Şimdi Ara

elektrik kesintisi windows 8 açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar evde pc açıkken elektrik kesildi. Elektrik gelince pcyi açtığımda windows 8 tam şifre ekranına geldiğinde ekrana birden mor ekran şeklinde gidip gelmeye başlıyor ve şifre giremediğimden pcyi açamıyorum win 8 cdsi ile pcyi onarmayı denedim olmadı sizce ekran kartı veya anakart arızalanmış olabilir mi? ekran kartı yansa hiç görüntü gelmemesi lazım değil mi şifre ekranına kadar sıkıntı yok ama şifre ekranı açılmadan mor ekran gidip geliyor. yardımcı olursanız sevinirim.

sistem:
    intel e8400 işlemci
    sapphire 4850 ekran kartı
    asus p5qc anakart
    windows 8 pro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock43v3r -- 4 Kasım 2013; 11:10:50 >

• Şifre ekranına kadar geliyorsa anakart arızasından veya başka bir donanımsal arızadan bahsetmek mümkün değil.

Muhtemelen dosya sistemi zarar görmüştür.

Windows 8 nasıl onarılır yazısındaki aşamaları uygulayarak dosya sistemini ve sistem dosyalarını onarmayı deneyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taximproject

Şifre ekranına kadar geliyorsa anakart arızasından veya başka bir donanımsal arızadan bahsetmek mümkün değil.

Muhtemelen dosya sistemi zarar görmüştür.

Windows 8 nasıl onarılır yazısındaki aşamaları uygulayarak dosya sistemini ve sistem dosyalarını onarmayı deneyebilirsiniz.
    teşekkürler deneyeceğim akşam.
  • rock43v3r kullanıcısına yanıt
    bilgisayar laptopmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: 23camaro23

bilgisayar laptopmu
    desktop
  • quote:

Orijinalden alıntı: rock43v3r

desktop

Alıntıları Göster
    aynı sorun bendede olmuştu windows 8 çok hassas kapama tuşuna 5 sn basılı tutup kapadım bidaha açılmadı format attım bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaughtyDogg

aynı sorun bendede olmuştu windows 8 çok hassas kapama tuşuna 5 sn basılı tutup kapadım bidaha açılmadı format attım bende

Alıntıları Göster
    İşte bu tür durumlarda interaktif güç kaynaklarının değeri anlaşılıyor, imkanlarınız dahilindeyse kullanmanızı tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8.1 Bilgisayar Kapanmıyor
    11 yıl önce açıldı
    windows 8 internet sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7heaven

İşte bu tür durumlarda interaktif güç kaynaklarının değeri anlaşılıyor, imkanlarınız dahilindeyse kullanmanızı tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Windows 8 gerçekten çok hassas. Birde SSD üzerine kurulu ise hiç bu tür dogrudan kapatmalara gelmiyor açıkcası.

Bir kaç sefer elektrik kesintisi yüzünden Windows 8 uçtu. Hafif olsun diye notebookun pilini çıkartıyorum arada :)
  • quote:

Windows 8 gerçekten çok hassas. Birde SSD üzerine kurulu ise hiç bu tür dogrudan kapatmalara gelmiyor açıkcası.

Bir kaç sefer elektrik kesintisi yüzünden Windows 8 uçtu. Hafif olsun diye notebookun pilini çıkartıyorum arada :)

açıkçası herşeyi denedim onarım kesinlikle olmadı herşeyi denedim hata veriyor sıfırdan kurmayı göze aldım win 8 dvd ile yeniden kurmaya çalışıyorum yenidende kurdurmuyor on dakika kurma aşamasından sonra |windows gereken dosyaları yükleyemiyor. Dosya bozuk veya eksik olabilir. Yükleme için gereken tüm dosyaların kullanılabilir olduğundan emin olun ve yüklemeyi yeniden başlatın. Hata Kodu:0x80070570 | hatası veriyor bu durumdan nasıl kurtulurum arkadaşlar hiç bir şekilde win 8 yükleyemiyorum nedeni ne olabilir ve bu durumdan nasıl kurtulabilirim. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock43v3r -- 11 Kasım 2013; 23:07:11 >

• quote:

quote:

açıkçası herşeyi denedim onarım kesinlikle olmadı herşeyi denedim hata veriyor sıfırdan kurmayı göze aldım win 8 dvd ile yeniden kurmaya çalışıyorum yenidende kurdurmuyor on dakika kurma aşamasından sonra |windows gereken dosyaları yükleyemiyor. Dosya bozuk veya eksik olabilir. Yükleme için gereken tüm dosyaların kullanılabilir olduğundan emin olun ve yüklemeyi yeniden başlatın. Hata Kodu:0x80070570 | hatası veriyor bu durumdan nasıl kurtulurum arkadaşlar hiç bir şekilde win 8 yükleyemiyorum nedeni ne olabilir ve bu durumdan nasıl kurtulabilirim. teşekkürler.

O elektrik kesintisi yüzünden en sonunda davalık olacağım yani elektrik kesintisi yüzünden 2 kere anakartı yaktım.Donanımsal olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: T.GhostNetwork

quote:

quote:

O elektrik kesintisi yüzünden en sonunda davalık olacağım yani elektrik kesintisi yüzünden 2 kere anakartı yaktım.Donanımsal olabilir.

Alıntıları Göster
    Donanımsal olsa şifre ekranına kadar gelmemesi lazım bence. Hayır xp/vista/win7 de başıma buna benzer mavi ekran açılmama vs geldi ama dvd ile onarıp sorunu çözebiliyordum. Bunda hiç bir şekilde çözüm yok gibi?

