Şimdi Ara

Elektrik sisteminde sorun, yardım eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, 2007 model makyajlı kasa dizel symbolümde, aracın çakmaklık girişinde takılı fm transmitterden müzik dinlerken, aynı anda sileceği çalıştırdığımda veya elektrikli ön camı kullandığımda transmitterde çalan müzik kesiliyor, yani fm transmitter kapanıyor. Gözlemlediğime göre çakmaklık girişine gelen elektrik sanırım kesiliyor. Sebebini bilen veya böyle birşey başına gelen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.

• Voltmetre ile ölçmeden birşey denemez. Çakmak çıkışı voltmetre ile ölçülecek. Silecek çalışırken ne yapıyor diye bakılacak... En kötü ihtimalle sigorta panosundan çakmaya yeniden kablo çekilir. Çok bir maliyet değil...
  • Olağan bir durum olabilir. Örneğin çoğu arabada motoru çalıştırdığınızda farlar başta olmak üzere diğer elektikli donanımlara giden akım kesilip marş motoruna yönlendirilir. Çakmaklığın da normal şartlarda fazla akım çektiğini düşünürsek, bu mümkündür. Aynı aracı kullanan başka kişilerle görüşün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam, bu benim dediğim motor çalışırken, yani örneğin araç seyir halindeyken oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Olağan bir durum olabilir. Örneğin çoğu arabada motoru çalıştırdığınızda farlar başta olmak üzere diğer elektikli donanımlara giden akım kesilip marş motoruna yönlendirilir. Çakmaklığın da normal şartlarda fazla akım çektiğini düşünürsek, bu mümkündür. Aynı aracı kullanan başka kişilerle görüşün.

Çakmaklık akım çekmez çakmaklığa takılan cihaz akım çeker.Belki çakmak yüksek akım gerektirebilir ama transmitter 100-200ma seviyesinde bi akım çeker.Yani durum normal değil bi arıza var.Elektrikçiler için zor bi iş değil.Basitçe çözülür bence.
  • benim aracımdada sadece kornaya basılınca kesiliyor ....
  • Benim araba da Renault şemsiyesi altında olan bir aaba. Çakmaklığa FM transmitter takınca defalarca kere sigorta attırdı. Başka cihazlar takınca atmıyor. FM Transmitter takınca atıyor. Hatta öyle ki oto elektrikçi halime acıdı da, sırf bu yüzden her seferinde 5 TL bayılmıyım diye değiştirdiği sigortayı gösterdi sağolsun. Kendin değiştirirsin dedi.

FM Transmitter Renault ile uyumlu değil sanıım. En azından yüksek model arabaları ile uyumlu değil gibi. 1992 model Broadway'da 1 sene kullandım. Bir kere bile sorun olmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Benim araba da Renault şemsiyesi altında olan bir aaba. Çakmaklığa FM transmitter takınca defalarca kere sigorta attırdı. Başka cihazlar takınca atmıyor. FM Transmitter takınca atıyor. Hatta öyle ki oto elektrikçi halime acıdı da, sırf bu yüzden her seferinde 5 TL bayılmıyım diye değiştirdiği sigortayı gösterdi sağolsun. Kendin değiştirirsin dedi.

FM Transmitter Renault ile uyumlu değil sanıım. En azından yüksek model arabaları ile uyumlu değil gibi. 1992 model Broadway'da 1 sene kullandım. Bir kere bile sorun olmadı.

Çakmaklıktan beslenen bir aletin arabaya uyumlu olmaması diye birşey söz konusu olamaz. Elektrik devresidir. Çakmak ve çakmağa gidene kadar tüm tesisat Elektronik hiçbirşey içermez. Sadece Elektrik sözkonusu olan. O yüzden yaşadığınız çok enteresan bir durum. Tahminim çakmak soketinde veya Fm-Transmitter'da arıza vardı. Bir kısadevre oluyordu ve sigosta atıyordu. Çakmak soketi sigortası da hiç yoksa 10A vardır. Attırması kolay değildir. Birşey varmış o arabada veya transmitterda.

