Şimdi Ara

elektirikli stor perde motor zamanlama nasil yaparim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. Stor perdeye motor baglamayi dusunuyorum kumandayi ise led serit kumandasi ile çözmeyi düşünüyorum. sorun ben kumanda üstünde asagi bastigimda belirli bir saniye (bu sure perdenin kapanmasi)asagi inip sonra durmasi , ayni sekilde yukari tusuna bastigimda belirli süre (bu sure perdenin acilma suresi) için nasil bir devre yapmam lazim veya onereceginiz kullana bilecegim farklibir urundeki hazir bir devre varmı .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Stor perde uazaktan kontrol devresini 4 sene önce yapmıştım ,Çalışmasını yazayım ,Motorun içindeki encoder motor döndükçe puls sayar ,perdeye yukarı ve aşağı boy ayarı vermek için kumandanın yukarı tuşuna basarak perdeyi istediğin yerde durdurup bunu hafızaya kayıt edeceksin sonra aşağı tuşuna basıp yine istediğin yerde durdurup bunu da kayıt edecesin, kayıt işlemi bitikten sonra kullanıma hazırdır. yukarı tuşuna basınca önceden kayıt ettiğin mesafeye gelince motor duracaktır ,aşağı tuşuna basınca bu sefer aynı işlemler devam edecek kayıtlı mesafeye gelince motor duracaktır.

Sadece uzaktan kumanda ile kayıt işlemi olmadan yapayım dersen sorun yaşarsın derim motoru durdurma mesafe zamanını kaçırırsan sorun olur ,Motora 2 ad Limit siwhic koyarsan olur bunun da sakıncası var benim açımdan, perde boyu kadar hem yukarıya hem aşağıya swich için kablo bağlaman gerekir, olası bir sebepten dolayı swhic çalışmaz veya ayarı kaçar temas etmez ise motor alır başını gider.

Motorları tubular motordur normal motor ile olur ancak motoru gizleyemezsiniz ,ihtiyacınız olur ise elimde 30 ad var ücret karşılığında istediğiniz adet kadar verebilirim.çalışan uzaktan kumada kartı ile birlikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egealtay -- 29 Ağustos 2017; 8:52:51 >

• egealtay kullanıcısına yanıt
    Hocam Size pm atiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfacefr -- 29 Ağustos 2017; 11:2:13 >
    Merhaba,Devre kullanışlı ama geliştirilmesi gerekiyor.

Perdeyi nasıl istediğim yerde durduracağım ?
    Bütün perdeler tek vericiden mi kontrol ediliyor ?
    Elinizdeki motor kaç dB ?
    Her elektronik sistemde bir tolerans payı olacaktır bu sistemde kayıt ettiğimde % kaç tolerans olacak ?
    İleride kayıtlı alandan fazla geri çekerse perdeyi kıracaktır . Emeğinize saygı duyuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaOtzi

Merhaba,Devre kullanışlı ama geliştirilmesi gerekiyor.

Perdeyi nasıl istediğim yerde durduracağım ?
    Bütün perdeler tek vericiden mi kontrol ediliyor ?
    Elinizdeki motor kaç dB ?
    Her elektronik sistemde bir tolerans payı olacaktır bu sistemde kayıt ettiğimde % kaç tolerans olacak ?
    İleride kayıtlı alandan fazla geri çekerse perdeyi kıracaktır . Emeğinize saygı duyuyorum.

-Yukarı alma tuşuna bastığınızda perde yukarı doğru çıkarken stop tuşuna basarsanız perde bastığınız yerde durur.tekrar yukarı tuşuna basarsanız yukarıya doğru perdeyi sarar ve ayarladığınız perde boyu kayıt mesafesine gelince durur.

-Her odadaki perdenin kendi kumandası [vericisi] vardır diğer odadaki perdenin alıcısı bunu algılayamaz, örnek vermek gerekirse evin içinde 4 kişi var sizin isminiz Ahmet olsun diyelim ben Ahmet diye seslendiğimde siz bana cevap verirsiniz başkası cevap vermez değil mi ,sistemin bir birlerine karışmaması için her verici ve alıcıya aynı kod veriyoruz diğer alıcı ve vericiye de farklı bir kod veriyoruz dolayısı ile her kes tanıdığı ile yolda karşılaşırsa tokalaşıyor.

