Şimdi Ara

Ekran kartlarında soğutma borularının bakır olması sorun yaratır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar size aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum kendime 3700tl bütçeyle pc topluyorum ancak bir youtube videosunda ekran kartının soğutma kabloları eğer bakır renkteyse bir sene sonra falan paslanbileceğini veya yeşile dönebileceğini ve bunun soğutmayı kötü etkilediğini duydum ve adam soğutma kabloları bakır renginde değil beyaz gibi olan kartları tavsiye ediyordu msi'ınkiler gibi.Acaba bu doğru mudur gtx970 almak istiyorum gigabyteın kartlarını daha çok beğeniyorum ancak bu benim kafama takılıyor.Kullanan/bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim.Gerçekten etki ediyorsa msi alıcam çünkü.

• Ardii kullanıcısına yanıt
    Ben 3 senedir kullanıyorum bakır borulu hd 7950'yi paslanma vb. olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

Ben 3 senedir kullanıyorum bakır borulu hd 7950'yi paslanma vb. olmadı.

teşekkür ederim cevap için bir de sistem özelliklerinizde msi pc mate gördüm o anakarttan memnun musunuz sizce asusun anakartına 200tl fazla ödeyip alsam daha mı iyi?
    Not:OC yapmıycağım.
    Ben pc mate'den memnunum hiçbir sıkıntı çıkarmadı bana.Bende oc yapmadan kullanıyorum.Eğer benim anakartıma sıcak bakmıyorsanız h97 chipsetli bir anakartta tercih edebilirsiniz.
  • Daha iyi olur bakırın ısı iletkenliği iyidir hocam .
  • quote:

Orijinalden alıntı: nismo35

Daha iyi olur bakırın ısı iletkenliği iyidir hocam .
    Bakır oksijeni sevmez. Renk sararması olur bir süre sonra değişik bir renk alır. Ondan dolayı ısı borularını kaplıyorlar.
  • Bakir isi iletkenligi en iyi metal.o beyaz olanlar nikel kaplama olanlar.yani isi borulari bakir ama ustu nikel.boylece paslanmiyor.video incelemelerde falan hic denk gelmedim dediginize belki eskiden kaplamiyorlardi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebdt

Bakir isi iletkenligi en iyi metal.o beyaz olanlar nikel kaplama olanlar.yani isi borulari bakir ama ustu nikel.boylece paslanmiyor.video incelemelerde falan hic denk gelmedim dediginize belki eskiden kaplamiyorlardi.
    Beyaz dediğiniz yüzey büyük ihtimalle alaşımlı çelik malzemesidir. Çeliğin birim malzemedeki ısıl iletkenliği bakıra oranla azdır. Elektronik ömürleri düşünülerek üretilen malzemeleri siz çizip üst yüzeylerindeki koruyucu kaplamaya zarar vermedikçe korozyona uğratmanız çok zordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukarakoala

Beyaz dediğiniz yüzey büyük ihtimalle alaşımlı çelik malzemesidir. Çeliğin birim malzemedeki ısıl iletkenliği bakıra oranla azdır. Elektronik ömürleri düşünülerek üretilen malzemeleri siz çizip üst yüzeylerindeki koruyucu kaplamaya zarar vermedikçe korozyona uğratmanız çok zordur.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar benim söylemeye çalıştığım yukarıdaki resimlerde gördüğünüz gibi gigabyte ekran kartınınki bakır renginde msi ise beyaz.Bu boruların bakır renkte olması ileride soğutma konusunda sorun yaratır mı ve sizce msi gtx970 mi gigabyte gtx970 mi alınmalı?

Gigabyte sogutmada bakır kullanmış msi firması ise alaşımlı çelik kullanmış farkları bu. İleride soğutmada bakır olan size daha uzun bir ömür sağlar.
  • fukarakoala kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için yani sizce gigabyte mı daha alınası?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ardii

Teşekkür ederim cevabınız için yani sizce gigabyte mı daha alınası?
    3-4 yıldır 6870 kullanıyorum şuan ufak ufak paslanmalar var yeşil noktalar gibi ama soğutmaya bir etkisi yok
  • Bakır borular soğutma açısından daha avantajlıdır.Paslanmaya karşı borular yeni nesil kartların çoğunda nikel kaplı olarak geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

Bakır borular soğutma açısından daha avantajlıdır.Paslanmaya karşı borular yeni nesil kartların çoğunda nikel kaplı olarak geliyor.
    Peki msidakiler sonuç olarak çelik mi nikel kaplama mı?
  • quote:

Peki msidakiler sonuç olarak çelik mi nikel kaplama mı?