• quote:

Donanımsal olsa şifre ekranına kadar gelmemesi lazım bence. Hayır xp/vista/win7 de başıma buna benzer mavi ekran açılmama vs geldi ama dvd ile onarıp sorunu çözebiliyordum. Bunda hiç bir şekilde çözüm yok gibi?

Alıntıları Göster
    Hiç uğraşma format at.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavyvehicle

Hiç uğraşma format at.

Alıntıları Göster
    Elektrik kesintilerinde en büyük darbeyi hdd alıyor,binada 3 daire var ve üçümüzün ortak sorunu hdd nedeni elektrik kesintileri alt kattakinin hdd değiştirdik bizimde eli kulağında 3 günde bir chkdsk yaptırıyorum yapmazsam bilgisayar açılmıyor hiç olmadık hatalar veriyor,Yukarda bir arkadaşın dediği gibi güç kaynağı edinmek gerekiyor sanırım,geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blogtr

Hiç uğraşma format at.

format atabilsem atıcam ama şimdi bilgisayarı açtığımda karşıma ingilizce olarak "bir işletim sistemi yüklü değildir işletim sistemi yüklemek için bilgisayarı yeniden başlatın ve işletim sistemi dvdsini yükleyin ctrl+alt+del" diyor yapıyorum ama kurulum sırasında hata veriyor yukarıda kodunu yazdığım hatayı hata kod:0x80070570

hdd de sorun olabilir mi acaba? donanım konusunu çok bilmiyorum nasıl anlarım hangi parça sorunlu?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blogtr

Hiç uğraşma format at.

format atabilsem atıcam ama şimdi bilgisayarı açtığımda karşıma ingilizce olarak "bir işletim sistemi yüklü değildir işletim sistemi yüklemek için bilgisayarı yeniden başlatın ve işletim sistemi dvdsini yükleyin ctrl+alt+del" diyor yapıyorum ama kurulum sırasında hata veriyor yukarıda kodunu yazdığım hatayı hata kod:0x80070570

hdd de sorun olabilir mi acaba? donanım konusunu çok bilmiyorum nasıl anlarım hangi parça sorunlu?

Alıntıları Göster
    sorun hdd kaynaklı hddnizi kontrol ettirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir.uluag

sorun hdd kaynaklı hddnizi kontrol ettirin.

120 gblik bir ssd alıp sistemi ona kursam ve tabiki birde ups alsam mantıklı olur herhalde diye düşünüyorum.
    aynen mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir.uluag

aynen mantıklı

yok hdd aldım sıfır taktım hala win 8 kuramıyorum kurulum yaparken hala kurulum sırasında bir hata ile karşılaştı hata kodu:0x00001 gibi bir hata veriyor ve ne yazık ki şu an masaüstü sistemimi kullanamıyorum hata acaba anakartta olabilir mi? nasıl anlarız hatanın nerede olduğunu?
    -Sistem güvenli kipte açılıyor mu kontrol edin? Açılırsa HDD dışında donanımsal bir sorun kesinlikle yok demektir.
    -Farklı bir sistem CD/DVD'si ile yükleme yapmayı deneyin.
    -HDD'nin bağlı olduğu Sata girişlerini değiştirmeyi deneyin.

Ayrıca başımdan geçen bir olayı da anlatmak istiyorum. Sizinkine benzer bir sorun.

Bilgisayarımı açıyorum her şey gayet normal gel gelelim ki bilgisayardaki bütün yazılar farklı kodlar halinde gözüküyor. Resimlerde en ufak bir sorun yokken sadece yazıların böyle gözükmesi sistemin arızalı olduğunun göstergesidir. Ancak ekran kartımı değiştirmem bütün sorunumu halletti.

O yüzden birde onboard ekran kartınızdan açmayı denemekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JB.Burak

-Sistem güvenli kipte açılıyor mu kontrol edin? Açılırsa HDD dışında donanımsal bir sorun kesinlikle yok demektir.
    -Farklı bir sistem CD/DVD'si ile yükleme yapmayı deneyin.
    -HDD'nin bağlı olduğu Sata girişlerini değiştirmeyi deneyin.

Ayrıca başımdan geçen bir olayı da anlatmak istiyorum. Sizinkine benzer bir sorun.

Bilgisayarımı açıyorum her şey gayet normal gel gelelim ki bilgisayardaki bütün yazılar farklı kodlar halinde gözüküyor. Resimlerde en ufak bir sorun yokken sadece yazıların böyle gözükmesi sistemin arızalı olduğunun göstergesidir. Ancak ekran kartımı değiştirmem bütün sorunumu halletti.

O yüzden birde onboard ekran kartınızdan açmayı denemekte fayda var.

-şu an hddyi değiştirdim haliyle işletim sistemi yok win 8 yüklemeye çalışıyorum sıkıntı bu sefer 2 aşamadan sonra restart ettiğinde veriyor.

" :( sisteminizde bir hata ile karşılaşıldı düzeltmek için tekrar başlatılacak diyor sonra restart ediyor tekrar denerken yine hata veriyor ve 2 seçenek çıkıyor ekrana
    *sistem özellikleri için f8 e basın
    *devam etmek için entera basın

f8 e basarsam bios açılıyor
    entera basarsam aynı hata döngüsü devam ediyor tekrar bu 2 seçeneğe geliyor

kısacası koca bir çıkmaz...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.