|
Elektrikli araç sahipleri bir daha içten yanmalı araçlara dönmek istemiyor
-
-
Niye istesin ki, o konforun ve düşük yürütme masraflarının tadını alan bir daha bırakır mı? Yalan yanlış önyargılar da kırılmaya devam ediyor. Bugün 509.000 km'deki hem de ısı pompasız bir Tesla Model 3'ün halen %85 pil ömrü varsa kimsenin "ama batarya değişimi" demeye hakkı yoktur. 509.000 km'de muadil (D sınıfı SUV) içten yanmalı bir araca yapacağınız ekstra yakıt, bakım ve parça değişim masrafları bataryayı birkaç defa çıkarır zaten. -
Çok önemli bir araştırma. Aslında elektrikli araçların negatif yönlerini ortaya koyan çalışmalar mevcut. Bunlar büyük batarya üstünde giderken maruz kalınan radyasyon, yangın çıkınca söndürülme zorluğu, şarj ve mesafe sorunları v.b.
Ancak görülüyor ki bu dezavantajlar elektrikli araç sahiplerini endişelendirmiyor. -
sarj altyapisi ve surus menzili gibi konulardaki problemler asildikca bir insan neden icten yanmali arac kullansinki. havayi kirletir, gurultu yapar, sehirleri yasanmaz hala getirir, gaza bastiginda hemen tepki vermez hantaldir. bir elektrikli aracla icten yanmali araci karsilastirmak modern araclarla buhar makinali araci karsilastirmak gibi bir sey. kirli pis surekli bakim ilgi isteyen arclar. ha her devirde motor sesiydi, manuel vitesin hissiyatiydi diye nostalji yapan tipler olur, olacakta. nasilki bugun hala buharli kazanli tren nostaljisi yapanlar oldugu gibi. -
Elektrikli arabaların 4 sorunu var.
1- Aktif soğutulmayan elektrik motoru.
Kısa ömüre ve motorun devredışı kalmasına hatta gücünün düşürülmesine sebep olur.
Bak bu fotoğraf Tesla CyberTruck’dan.
2- Düşük pil kapasitesi ve yüksek maliyetler.
3- Düşük pil ömrü.
4- Rasgele zamanlarda şarj olurken yanması. (Kasko/Sigorta garanti vermeli)
Bu sorunları çözün öyle gelin. -
Daha dün EQE sahibi arkadaşımla konuştuk bunu çünkü aynı araştırmayı dün başka yerde görmüştüm. Elektrikliden sonra tekrar içten yanmalıya döner misin diye sordum, "asla" dedi, "bir daha asla elektrikliden vazgeçmem". Neden diye sordum. Cevapladı: Yürütmesi çok ucuz, neredeyse bedavaya dolaşıyorum, müthiş konforlu, müthiş sessiz, gaza dokunduğun an uçuyor, yokuşlara çıkarken bile sırtını koltuğa yapıştırıyor. İvmelenme müthiş, sollama anlık, 2. seviye otonom sürüş de cabası.
Niye döneyim ki dedi, planlamanı ona göre yaparsan şarj asla sorun olmuyor. O da sorun olmayınca içten yanmalının hiç bir esprisi kalmıyor.
-
Herhalde uzun yol menzili ve maksimum hız hariç her anlamda elektrik araç içten yanmalıdan daha üstün. Gerçekten güzel bir deneyim. Motor sesi tarafından baskılanmadığı için çıkardıkları metalik sesler de alışık olmayan için çok enteresan. Gelecek bu araçlarda, bu kesin.
-
Bataryaları kullanılamaz hale gelince çıkma i.y motor alıp takarlar -
Sanayi esnafının gözü yaşlı 😭 -
Abartın abartın ben de geçen millet içten yanmalı motorlara dönüyor elektrikli araç satışları durdu ve düşüyor diye bi haber okudum. Bu haber de tamamen boş çünkü insanlar para verip aldıkları bir şeyi asla kötülemez daha çok övme eğilimindedir bin pişman da olsa karşıya anlatırken abi müthiş bir cihaz bu iyiki almışım der :) kısacası elektrikli araç şu an için alınmaz o teknolojinin biraz daha geliştirilmesi gerekiyor daha çok yeni 5-10 yıl sonra bakalım duruma. Alın size elektrikli araba mesajda bahsettiğim haberin linki: capital onlineAB'de elektrikli otomobil satışları sert düştü; acil eylem çağrısı yapıldı! - Capitalhttps://www.capital.com.tr/haberler/tum-haberler/abde-elektrikli-otomobil-satislari-sert-dustu-acil-eylem-cagrisi-yapildi#google_vignette
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRK_KniGHT_ -- 12 Aralık 2024; 19:17:27 >
-
Hayır kimse elektrikli araç istemiyor sadece cahiller istiyor -
Anketi cevaplayanlar zaten içten yanmalı motorlu aracı 100.000 km gelince hurdalığa atan kişiler. Tabi o kadar alım gücüyle yeniden elektrikli araç alırlar.Bizim gibi ay başını getirmeye çalışmadıkları için, dünyayı gezecek paraları var. Biz daha dibimizdeki Topkapı sarayına gidemiyoruz. -
Gelecek bu araçlarda değil güldürme çocuk musun -
Çok biliyon sen bilir gibi konuşmuşsun bir de -
Hep diyorum ya elektrikli arabadan şikayet edenlerin hepsi sahibi olmayanlar.
