Şimdi Ara

\ \**Elektrikteki Düzensizlik, PC´yi Böyle Etkiler mi?**/ /

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar biraz uzun oldu ama, mümkünse okuyun.

BASTAN SÖYLEYEYIM; SIZ SIZ OLUN BILGISAYARINIZI KENDINIZ TOPLAYIN! NE IDÜGÜ BELIRSIZ MAKINALARI ALIP GELMEYIN!

--------------------------------------------------------------------------
    Babamlar Ankara´da yasiyor. Gecen sene bana sormadan tutmus Bayron diye dandik bir marka bilgisayar almislar. Benim aylar sonra haberim oldu.

Bilgisayar kisaca:
    Intel Celeron 2,4Ghz
    256MB RAM
    Dandik bir Anakart
    Onboard Grafik.
    40GB HDD
    Falan filan...

Neyse bu sene basinda Türkiye´ye geldigimde cok yavas dediler, ben de olan olmus dedim, idare etsinler diye RAM´i 512 yaptim, bir tane grafik karti taktim. Islemci fanini falan degistirdim. Tabi Garanti disi kaldi...
    -----------------------------------------------------------------------------

Uzatmadan soruna gelelim.

Asiri yavas bir bilgisayar, icini-disini söktüm, temizledim, format cektim, cillop gibi yaptim makinayi. Buna ragmen su 10-15MBlik toplu oyunlari bile calistirirken acayip kasma oluyor. Belki 5-10 FPS´le oynaniyor. Windows yine öyle, en basit programlari acmak icin bile uzun süre beklemek gerekiyor. Bizimkiler hala bu sekilde kullaniyorlar bilgisayari, aylardir düsünmedigim, denemedigim sey kalmadi.

Son olarak aklima gelen su: Ankara´da özellikle o bölgede gördüm, Elektrikte asiri düzensizlik var. Odanin lambalari bile bazen aciliiip-kisiliyordu. Bu zannedersem sürekli böyle. Bu düzensizlik bilgisayari calisirken muhakkak etkiliyor ama bu etki tam olarak ne sekilde olur? Bunu sorunu bir UPS ile cözebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 7 Mayıs 2006; 14:07:17 >

• ups dalgalanmaları önler tabiki bir tane edin derim gidip gelmelerde oluyorsa ki olabilir kesin al derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: paşalı

ups dalgalanmaları önler tabiki bir tane edin derim gidip gelmelerde oluyorsa ki olabilir kesin al derim

Dostum benim yasadigim yerde bu sekilde sorunlar olmuyor dolayisiyla bu elektrik meseleleri bilgisayara nasil etki eder cok da emin degilim.

Takilmalar, kapanmalar, asiri yavaslamalar, kilitlenmeler oluyor. Bunlara sebep olabilir degil mi bu dalglanmalar?

Eger PSU cözümse (insaallah cözümdür) ne tavsiye edersin? Öyle cok genis bir bütceleri yok.
  • eee onu ekran kartından yapıyordur
  • İYİ BİR PSU AL
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgaaksu84

eee onu ekran kartından yapıyordur

Üstadim, ekran kartindan degil. Baska bilgisayarda sorunsuz calisiyor. Bunlar (ekran karti, ram, psu vs.) ilk aklima gelen seylerdi zaten hepsini denedikten sonra en son aklima bu elektrik meselesi geldi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: birsonbahar

İYİ BİR PSU AL

UPS demek istedin galiba.

Arkadaslar PC icin söyle birsey buldum nasil? Yorumlayabilir misiniz?

\ \**Elektrikteki Düzensizlik, PC´yi Böyle Etkiler mi?**/ /

POWERCOM BNT-600A UPS

# Devreye Girme Zamanı : 2,4 ms
    # Yaklaşık Besleme Süresi : 25-35dk ( 1PC + 15" monitor )
    # Aşırı Yük Ve Kısa Devre Koruma
    # Menşei : İthal

Fiyat: 59,90 YTL

Powercom BNT-600AP şehir elektriğini düzenleyerek bilgisayara istikrarlı voltaj gelmesini sağlar ve bilgisayarınızda elektrik kesintilerinden dolayı oluşabilecek kalıcı donanımsal hasarlara karşı da korur. Powercom BNT-600AP istenmeyen parazitleri de süzer. Mesela ev telefonunda parazit veya cızırtı varsa ev telefonunu Powercom BNT-600AP’a bağlayarak bu sorunu da kolaylıkla çözebilirsiniz.