• Sigorta ne için vardır ?

koruma amaçlı... demekki aldıgınız çikiçonk marka transmitter düzensiz ve aşırı güç çekiyor... haliyle sigortada atıyordur...

benim aracımdada hyundai marka fm transmitter var aracım clio 3 ama böyle bir sorun yok... onu geçtim aracımda 2 senedir koltugun altında laptop adaptoru var ve her aracı calıstırdıgımda aktif ... ne sigorta attı ne bişey çektigide 3.42 amper ...

amperi yuksek sigorta takıldımı sigortanın atması söz konusu degil ancak aracın kablolarından biri yanarsa orasınıda bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Benim araba da Renault şemsiyesi altında olan bir aaba. Çakmaklığa FM transmitter takınca defalarca kere sigorta attırdı. Başka cihazlar takınca atmıyor. FM Transmitter takınca atıyor. Hatta öyle ki oto elektrikçi halime acıdı da, sırf bu yüzden her seferinde 5 TL bayılmıyım diye değiştirdiği sigortayı gösterdi sağolsun. Kendin değiştirirsin dedi.

Çakmaklıktan beslenen bir aletin arabaya uyumlu olmaması diye birşey söz konusu olamaz. Elektrik devresidir. Çakmak ve çakmağa gidene kadar tüm tesisat Elektronik hiçbirşey içermez. Sadece Elektrik sözkonusu olan. O yüzden yaşadığınız çok enteresan bir durum. Tahminim çakmak soketinde veya Fm-Transmitter'da arıza vardı. Bir kısadevre oluyordu ve sigosta atıyordu. Çakmak soketi sigortası da hiç yoksa 10A vardır. Attırması kolay değildir. Birşey varmış o arabada veya transmitterda.

Dediğim gibi. Aynı cihazı Broadway arabamda 1 sen kullandım. Hiç kesintisiz kullandım. Uzun yolda 700 km boyunca Ferdi'yi, Orhan'ı bağırtırdım. Fakat şimdiki arabamda neredeyse her 10 takıp çıkrmamın birinde sigortayı attırıyor. Yetkili servise telefonda anlattım. Onu kullanmayın. Yüksek akım çekiyor. Sigortayı attırıyor dedi. Broadwayda sorun olmuyordu dedim. Şimdiki arabalarda daha fazla elektrikli tesisat var dedi.

Ben çare bulmalarını beklerken adam bana kullanma dedi, çıktı. Allah'tan navigasyon kullanırken veya telefon şarj ederken sorun olmuyor. Navigasyonda 5.0 inc renkli ekran var birde. Onda sorun olmuyor. Kuş kadar FM transmitterde sigorta atıyor.

• quote:

quote:

quote:

Dediğim gibi. Aynı cihazı Broadway arabamda 1 sen kullandım. Hiç kesintisiz kullandım. Uzun yolda 700 km boyunca Ferdi'yi, Orhan'ı bağırtırdım. Fakat şimdiki arabamda neredeyse her 10 takıp çıkrmamın birinde sigortayı attırıyor. Yetkili servise telefonda anlattım. Onu kullanmayın. Yüksek akım çekiyor. Sigortayı attırıyor dedi. Broadwayda sorun olmuyordu dedim. Şimdiki arabalarda daha fazla elektrikli tesisat var dedi.

Ben çare bulmalarını beklerken adam bana kullanma dedi, çıktı. Allah'tan navigasyon kullanırken veya telefon şarj ederken sorun olmuyor. Navigasyonda 5.0 inc renkli ekran var birde. Onda sorun olmuyor. Kuş kadar FM transmitterde sigorta atıyor.

Kusura bakmayın, size yalan söylemişler. 1957 Chevrolet'deki cakmak da, broadway'iniz de, yeni arabanızdaki de aynı çakmaktır. Aynı mantıkla çalışır. Aynı standart'tadır. Arabanızda daha çok elektronik aksam olması o sigortanın atması ile uzaktan yakından alakalı değildir. Aküden çıkan kablo sigorta paneline gider. Kontak anahtarınızdan bir kablo sigorta paneline gider. Kontağı çevirdiğinizde açılan bir röle sigorta panelinize elektrik girmesini sağlar. Elektrik sigorta panelinde söz konusu sigortanın üzerinden geçip çakmak soketine gelir. Dolayısı ile diğer hiç bir elektronik aletle çakmağınızın alakası yoktur. Kendisi ile bir daha görüştüğünüzde, sizi yememesi gerektiğini, hiç bir alakası olmadığını, arabayı içinden çıkılmaz, uzmanlık gerektiren birşey gibi tanıtmaması gerektiğini söyleyin.

