Şimdi Ara

Elektrikli araç sahipleri bir daha içten yanmalı araçlara dönmek istemiyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
4.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

O bölgede trugolar var, En ufak bir sıkıntı yaşamaz Diğer markalara gerek bile yokki onlarda bolca var,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 14 Aralık 2024; 21:11:56 >
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

Valla bilemem. ben hayatı elektrikli otomobile uygun olana veya kendini uydurabilene elektrikli otomobil tavsiye ediyorum. çevremde bir iki kişiye de aldırdım, inanılmaz memnunlar.

Sizin hayatınız seyyah gibi uzun yollarda geçiyorsa, fazla durmayı ve ağır gitmeyi sevmiyorsanız almayın zaten.

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt

Uzun yoldan kastın ne olduğunu bilmiyorum. Uzun yoldan kasıt, 1000-1500 kilometrelerse, zaten bu mesefeleri arabayla kat etmek hamallık ve fakirlikten başka bir şey değil. Uçak diye medeni bir ulaşım aracı var, atlar gidersin, gittiğin yerde araba çok lazımsa bir tane kiralarsın. Yok eğer ailenle senede 1 kere mesela Malatya'dan Bodrum'a tatile geliyorsan ve başkaca uzun yolun yoksa yine elektrikli otomobil mantıklı. Senede sadece 1 kez yapacağın uzun yol için elektriklinin nimetlerinden ve para tasarrufundan bütün bir yıl yararlanmamak herhalde akıllıca bir iş olmazdı.

Senede 15 bin km yapan benzinli oto sahibi birinin bugünkü fiyatlar üzerinden yakıt tasarrufu yılda yaklaşık 40 bin lira, eğer evde şarj imkanı varsa. hele kendi güneş panelleri varsa, neredeyse 50 bin tl/yıl tasarruf var. Bu parayla Malatyalı ailemiz gidiş dönüş 7500 TL uçak biletiyle Bodruma 5 defa gider döner.

Uzun yoldan kasıt 500-600 km arası ise, elektrikli otomobille sadece 45 dakikalık tek bir mola ile bu yolu alabilirsin.

Evet, batı illeri dışında şarj ağı yetersiz ama şimdilik... Elektrikli otomobil satışları arttıkça buna paralel olarak şarj ağı da genişleyecek ve tüm yurt sathına yayılacaktır. Bu sadece zaman meselesi.

Batıda yaşayan biri içinse ben pek bir sorun görmüyorum. Sürekli şarj istasyonu yatırımı yapılıyor ve bir kaç yıla kalmaz tüm batıda yeterli şarj ağı oluşur diye düşünüyorum.

Sadece apartmanda yaşayıp park yeri olmayanlara cazip gelmeyebilir, ona katılırım.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

2850 km yol yapmaktan söz ediyor. Sadece Ordu-Marmaris arası 1235 km. Bu kadar yolu uçak diye medeni bir ulaşım aracı varken arabayla yapmaya kalkıp kendisine ve ailesine eziyet edecek bir kafayı anlamaktan çok uzağım.

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

Togg uzun menzille yazın ş.arası 120 ye yakın hızlarda 500km leri klima açık çok rahat görüyoruz , aşağıdaki ortalamayı 120 ye yakın hızlarda yaptım , Bursa çevre yolunu 130-140 larda geçtim arada 180 lere çıktım, son 110km si baya seri gidildi .Ankara Balıkesir ağustos 2024

yola %97 ile çıktım yolda tek şarj yapıldı , 510km sonrası hala ekranda 229 yazıyor ama klima açık , klimayı kapatınca üzerine 40km ekliyor, açınca menzilden otomatik 40 düşürüyor ,togg klima tüketimini böyle hesaplıyor Elektrikli araç sahipleri bir daha içten yanmalı araçlara dönmek istemiyor birde togg tüm tüketimi hesaplamaya katıyor istasyon ile değerler tutuyor ,yani yolculuk sonunda hala 270km yol giderim diyor 120 ye yakın hızlarda gidersen , 100 düşürürsek bu menzil otomatik artıyor tüketim profili var ,yani 100 e düşürsek hızı orada 300 ü rahat görürdüm

hocam buyur o yolculuğun 120 ye yakın hızlarda klimalı uzun yol tüketimi ,antalyada daha iyi değerler var orada EDS olduğu için 90-100 hızlarda gittim orada menzil daha uzun ,uzun menzil togg un menzil değerleri tesla LR dan iyi , normal çünkü onda çift motor var ve 81kw sanırım bataryası ,togg uzun menzil 88.5kw bataryalı

Elektrikli araç sahipleri bir daha içten yanmalı araçlara dönmek istemiyor

Buda antalyadaki değer temmuz 2024 , EDS ve ş.içi trafik nedeniyle tüketim çok düştü ,profilim wltp üzerine çıkmıştı

alttaki resimde bu sürüşle wltp üzerinde yol gideceksin diyor ,aynı günün devamı ,köprülü kanyon yolu ,yol bol virajlı hız düştü tüketimde düştü

• @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

Scooter bataryası teknolojş olarak farklı. jel. scooter ile 3000 km yapmak ta bayağı performanslı kullanmak demektir.

• Galiba bende şehir içine uygun bir ev alacagim.
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Torlağa lâf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur kendi yorumunu bastıran şekilde cevap alırsa hemen bloklar yani kaçar kısacası vaktini boşa harcama torlakla zaten emekli etmişler Elektrikli araç sahipleri bir daha içten yanmalı araçlara dönmek istemiyor 

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.