Alıntıları Göster
    Nikel kaplama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onidoro

Nikel kaplama

Alıntıları Göster
    Gigabyte'deki ya çıplak bakır ya da üzerinde şeffaf bir kaplama var fotoğraftan kesin bir sonuç çıkaramayız. Fakat MSİ'daki bakır ısı boruları Nikel-Krom kaplama büyük ihtimalle. Tercih sizin MSİ'ın Twin Frozr'ları gayet başarılıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onidoro

Nikel kaplama

Alıntıları Göster
    Çelik ısı borusu hiç görmedim, mantıklı da değil zaten. Şu an piyasadaki tüm soğutucular %99 bakırdır. Renk farkı da üzerinde kaplama olup olmamasındandır.
    dediğin gibi bakırın oksijenle teması iyi değilmiş. bu yüzden msi bakır boruları nikelle kaplamış.https://www.technopat.net/2014/09/20/msi-gtx-970-gaming-4g-incelemesi/ incelemesinde diyordu almak istersen izle bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19yusuf05 -- 27 Ocak 2015; 21:31:35 >
    Zaten bildiğim kadarıyla çoğu bakır kablolu ama kabloların üstü zaten plastik kaplı olduğu için böyle bir sıkıntı çıkaracağını zannetmem ama bu kendi düşüncelerim.Birde en iyi iletken altın sonra bakır olduğu için ve bakır daha hesaplı olduğu için tercih ediliyor.Eğer dediğin gibi olursa bile düşük ihtimal veriyorum ama yinede olursa çok fazla yani 10 derece gibi bir rakam olarak etkilemez sıcaklığı bir kaç derece oynar en fazla. Ama sana tavsiyem yinede msi gtx970 veya biraz daha zorlayabilirsen 980 de alabilirsin bende de msi gtx 960 var ve yaklaşık bir sene olacak daha yeni ama bir sıkıntısı yok ve çok memnunum ekran kartından 960 dan ama 980 4G gibi bir şey alırsan gerçekten baba bir ekran kartıdır şiddetle tavsiye ederim.
    Not : bendeki msi gtx960 2g bile gta v çok rahat 60 fps de very high da oynuyor incelemeleri var internette biraz araştırırsan. O kadar masrafa girmene de gerek yok.Bende elimdeki kart ile uzun bir süre idare eder beni daha sonra 980 nin piyasası düştükten sonra belki sistemi update edebilirim.Tahmini 3-4 sene rahat idare eder.

• quote:

Arkadaşlar size aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum kendime 3700tl bütçeyle pc topluyorum ancak bir youtube videosunda ekran kartının soğutma kabloları eğer bakır renkteyse bir sene sonra falan paslanbileceğini veya yeşile dönebileceğini ve bunun soğutmayı kötü etkilediğini duydum ve adam soğutma kabloları bakır renginde değil beyaz gibi olan kartları tavsiye ediyordu msi'ınkiler gibi.Acaba bu doğru mudur gtx970 almak istiyorum gigabyteın kartlarını daha çok beğeniyorum ancak bu benim kafama takılıyor.Kullanan/bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim.Gerçekten etki ediyorsa msi alıcam çünkü.

Bakırın ısı iletim, alüminyumdan daha iyidir. Bu yüzden soğutucularda taban ve ısı boruları bakır, soğutucu yaprakları ise, ısıyı üzerinden daha çabuk atabilen alüminyumdan üretilir. Yani taban ve ısı borularının bakır olması, ısı aktarımı için iyidir.

Ancak bakır, yapısı gereği zamanla korozyona uğrar, bu durumu kararma olarak biliyoruz. Ekran kartında kullanılan bakır borular nikelle kaplanmazsa, doğal olarak bir süre sonra korozyona uğrayacaktır. Bu yüzden nikel kaplı bakır borulara sahip MSI 970 Gaming'i tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.