Sanırım Renoult bir oyun oynamış. Eğer denildiği gibi transmitter çok akım çekiyorsa (ki çakmağın kendisinden daha az çekiyor olmalı), Sigorta-Çakmak arasındaki kablo kontrol edilir. Yeteri kadar kalın ise daha güçlü sigorta bağlayın gitsin. Hafiften ince ise, daha kalın bir kablo çekin gitsin. Orjinal kablonun kesilmesine falan gerek yok. Bunu yapmadan önce çakmak soketine transmitter'ı bağlayın ve multimetre ile ne kadar akım çektiğini ölçtürün. Çok çekiyorsa transmitterınızı değiştirebilirsiniz veya yukarıda dediğimi yapın. Çakmak soketini de kontrol ettirin. Genelde takma-çıkarma sırasında bozulan soketlerde kısa devre oluyor. O da sigortayı attırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Sigorta ne için vardır ?

koruma amaçlı... demekki aldıgınız çikiçonk marka transmitter düzensiz ve aşırı güç çekiyor... haliyle sigortada atıyordur...

benim aracımdada hyundai marka fm transmitter var aracım clio 3 ama böyle bir sorun yok... onu geçtim aracımda 2 senedir koltugun altında laptop adaptoru var ve her aracı calıstırdıgımda aktif ... ne sigorta attı ne bişey çektigide 3.42 amper ...

amperi yuksek sigorta takıldımı sigortanın atması söz konusu degil ancak aracın kablolarından biri yanarsa orasınıda bilemem.

Transmitterin markası Forex. Bu cihazlarda Forex meşhur markadır.
  • Symbolde elektrikli camdamı vardı yahu
  • quote:

quote:

Sigorta ne için vardır ?

Aletin kaç amper çektiğini kontrol edin. Edemiyorsanız çakmaktan 3-4 amper yük çekecek bir alet bağlayın. Sigorta atmıyorsa Transmitter'da sorun var demek. Sigorta atıyorsa araba elektrik tesisatında... Elektrik tesisatı öyle teferruatlı birşey değildir. Çalışır ya da çalışmaz. Servis çok uçmuş size onu söyleyeyim.

Benim 2008 TDCI Focus'ta araba bilgisayarı, önde dokunmatik ekran monitör, 5V adaptöre bağlı GPS, OBD, webcam, card reader mevcuttu. Firewire bağlantılı M-Audio 410 stüdyo ses kartı 4 amfiye çıkış veriyordu. 2 Tiz, 2 Mid, 2 Mid-bass ve wooferın her birini ayrı bir amfi besliyordu. 4 yol aktif ses sistemi kurdum kısaca... Neler yapılabiliyor arabaya. Araba elektrik-elektroniği son derece basit mantıkla çalışır kısaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 16 Nisan 2012; 15:24:25 >

• quote:

quote:

quote:

Sigorta ne için vardır ?

Aletin kaç amper çektiğini kontrol edin. Edemiyorsanız çakmaktan 3-4 amper yük çekecek bir alet bağlayın. Sigorta atmıyorsa Transmitter'da sorun var demek. Sigorta atıyorsa araba elektrik tesisatında... Elektrik tesisatı öyle teferruatlı birşey değildir. Çalışır ya da çalışmaz. Servis çok uçmuş size onu söyleyeyim.

Benim 2008 TDCI Focus'ta araba bilgisayarı, önde dokunmatik ekran monitör, 5V adaptöre bağlı GPS, OBD, webcam, card reader mevcuttu. Firewire bağlantılı M-Audio 410 stüdyo ses kartı 4 amfiye çıkış veriyordu. 2 Tiz, 2 Mid, 2 Mid-bass ve wooferın her birini ayrı bir amfi besliyordu. 4 yol aktif ses sistemi kurdum kısaca... Neler yapılabiliyor arabaya. Araba elektrik-elektroniği son derece basit mantıkla çalışır kısaca.

Navigasyon eminim ki Transmitterden daha fazla amper çekiyordur. Hem 5.0 inc renkli ekranı var. Hem de uyduya bağlanmaya şalışırken biraz daha fazla güç çekiyordur. Buradan yazılanlarla yola çıkarsam eğer sanırım Transmitterin çakmağa takılan yeri arızalı. Bazen şase yapıyor olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.