Şimdi Ara

Elektrikli araba düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: coder61 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 650-900 arası elektirkli araba düşünüyorum. İstanbul Avrupa yakası - Sakarya Akyazı arası 3 ayda bir git gel yapabilirim. Navigasyonda 150km gösteriyor. Oradaki ev 1. Katta olacak. Oradan uzatma takıp normal prizden şarj edebilecegim bir araba olması önceliğim. Sizce bu fiyat aralığında Sakarya'da olunca normal uzatma ile şarj edebilecegim, eşarj gibi eve istasyon kurmuycam. Yani normal prizden elektrikle şarj edebilen araba markaları nelerdir? Siz bunların içinden hangisini önerirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O fiyata elektrikli araba yok. En ucuz 1.4 m den başlıyor.

• Sanırım ikinci ellerden bahsediyorsunuz, 900'e belki ikinci el e corsa bulunur,

• https://forum.donanimhaber.com/36-yildir-bu-dunyadayim-kizlar-hakkinda-sorulari-alayiim--158809697
    Açtığın sanırım 383838383. Araba konusu
    Bence bu linkten devam et

• Leapmotor T003 bulunabilir.

Elektrikli 2011 Corolla'lar var.

Elektrikli Fluence var.

Citroën Ami var. Citroën Saxo alınıp e-Power sistemi gibi Ami motorunu torsiyona takıp elektrikliye çevrilebilir.

Citroën Mehári var.

Citroën Oli var.

• Ev prizinden şarj biraz sıkıntılı olur. Normalde evdeki anahtar ve prizlerin sigortaları 16-20 amperdir. Bu nedenle bir prizden ancak 4,4,4 kwh civarında enerji çekilebilir. Bu da 50 kwh bir bataryayı kağır üstünde 11-13 saatte doldurur (pratikte 9-10 saat).

Aceleniz yoksa idare eder ama ani ulaşım ihtiyaçlarında sıkıntı yaratır. O yüzden hiç olmazsa 11 kwh'lık bir şarj ünitesini düşünmenizde fayda var.

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

Zoe yi prizden şarjda methediyorlardı. Acaba yalan mı ? Bende istediğin kadar takabiliyorsun sanıyordum. Demek sıkıntı yaratıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 15 Ocak 2025; 3:49:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Corsa nasıldır hocam. Prizden şarja uyumlu mu ? Sık sık prizden şarj kullanıcam çünkü.

• Prizden şarj için şarj cihazı lazım hocam.
    Sadece kabloyu bağlayayım elektrik çeksin gibi bir şey değil araç şarjı. Bir laptop bile adaptör kullanır. Aynı laptop adaptörü gibi bir şarj cihazı kullanırsınız. Duvara monte olmaz da bagajda taşınır, taşınabilir şarj cihazı.

3.5kw île 22kw arasında hızları oluyor. Bu saatlik hızı. Hıza göre fiyat yükseliyor. 7.2 ve 11 olanı da var.

Örnek olarak ben 11kw ama isteğe göre ayarlanıp 5-7-11 hızında çalışan bir şarj cihazı aldım. Benim aracım 88 kW bataryalı bir araç.
    11kw ile 8 saatte doldurur aracı. 5kw ile kullanıp yüzde 20-80 arası önerilen şarjı 10 saatte yapabilirim. Akşam iş çıkışı 5 saat şarja taktım diyelim, 25kw dolar araca, o da şehir içinde 130-150 km yol yaptırır hıza göre, yani 2-3 gün götürür işe.

Cihaz saatte kaç kW veriyor, ac yani yavaş şarjda maksimum kaç kW şarj hızını destekliyor, bunlar önemli.

Her evin elektrik tesisatı da yüksek hızlı şarj desteklemez. Bizim ev trifaze olduğu için 7.2kw destekliyor. Monofaze Ev elektriği 3.5 kW dan fazlasını desteklemiyor olabilir. Ben enerjisayı arayıp sordum, bazı firmalar faturada yazıyormuş, sizin sözleşmeniz 7.2kw maksimum dediler. İsterseniz elektrik idaresine gidip biraz daha yükseltebilirsiniz dediler.

Aracın desteklediği AC şarj hızı
    Şarj cihazının hızı
    Elektrik şebekesinin hızı

• 2.el mg4 comfort

örnek ilan no 1221989942

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEVENİNTEORİ -- 15 Ocak 2025; 9:13:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vega2000 kullanıcısına yanıt
    alınmaması gerekenleri listelemişsiniz,iyi olmuş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Klavye yapıp beslemeyin bremin şunları

Sabah akşam başka araba konusuyla geliyorlar

@amadeus99

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.