Şimdi Ara

Elektronikçiler Yardım Anakartta Yanan Parça

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopta işlemci yanında bulunan ve soğutucunun vidasının alt tarafındaki küçük parçalardan biri yandı. Bir kutbundan yanmış ve lehimi de eritmiş sanki.
    Bilgisayar açılıyor ama windows yüklemesi yapılamıyor. Linux da da acpi kısmı yüklenirken donup kalıyor.
    Bu parçanın adı nedir. Ne işe yarar. Yönlü bir bir parça mıdır ve nerede bulabilirim ?
     Elektronikçiler Yardım Anakartta Yanan Parça

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 100n kondansatör olabilir.
  • resimdeki kondansatör büyük ihtimal uF değerli ve kısa devre gibi duruyor
    yanındaki ölçüp aynı değerde ve aşağı yukarı aynı paket boyutunda tekrar lehimlemelisin
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    kondasatör olduğundan eminsek nasıl bağlantı yapılacak artı eksi kutupları nasıl anlayabilirim. Hurda anakarttan sökmeği düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasinsahin kullanıcısına yanıt
    kondasatörde artı eksi oluyor mu. yani çok küçük olduğu için bir yazı vs yok üzerinde

• http://www.bluemavi.com/vitrin/kategori_vitrini_new.asp?kategori=179

isim olarak smd kondansatör olduğunu öğrendim. Ama kutupları ve değerleri nasıl bulacağımı çözemedim

• Adı tam olarak smd seramik kondasotör müş ve kutupsuzmuş. Aynı renk ve boyutta bir adet bulup delimlem gerekecek. Şimdi sorun yanmış olanı boarda zarar vermeden sökmek. Bir telefon boadu üzerinde denedim bir kutbu sökerken öbür kutubdaki bakır yerinden kopuyor. Zarar vermeden nasıl yapabilirim ve lehimlerken flux kullanmak gerekir mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kondansatörde volt ve uf mf nf tarzı değerler vardır. Örneğin sabit 100uf olup 16v ve 50v arasında fiziksel olarak büyüklük farkı vardır. Aynı şekilde 16v sabit olarak 1000uf ve 6800uf arasında da büyüklük farkı vardır. Anlayacağınız ona benzemesi yeterli değildir, orjinal parçanın değerlerinde parça alınmalıdır.

Üstelik yanmasına sebep olan sorunu bulmazsanız, her seferinde yakacaktır. Neyden kaynaklandığını bilmeniz gerekir. Ama tabikide kond değişyirerek deneme yapabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci güç bölümünde bir parça olduğu için genelde fazla elektrik yüklenmesinden böyle durumlar olur
    eğer elinden geliyorsa malzemende varsa yapabilirsin fakat tavsiyem bir elektronikçiye göstermen yönünde olacak
    kendim yaparım diyorsan yanan parçayı söküp (kondansatör) ayaklarını kontrol et kısa devre yoksa soğutucuyu söküp soğutucu altındaki yanan parçanın solundaki kare küçük (resime göre) mosfetleri kısa devre ve ohm kontrollerini yapmalısın.Burada sorun yoksa yeni kondansatörü lehimlemeden cihazı start yap sorun yoksa yenisini lehimle.
  • bu ebat ve boyutta olanlar 100nf oluyor genelde. biraz lehimi bol kullanarak zarar vermeden sökebilirsin başka anakartlardan. +- ucu bulunmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.