı olursa onla devam edeceğimi üstteki mesajda zaten söyledim ben zaten amazona konuyla ilgili bilgi maili attım herifler hokus pokus yapar gibi yeni siparişi geçmişler bile. Kartı değiştirmek istiyorum falan demedim bu bi sorun yaratırmı 2-3 sene sonra bile dedim vereceğiniz tavsiyeler olurmu vs dedim ama herifler direk değişim başlatmış.

Ortada çakallık falan yok yani aksine insanları amazondan alışveriş yaptırmak için güçlü bi kozum oldu. Bu arada ben coil whine konusunda çok bilgili olmadığım için kafamda direk tedirginlik oluştu. Ben tam "bu kesinlikle bi sorun değildir kulaklığınızı takıp oynamaya devam edin" diyen net bir teknik açıklama okusaydım amazona mail bile atmazdım.

• Ben size çakal demedim. Ancak türkiyede suistimale çok müsait bir konu. Herkes sizin gibi dürüst değil maalesef. Bende imkanlar el veriyorsa kesinlikle amazondan alış veriş yapmayı yeğliyorum. 34 inç monitör bile almıştım. Adamlardaki müşteri memnuniyeti bir başka

• Benim RX 480'de de vardı fakat kullandıkça geçti
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni karttada ses düzeyi aynımıydı? Daha az ya da çok muydu merak ettim. Bendede hafif bi coil whine çıktıda, hİç veresim gelmiyor geri. Uğraşmak istemiyorum kargosuyla şusuyla busuyla açıkçası. Yenisinde de çıkabilir diye kendimi avutuyorum.
  • Yenisindede çıktı ama sesi daha az çıkmıştı. Sonra ben amann uğraşamam diyip kasanın yan kapağını kapatıp kulaklığımı takıp oynamaya başladım. Belki sesi artmıştır belki aynı devam ediyodur bilemem ama uğraşmıyorum artık performansımdan yana hiçbir sıkıntısı yok

• Leopard2A6 kullanıcısına yanıt
    Kullandıkça yeni oyunlar çıkmıştır yeni oyunlar düşük fps vermiştir :P yüksek fpsde oluyor genel olarak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Coil whinesız bulacağım diye verdiğin çaba, harcadığın zaman, mahrum kaldığın oyun zevki emin ol o bızzzz sesini duymamazlıktan gelmeye çalışmaktan bin kat daha kötü ve zor süreç

Hadi diyelim 3. 4. Karttada bızzz sesi çıkıyor ? Napıcaksın ? Her defasında kartı kasadan söküp servisin yolunumu tutacaksın ? O sırada napıcaksın değişim sürecinde bilgisayar oynayamayacaksın. Kusura bakma ben hiç uğraşamam sesi duymuyorum kulaklığımı takıyorum sorun kalmıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.