Şimdi Ara

ELEKTRO GİTAR ALMAK İSTİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar meraba. Ben elektro gitar almak istiyorum.Biraz internette bu konuyla ilgili araştırma yaptım fakat beni yönlendirebilecek ya da alırken nelere dikkat etmem gerektiğini söyleyebilecek,bana yardımcı olacak birine sahip değilim.Bu nedenle sizin tüm söylediklerinizi dikkate almak istiyorum.Kafamda o kadar soru işareti var ki.Öncelikle ben gitar çalmayı bilmiyorum.Başlangıç için hangi gitarı tavsiye edersiniz? Ve bu önerceğiniz gitar için gerekli malzemeler neler? Pedal, amfi,akort ayarlayıcı filan diye aklımda belirledim ama bunlar hakkında hiçbir bilgim yok.Ne işe yaradıkları ve gerekli olup olmadıkları hakkında yani.Ve 600 tlyi gitara vericek bir bütçem var.Bu yüzden bana önerebilceğiniz şeyler bu fiyatı aşmazsa iyi olabilir. Ve en önemlisi de ben kursa gitmeyi düşünmüyorum. İnternette Selim Işık'ın videolarına baktım da bayağı iyi. Yani bu iş kendi kendine öğrenerek olabilir mi?Çok çalışsam mümkün olur mu? Ayrıca ben internetten almak istiyorum ama ibanez elektro gitarlarının tellerinde sorun çıkabiliyormuş.Bu söylenti doğru mu? Gidip kendim alsam daha mı iyi olur yoksa?Yardımcı olacak olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

• içinde elek geçen her konunu neden elektronik bölümüne geliyo acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: ErhanDemir

içinde elek geçen her konunu neden elektronik bölümüne geliyo acaba

Bunu demek yerine cevap verseydiniz daha mutlu olurdum

• Bende elektro gitara başlamak istiyodum araştırdım biraz.Her araştırdığım sorduğum yer önce klasik gitardan başlamamı önerdi.
  • İnanın ki ben de o kadar çok araştırdım ki. İnsan neden istemediği bir müzik aletiyle işe başlasın? Ne çalmak istiyosun.Elektro gitar. Neden klasik gitarla başlayasın? Araştırdığım sorduğum her kişi her kaynakta elektro gitar çalmak için klasik gitardan başlanmaması gerektiği yazıyordu.Fazla masraf.Fazla uğraş... Hem tartışılması gereken konu şu an bu değil.Ben elektro gitar almaya karar verdim artık kararımdan kimse döndüremez. Konumuz ne tür gitar almam gerektiği ve bunun için ne gerektiği.Bu konu hakkında bilgi verilirse sevinirim.
  • konu yanlış bölümde ama neyse :D

elektrogitar çalmak ilk başta zordur.onun yerine normal gitar hatta guitar hero oyunu ile başlanması bile faydalı olur
  • İşin müzik tarafını bilemeyiz ama burada dikkat edilmesi gereken nokta gitarı besleyecek olan
    güç kaynağının güvenli olması...Gitar da önemli olması gerekir bu açıdan
    Biliyorsunuz geçenlerde genç bir çocuk elektriğe kapılarak hayatını kaybetti...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    başlangıç olarak elektro gitar
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende yanlış yere actin diyerek başlayayım
    Elektro gitardan önce klasige basla diyen insanlar kendi çektikleri acıyı başkalarına çektirmeye çalışan insanlardır.
    Teknik resim dersinde solidworks programı varken elle cizdiren , tek çizgiden 30 puan kiran hocalar gibi
    2sini de öğrensen fena olmaz tabi ama elektro öğrenmek için klasikten başlamak saçma , zaman kaybı.