Bunlara söylesende inanmıyor çoğu. Elektrikli mi bu abi memnun musun diyenlere çok memnunum diyince çoğu zaten şaşırıyor ve inanmıyor. -
Hız işinide çift vitesli sisteme geçerek çözüyorlar Taycan öyle zaten ama çok pahalı, Mercedes ucuz modellerine koyacak seneye. -
tamam dayı en çok sen biliyon
-
turkiyede %10 otv dilimi varken, Avrupa'daki fiyatla neredeyse aynı paraya alınabilmesi büyük bir fırsat. Bir daha %10 otv olmayacak.
Bir zaman sonra mtvler emisyona gore gelecek. O zaman da batarya kapasitesinden bahsetmeyecegiz.
200bin kilometre sonra bakımları dahil, 10yilda arac benzinli aracin %60i kadar masrafi kurtarıyor. 5 yıl daha dayansa elektrikli aracimi direkt cope atsam, gidip benzinli arac alsam, su anki konuma gelirim.
En az %80 otv ödeyip avrupadan 2.5 kat pahali bir araca biniyoruz. otv parasini 2. Elde alicidan çıkarıyoruz sanıyoruz ama ödediğimiz parayi haketmeyen araca bindikten sonra ne anlamı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methotrexate -- 12 Aralık 2024; 20:8:49 > -
Bundan 20 yıl sonra, benzin ile araçların gittiğine o zamanın nesli inanmayacak zaten -
Elektrikli araba çöptür.şehiriçi ve hergün kullanacaksanız eyvallah
Niye istesin ki, o konforun ve düşük yürütme masraflarının tadını alan bir daha bırakır mı? Yalan yanlış önyargılar da kırılmaya devam ediyor. Bugün 509.000 km'deki hem de ısı pompasız bir Tesla Model 3'ün halen %85 pil ömrü varsa kimsenin "ama batarya değişimi" demeye hakkı yoktur. 509.000 km'de muadil (D sınıfı SUV) içten yanmalı bir araca yapacağınız ekstra yakıt, bakım ve parça değişim masrafları bataryayı birkaç defa çıkarır zaten.
|
Daha dün EQE sahibi arkadaşımla konuştuk bunu çünkü aynı araştırmayı dün başka yerde görmüştüm. Elektrikliden sonra tekrar içten yanmalıya döner misin diye sordum, "asla" dedi, "bir daha asla elektrikliden vazgeçmem". Neden diye sordum. Cevapladı: Yürütmesi çok ucuz, neredeyse bedavaya dolaşıyorum, müthiş konforlu, müthiş sessiz, gaza dokunduğun an uçuyor, yokuşlara çıkarken bile sırtını koltuğa yapıştırıyor. İvmelenme müthiş, sollama anlık, 2. seviye otonom sürüş de cabası. Niye döneyim ki dedi, planlamanı ona göre yaparsan şarj asla sorun olmuyor. O da sorun olmayınca içten yanmalının hiç bir esprisi kalmıyor. |
Anketi cevaplayanlar zaten içten yanmalı motorlu aracı 100.000 km gelince hurdalığa atan kişiler. Tabi o kadar alım gücüyle yeniden elektrikli araç alırlar.Bizim gibi ay başını getirmeye çalışmadıkları için, dünyayı gezecek paraları var. Biz daha dibimizdeki Topkapı sarayına gidemiyoruz.
|
Abartın abartın ben de geçen millet içten yanmalı motorlara dönüyor elektrikli araç satışları durdu ve düşüyor diye bi haber okudum. Bu haber de tamamen boş çünkü insanlar para verip aldıkları bir şeyi asla kötülemez daha çok övme eğilimindedir bin pişman da olsa karşıya anlatırken abi müthiş bir cihaz bu iyiki almışım der :) kısacası elektrikli araç şu an için alınmaz o teknolojinin biraz daha geliştirilmesi gerekiyor daha çok yeni 5-10 yıl sonra bakalım duruma. Alın size elektrikli araba mesajda bahsettiğim haberin linki:
capital online AB'de elektrikli otomobil satışları sert düştü; acil eylem çağrısı yapıldı! - Capital https://www.capital.com.tr/haberler/tum-haberler/abde-elektrikli-otomobil-satislari-sert-dustu-acil-eylem-cagrisi-yapildi#google_vignette |
Elektrikli arabaların 4 sorunu var.
1- Aktif soğutulmayan elektrik motoru. Kısa ömüre ve motorun devredışı kalmasına hatta gücünün düşürülmesine sebep olur. Bak bu fotoğraf Tesla CyberTruck’dan. 2- Düşük pil kapasitesi ve yüksek maliyetler. 3- Düşük pil ömrü. 4- Rasgele zamanlarda şarj olurken yanması. (Kasko/Sigorta garanti vermeli) Bu sorunları çözün öyle gelin. |
Bizim forumda da hayatında EV koltuğuna oturmamış adamlar elektrikli alınmaz yeğenim diye dayılık taslıyor.
|
500k km tiguan 20binde bir bakıma girse her bakım 15000 olsa ortalama eder 375000, km de 3.5 lira yaksa 1750000, topla yuvarla 2m lira. Bir Tesla parası boşa gitti bile...
Çok biliyon gibi konuşmaya devam. |
Herhalde uzun yol menzili ve maksimum hız hariç her anlamda elektrik araç içten yanmalıdan daha üstün. Gerçekten güzel bir deneyim. Motor sesi tarafından baskılanmadığı için çıkardıkları metalik sesler de alışık olmayan için çok enteresan. Gelecek bu araçlarda, bu kesin. |
Ben geçen sene ağustostan beri elektrikli kullanıyorum, şu anda eşimin benzinli aracını sattım elektrikli alacağım. Bir daha kolay kolay içten yanmalı araca dönmem. Ha her hafta uzun yola falan çıksam elektrikli çekilmez ayrı konu ama benim gibi 1-2 ayda bir uzun yola gidip evde şarj edebilene çok mantıklı. |
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X