Elektrikli araba yaygınlaşırsa, benzin ucuzlar mı?
-
-
petrol üreticileri benzin talebi düşeceğinden daha az üretim yapacaklar ve fiyat daha fazla olacak
üni 1 - iktisata giriş bölüm 2
-
Şöyle bir şeyde var ama , elektrikli araçlar piyasayı ele geçirirse ve km başına atıyorum 25 kuruş olurda petrol üreticileri benzin mazot fiyatlarını o seviyeye çekmeleri lazım ki petrol satabilsinler. Özellikle gelirini sadece petrolden elde eden ülkeler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ham petrolden sırf benzin damıtılmıyor ki; piyasada çok satılmayan benzin hattı yerine diğer ürünlerin hattından daha çok mal çekecekler, belki de benzin hattını kapatacaklar, hangi hatta daha çok üretim yaparlarsa o hattın ürünü ucuzlar
-
Sanki petrol sadece otomobillerde kullanılıyor da petrolün işi bitecek
Fikrimce; ilk etapta elektrikli araçların pazar payının artması için benzindeki ÖTV artırılarak benzin pahalandırılır. Brent petrol isterse 10 Dolara düşsün ucuzlamaz.
2. Etapta ÖTV oranları en yüksek vergi geliri elde edilecek şekilde yeniden ayarlanır. Bu etapta ÖTV'nin düşürülmesi olası.
Etaplar arasında bir 10 yıl kadar süre olur.
o benzini boşa yakarlar ama yinede ucuza satmazlar
-
Yakıt fiyatlarını etkileyen tek şey OPEC ulkelerinin günlük hampetrol üretimidir fiyat büyük oranda buna bağlı üretimi artirmayarak fiyatları yüksek tutmak genel politikasidir . Talep düşse bile üretimi kısarak fiyatı gene yüksek tutarlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazakbil -- 31 Ağustos 2022; 13:57:28 >
o iş öyle olmuyor hocam. petrol prosese girdi mi sen istesende istemesende yakıtların tümü otomatik üretiliyor. birini kesemezsin.
mesela lpgnin bedava olması gibi. rafineriye hiç bir maliyeti olmayan zorunlu üretilen yani aslında atık olan bir ürün. adam istemese de lpg üretiyor. satıyor sonra.
-
üretimi neden kısmaları gerekiyor? kenara koyup fiyat istedikleri seviyeye gelince satsınlar?
-
depolama maliyetleri , zaten yerin altında kuyuda duran hampetrolu neden gereksiz çıkarıp depolama maliyeti yaratsın
-
Kesinlikle düşer. Benzinde düser mazotda.
Alantirikli Eraba ?
Kaçak Benzin
Kaçak Elektirik...
hiç olumlu şeyler düşünemiyorum...
-
Biz bunu tartışırken elektriğe konutta %20, sanayide %50 zam geldi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X