-Motor yerli motor değil ben bu projeyi 4 sene önce yapmıştım elimde motorlar var ancak motorun teknik detaylarına bakıp bilgisini bayramdan sonra verebilirim tatildeyim şu an maalesef.

-Motorların içinde Encoder var bunlar bir disk üzerinde dilimlere bölünmüş ve her dönüşünde 0-1 şeklinde bilgi verirler bu bilgilerde % tolerans diye bir şey söz konusu değildir çünkü perde boyunu buradan gelen pulslara göre kayıt altına alıyorum .siz 98 cm bir ölçüye göre kayıt aldıysanız her çalışmada 98 cm gelince duracaktır perde motorları için yazıyorum bunu eğer başka bir motor kullanırsanız devri yüksek olursa durma noktasında kayma olur bunun için frenli motorlar kullanmak gerekir .bu tür sistemlerde genelde düşük devirli ve rediktörlü motorlar daha kullanışlı olmaktadırlar,ekte encoder resmini verdim bakarsınız.

Diyelim ki voltaj düştü yine perde boyunda değişiklik olmaz çünkü encoder kayıt edilen perde boyunu sayıp duracaktırelektirikli stor perde motor zamanlama nasil yaparim..

Umarım faydalı olabilmişimdir.

Sayın Ege ALTAY, bilgi için teşekkür ediyorum . Açıkçası ürün beni cezbetti . Ancak ileride ekleyeceğiniz bir şey olursa bütün sistemi tek kumandadan kontrol etmek ürünü daha çekici kılar çünkü; örnek veriyorum bizim evde 8 perde var bu durumda 8 kumanda ile başımız dertte olacaktır. Dolayısıyla tek kumanda ile kumanda arayüzünden ayarlanacak perdeyi seçerek gerekli ayarlamaları yapabiliriz.Bir diğer konuda tatil dönüşünüzde mümkünse motorlar hakkında teknik bilgilerini , resimlerini ve fiyat bilgisini öğrenmek isterim. İyi tatiller diliyorum teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaOtzi -- 30 Ağustos 2017; 12:13:11 >
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    somfy ürünleri bu dediginizi yapiyor , üstelik telefon üzerinden internet olan heryerden kontrol imkanida var, tabi fiyat olarak somfy ürünleri çok yuksek fiyatlarda. somfy tek unite 300€ larin üstündeyken farklibir ürünü 30€ civarlarinda bulunabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfacefr -- 30 Ağustos 2017; 13:4:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kapi degisimi ya da boya?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaOtzi

Sayın Ege ALTAY, bilgi için teşekkür ediyorum . Açıkçası ürün beni cezbetti . Ancak ileride ekleyeceğiniz bir şey olursa bütün sistemi tek kumandadan kontrol etmek ürünü daha çekici kılar çünkü; örnek veriyorum bizim evde 8 perde var bu durumda 8 kumanda ile başımız dertte olacaktır. Dolayısıyla tek kumanda ile kumanda arayüzünden ayarlanacak perdeyi seçerek gerekli ayarlamaları yapabiliriz.Bir diğer konuda tatil dönüşünüzde mümkünse motorlar hakkında teknik bilgilerini , resimlerini ve fiyat bilgisini öğrenmek isterim. İyi tatiller diliyorum teşekkür ederim.

Tek verici [kumanda] ile de istediğiniz olur sorun değil,
  • Ben evime Somfy motorlu Ahsap jaluzi taktirdim.

• Elimde taşınırken eski evden getirdiğim 1 er metrelik 4 adet uzaktan kumandalı stor perde var. Bunların montajını nasıl yaparım acaba. Hatırladığım kadarı ile tek kablo ile hepsi birbirine seri bağlıydı ama yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Perdelerin motorundaki kablolardan 3 tanesi yaklaşık 1 metre, 1 tanesi 15 cm kadar. Dolayısı ile hepsi kısa olanın yakınında duvardan gelen kablo ile birleşiyordu galiba. Ayrıca perdelerdeki kablolar 2 telli, duvardan gelen ise toprak hattı dahil 3 telli. Cevap için şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.