Gitar olarak da cort x2 , x4 , squire strat üzmez.ilerledikce ekipmanıni gelistirirsin sonra.
    Ucuz amfi alma , bir işe yaramaz.pedal eklemek vs gerekir.Ya Roland Microcube al ya da GuitarRig programini kullan , kulaklikla-bilgisayar hoparloruyle cal.
    Metronomlu akort aleti alabilirsin , ucuz zaten.Bilgisayari da kullanabilirsin bunun icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pea. -- 31 Ağustos 2011; 15:48:02 >

• Öncelikle teşekkür ederim söylediğiniz her şeyi önemseyeceğim.
    Cort x2 ya da x4 düşünebilirim de stratocasterlar pahalı diye biliyorum 600 tlyi gitara ayırabilecek bi bütçem var
  • Squire markasi var , Fender'in ucuz modelleri gibi bisi.
    Onlar ucuzdu en son.Fender kalitesi de var sonuçta.
  • Şunu diyim sadece elektro gitar kurtarmaz amfide alman gerekir. Ne kadar amfi simulatör programları olsada onların sesi hiç gerçekçi değil her durumda amfi şart. Gelelim klasik konusuna klasik gitarla elektro gitar birbirinden çok çok farklı enstürmanlar.Klasik gitarda tremolo bar,hammer on pull off , p.m , a.h gibi teknikleri yapabiliyormusunuz ? Elektro gitar çalmama rağmen klasik gitardan nefret ederim klasik gitarla klasik müzik çalınır.Pop ve rock müzik için mutlaka akustik gitar alınması gerekir.Rock metal içinde elektro. Ellerinde 30 liralık klasik gitar kursa gidip 2 akor öğrenip hava atanlar var
    Eğer iyi bir " elektro gitar " kursu bulamazsan boşu boşuna kursa gitme. Selim IŞIK'ın videoları gayet kalitelidir.Onun sayesinde ben gitarı sevdim.Normalde gitarı öğrenmesi imkansız birşey olarak görürdüm.Sen metal veya sert tarzda çalacaksan strat tipi bir gitar almanı önermem. Genelde yeni başlayanların en çok tercih ettiği gitar Ibanez GRG170DX , Cort X6 , Cort X2 dir. Bunun harici o fiyatta daha iyi gitar yok zaten. Amfi olarak ibanezin 10 veya 15 wattlık amfisini alabilirsin. mygitar.com forumlarına bak biraz bilgi edin..

• Çok teşekkür ederim. :) Söylediklerinizi önemseyeceğim. Amfi de ibanez 15 wattlık bi tane buldum :) Onu almayı düşünüyorum bakalım.
  • bütçenin 600 tl olduğunu düşünürsek kesinlikle amfiyi 2. el almanı öneririm. en basitinden bir mg15dfx seni uzun süre pedalsız götürür. gitara gelirsek cort x-2 yada x-6 alabilirsin ama x-6 floyd rose lu olduğundan başlarda akord etmek sorun yaratabilir senin için. pedal veya akord aletine ilk etap ta para verme derim ben : alacağın 1 tl lik bir aparat ile gitarı pc nin mikrofon jacına bağlayıp bilgisayar üzerinden gitarını akord edebiirsin.
  • Peki pedal ne işe yarıyor? Gerekli mi hem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektrooooo

Peki pedal ne işe yarıyor? Gerekli mi hem.

İlk başlarda ihtiyaç duymassın. İlerledikçe hem clean hemde distortion/overdrive tonları alman gereken komplike parçalarda işe yarar. Çoğu amfinin drive tonu başlangıç için yeterlidir.

İlk olarak ne tür müzik çalacağına karar vermelisin. Misal metal ağırlıklı birisi kesinlikle MG10 amfiden ve Squire gitardan uzak dursun. MG10 arkadaşımda var. Rock ve blues için fazlasıyla uygun fakat drive tonu beni kesmedi Tabi bu sorun drive pedalıyla aşılabilir.

