Şimdi Ara

Ektomorf İçin Tekrar Sayısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi malum metobolizmamız hızlı çalışıyo yüksek tekrarlar yaparak zaten zor aldığımız kiloluyuda kaybetmemiz lazım onun için sadece omuzlar için 3x12 yapıyorum. Diğer bölgeler için 10-8-6-4 mü yapmak daha doğru olur yoksa 8.6.4.2 yapmak mı hacim açısından?

• 10-8-6

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6-10 arasında takıl yeter. 1 tekrarda kaldırabildiğin ağırlığın %65-70 i ile çalış.
  • Omuz da lateral hareketler ve calf harici 3x12 çalışma. En iyisi 4x8 bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allahdiyenspen

Şimdi malum metobolizmamız hızlı çalışıyo yüksek tekrarlar yaparak zaten zor aldığımız kiloluyuda kaybetmemiz lazım onun için sadece omuzlar için 3x12 yapıyorum. Diğer bölgeler için 10-8-6-4 mü yapmak daha doğru olur yoksa 8.6.4.2 yapmak mı hacim açısından?

Önemli olan tekrar sayısı değil kasa verilen gerilimin süresidir.

Sana şöyle açıklıyayım iki kişi yanyana iki bench in üzerindeler ve bench press yapmaya başlıyorlar ilk kişi barı 1 saniyede indirip 1 saniyede kaldırıyorken, ikinci kişi 3 saniyede indirip 1 saniyede kaldırıyor.Ve ikiside 10ar tekrar yapıyor.Sonuçta birinci kişi hedef kaslara 20 saniye gerilim,zorlama vermişken ikinci kişi 40 saniye veriyor.Peki ikisi aynı antrenmanı mı yapmış oldu ? Senin açından bakarsak evet çünkü ikiside 10 tekrar yaptı, ama aslında arada çok büyük fark var..

Heavy Duty ve HİİT sistemlerini araştırmanı tavsiye ederim kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: oheleme

quote:

Orijinalden alıntı: Allahdiyenspen

Şimdi malum metobolizmamız hızlı çalışıyo yüksek tekrarlar yaparak zaten zor aldığımız kiloluyuda kaybetmemiz lazım onun için sadece omuzlar için 3x12 yapıyorum. Diğer bölgeler için 10-8-6-4 mü yapmak daha doğru olur yoksa 8.6.4.2 yapmak mı hacim açısından?

Önemli olan tekrar sayısı değil kasa verilen gerilimin süresidir.

Sana şöyle açıklıyayım iki kişi yanyana iki bench in üzerindeler ve bench press yapmaya başlıyorlar ilk kişi barı 1 saniyede indirip 1 saniyede kaldırıyorken, ikinci kişi 3 saniyede indirip 1 saniyede kaldırıyor.Ve ikiside 10ar tekrar yapıyor.Sonuçta birinci kişi hedef kaslara 20 saniye gerilim,zorlama vermişken ikinci kişi 40 saniye veriyor.Peki ikisi aynı antrenmanı mı yapmış oldu ? Senin açından bakarsak evet çünkü ikiside 10 tekrar yaptı, ama aslında arada çok büyük fark var..

Heavy Duty ve HİİT sistemlerini araştırmanı tavsiye ederim kardeşim.

Baktım ama birşey bulamadım doğru düzgün ya

• eger amacin guc gelistirmek ise 5x5 programlara bakmanda fayda var. Eger Hypertrophy uzerine gidiyosan 3x8 yapmanda fayda var ama formunun cok iyi olmasi lazim ve 8. tekrarda genelde fail olman lazim. Hareketlerin Negatifine daha cok onem verirsende iyi olur. Mesela bench press de agirligi 3 saniyede indir cok kisa gogusune degdir beklet ve 1 saniyede kaldir. En onemli seyin diyetin oldugunu unutma, gunluk kalori ihtiyacini hesaplayim ondan 300-500 kalori daha fazla alirsan kesinlikle kaslarin buyur ve guclenirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.