UPS’inizi kullanmadan evvel şarj etmeniz daha verimli çalışmasını sağlar. UPS’inizi gereken süre boyunca şarj ettikten sonra bilgisayarınızın ve monitörünüzün elektrik kablosunu Power Powercom BNT-600AP’nın girişine, UPS’inizin diğer tarafından çıkan elektrik kablosunuda elektrik prizine takarak bilgisayarınızı güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 7 Mayıs 2006; 16:39:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dandik anakartı değitirmediysen değiştir.anakart kötü olduktan sonra üzerindekler önemli değil.ramler ri de satıp kingston al kingston değilse.
  • eve gelen elek. varsa sorun devir az gelirse
    REGULATOR gerek...

ama PSU belki fayda eder duzene sokar..
  • kilitlenme restart gibi sorunlarda mümkünde elektrik düzensizliği yavaşlamaya neden olmaz.boşu boşuna ups alma
  • quote:

Orjinalden alıntı: strafer

kilitlenme restart gibi sorunlarda mümkünde elektrik düzensizliği yavaşlamaya neden olmaz.boşu boşuna ups alma

Bu benim icin cok önemli iste. Aslinda cevabini aradigim soru bu.

Elektrik akimindaki dalgalanma, bilgisayarda (kapanma disinda) yavaslamaya ve takintilara sebep olabilir mi? Neden?
  • sistemdeki parçalar yeterli miktarda beslenmezlerse ya pc kilitlenir ya restrart atar ya da 10 dakika sonra bozulur.yavaşlama olsa bile insanın anlayamayacağı kadar ufak olur hiç sanmıyorum.anakartın platformu nedir ramler ddr mı dual channel mı çalışıyorlar ve erkan kartı marka ve modeli nedir.gerçi ne olursa olsun 15 mb lik uygulamada zorlanıyorsa böyle bir sistem anakartta sorun vardır.dandik ötesidir.
  • hoca al bi ups kurtul bu işten
  • hemen ups e paraları bayılma derim.hiç yokmu ups kullanan bi arkadaşın filan.1-2 günlüğüne ödünç al.bak bakalım ne oluyo.ama arkadaşların dediği gibi donanım dan oluyo olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: strafer

sistemdeki parçalar yeterli miktarda beslenmezlerse ya pc kilitlenir ya restrart atar ya da 10 dakika sonra bozulur.yavaşlama olsa bile insanın anlayamayacağı kadar ufak olur hiç sanmıyorum.anakartın platformu nedir ramler ddr mı dual channel mı çalışıyorlar ve erkan kartı marka ve modeli nedir.gerçi ne olursa olsun 15 mb lik uygulamada zorlanıyorsa böyle bir sistem anakartta sorun vardır.dandik ötesidir.

Dostum bu saydigin ihtimalleri, aklima gelenleri-gelmeyenleri, denedim...denedim.

Mutlaka bazi parcalarda uyumsuzluklar vardir bunu kabul ederim ama gel gör ki; 200MMX bir sistemin bile 4mb ekran kartiyla, cook rahat calistiracagi bir oyunu, dogru-düzgün calistiramamasini bu sekilde aciklayamayiz. RAMler DDR ama EDO bile olsa bu kadar olmaz.

Tamam, marka bilgisayardir, dandiktir falan dedik de, nihayetinde bu adamlarda ticaret yapiyor. En azindan kendi geleceklerini düsünürler, bu kadar öküzlemesine is yapabileceklerini tahmin etmiyorum.

Biz yine su elektrik meselesi üzerinde dursak, bu konuda uzman arkadaslar yok mu?

quote:

Orjinalden alıntı: fiesta59

hoca al bi ups kurtul bu işten

Dur, su isi bi cözelim alacaz, su yakmiyor bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 7 Mayıs 2006; 18:07:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nokya6260

hemen ups e paraları bayılma derim.hiç yokmu ups kullanan bi arkadaşın filan.1-2 günlüğüne ödünç al.bak bakalım ne oluyo.ama arkadaşların dediği gibi donanım dan oluyo olabilir.

@nokya6260, haklisin gidip parayi bayilmak akil kâri degil. Benim arkadas cok emanet bulurum da babamlar bulamazlar esden dosttan. Ben de cok uzaktayim, sunu yapin-bunu yapin demekten baska hayrim olmuyor.
  • bak bunlar genelde nakarttan kaynaklanan şeyler bios güncellme yparsan sorunu asabilirsin die düşünüyorum
  • Anakart via chipsetli mi?
    Via +celeron + Onboard VGA = Microsoft Office bilgisayarı
  • UPS sorununu çözmez ama kesinlikle almanı tavsiye ederim, sorununu çözmek için ise 512 MB ram daha tak ve iyi bir Fan al (soğutmak için(CPU sıcak çalışıyor ise)) bunlarda çözüm olmassa 7200 RPM disk dene.
  • ah bu tedaş yok mu ben de ankara'da yaşıyorum. ve bu voltaj gidip-gelmeleri sürekli oluyor.söve söve dilimde tüy bitti artık. geçen yine volaj düştü açılmadı bilg. belli bi süre. zar zor çalıştırdım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.