Amfiyi ve gitarı dengeli seçmeye bak. Amfi çok iyi olupta, gitar kötü olursa bir cacık olmaz. Aynı durumun zıttıda geçerli. Sakın elektro gitar çalmak isteyipte klasikle başlama. Çok farklı enstürümanlar.

Bu arada sabit köprülü bir gitar alman senin için daha iyi olur. Gitar olarak Washburn WIN14'e bakabilirsin. Buradan incelemesine bakabilirsin. Ben kendim Washburn kullanıcısı olarak Washburn'ün manyetiklerinin gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. Yalnız bendeki gitarda çok feci akort sorunu var. Sanırım hareketli köprüden dolayı. Bu gitarda sabit köprü bulunmakta.

Onun dışında Cort X2, giriş seviyesi Squier'lar başlangıç için sıkça tercih edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 2 Eylül 2011; 4:28:04 >

• Kesinlikle amfi, pedal, vs tavsiye etmem. Yeni başlayacağınızı söylemişsiniz, o nedenle sıradan, arkadaşların adını yazdıkları 500 TL'ye kadar Cort, ibanez, Aria gibi alt-orta katagori bir gitar ile başlayın (ibanezin ucuz modellerini kastediyorum) ama Jwin gibi oyuncaklardan uzak durun. Çok başarılı elektro gitar programları var, "http://forum.donanimhaber.com/m_17614771/tm.htm" linkini verdiğim sayfayı ziyaret edin, örneğin ben Amplitube 3 kullanıyorum, bu programdaki sesleri alabilmeniz için en az 3000 TL'lik alet edavat almanız lazım. İyi bir ses kartı olan pc ile çok iyi amfiler düzeyinde ses alabilirsiniz, gitarınızı ses kartınızın line-in kısmına jackı takın, programı çalıştırıp keyfine bakın.
  • beyler ben forumda yeniyim ne yapacağımı da bilmiyorum elektro gitara başlicam ve washburn rr 10 vk almayı düşünüyorum sizce bu gitar yeni başlayacak olanlar için uygun mudur ve amfi önerileriniz lütfen
  • hey arkadaşlar forumda yeniyim nasıl kullanacağımı da bilmiyorum bu mesajı daha önce görmüş olabilirsiniz ama lütfen cevaplayın şimdi ben yaz tatilinde elektro gitar öğrenecem washburn rr 10 vk almayı düşünüyorum sizce bu gitar yeni başlayanlar için uygun mu ve amfi tavsiyelerinizi de yazar mısınız pls tamam :D
  • celutior C kullanıcısına yanıt
    Yeni başlıyorsan ikinci el alman daha mantıklı. Daha düşüreceksin, çantasının sapı kopacak, akorları sürekli kayacak vs vs vs. ikinci el almak daha mantıklı. köprüsü açılmış olacak, akor başları kullanılabilir durumda ve de perdelerde de sorun yoksa dediğim gibi ikinci el öncelikli seçeneğin olsun. Daha sonra cort ibanez marshall gibi markalara yönel. Yeni başlayan için sıfır gitar, araba sürmeyi c180'de öğrenmek gibi birşey olur heralde

Elektro gitar pedalsız olmaz, ancak gitarı çalmayı öğrenmeden pedal kullanmak ta; kafa ütülemekten başka birşey olmaz. Bu yüzden önce hoşlandığın müzik tarzına uygun enstrümanı seçtiğinden emin ol.

Amfi olarak başlangıç seviyesi için 10-15W hatta kulaklıklı amfi bile yeterli gelecektir. Model öneremiyorum çünkü ben kendi ürettiklerimi kullanıyorum

• Konuya uygun guzel onerilerim var.
    Ama konu burdayken yardimci olmam. Konu yanlis yerde diyoruz israr ediyorsun.
    Muzik bolumune konu ac beni mentionla elimden geldigince yardimci olurum
    Edit: kizginlikla mesajin tarihini gormemisim. 3 yil gecmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi du riechst so gut -- 5 Mart 2014; 21:26:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.