Şimdi Ara

Elimizdeki Araçların Kıymetini Bilelim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son dönemde yaşanan dövizdeki kur artışında etkisiyle araç fiyatları inanılmaz seviyelerde. Araç piyasasını takip eden arkadaşlar ötv indiriminden sonraki süreçte fiyatlardaki değişimin farkındadırlar hiç şüphesiz. Bu işin sonu hiçte iyi değil arkadaşlar

-B sınıfı dizel full aracların 50 k seviyesine çıkmasına ramak kaldı.
    -C sınıfı dizel full araçları ise 70 k sınırına dayadılar.
    -D sınıfı dizel full araçlar ise kısa zamanda 100 k sınırına dayanır.

Piyasa hakkındaki nacizane görüşlerim:

- Düşük faizli araç kredileri ile artan satışlar.
    - Araç marka ve modelinin, ülkemizde bir statü göstergesi olması.
    - İhtiyacı olmadığı halde her 1-2 senede araç yenileme hevesindeki müşteriler.
    - Benzin fiyatlarındaki artışla birlikte tüketicilerin dizel arabalara hücumu.
    - Satışların gitgide arttığını gören firmaların şark kurnazlıkları.

Vs. vs. sayesinde fiyatlar artık bu noktalara geldi. Bu süreçten sonra fiyatların seyrinde yine bizim araç alım konusundaki tutumumuz etkin rol oynayacaktır kanımca.

Daha geçen nisan ayında dizel orta paket b sınıfı sıfır araç alan biri olarak yukarıdakileri söylemem biraz abesle iştigal olmuş olabilir ama; hal böyleyken daha fazla tüketim çılgınlığı bize hep zam olarak geri dönecektir.

Saygılarımla...

• Elimizdeki araçlara iyi bakmak, bakımlarını aksatmamak ve binmeye devam etmek en mantıklısı.

Daha 2.5 sene önce full donanımlı, cam tavanlı, 1.6 dizel otomatik Fiat Bravo'yu 43.000 TL'ye almıştım. Şimdi B-segment dizel dolu araçlar alınamıyor 43'e.
  • Şu an ki aracı kullanmak en mantıklısı geliyor gerçekten.

Karısı manuel kullanamadığı için otomatik almak zorunda olanları anlarım ya da benzin parasından bıkıp dizel alanları anlarım ama onun haricinde zevki için, artislik için, yeni kasası çıktığı için vsmis gibi arabasını satıp yenilemek şu anda çok saçma geliyor. En iyisi birlik olup toplu bir tepki koymak ve sfır araç almamak. Bakın fiyatlar nasıl düşüyor o zaman.
  • katılıyorum şu sıralarda en iyisi eldekine kanaat etmek, otomobil dayanıklı bir tüketim eşyasıdır yani bakımı yapıldıkça uzun yıllar sorunsuz kullanılır, 1-2 yılda gömlek değiştirir gibi araba değiştirmek hele ki şu konjonktürde isabetli değil...
  • Banada bi otomatik araç lazım ama bu fiyatlar yüzünden erteleyip duruyorum.
    Şuan bana en mantıklı gelen Leon. Onunda DSG sine gözü karartamıyorum bakalım nolacak bu halimiz bende merakla bekliyorum.
  • Kullan sat
    Ben her sene araba değiştiriyorum
  • önceki arabama 8 sene bindim,benzin zamlarına kafam bozuldu dizele geçtim, mazot benzinden ucuz olduğu sürece puntocuğumu satmayacağım,gittiği kadar binecem,hedefim 1.000.000 km
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim arabaya yol gozuktu gibi ama bilmiyorum satip mercedes almak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

Şu an ki aracı kullanmak en mantıklısı geliyor gerçekten.

Karısı manuel kullanamadığı için otomatik almak zorunda olanları anlarım ya da benzin parasından bıkıp dizel alanları anlarım ama onun haricinde zevki için, artislik için, yeni kasası çıktığı için vsmis gibi arabasını satıp yenilemek şu anda çok saçma geliyor. En iyisi birlik olup toplu bir tepki koymak ve sfır araç almamak. Bakın fiyatlar nasıl düşüyor o zaman.

Sonuna kadar haklısınız hocam.
  • satışlar da ciddi artış var bu nasıl iş anlamadım millet eski fiyatların farkın da değil galiba veya kredi gözlerini kör ediyor .
  • +1

Aracımı hergün daha çok seviyorum

Bakımını falan yaptırıp binmek lazım.
  • Şu satışlar %25 azalsa kimse zaten arttıramaz fiyatları. Hep artış artış(artiz gibi)

Babam da diyor ben Astra'yı satsam ne alacağım ki diye. Astra H kasa var. Dizel hem az yakıyor satsa 30 bin TL koysa aynı motorlu kasası farklı Astra J alabiliyor. Gene çekmeyen bir araba. 40 koysa Golf alıyor orta donanım. Elindeki Astra Sunroof dışında dolu ağzına kadar keyifle biniyor.
  • Aynen

Şu connecti satıp benzinli bir Focus II alıp, tüpü de taktırıp senelerce binecem valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebenlideniz -- 2 Ağustos 2013; 19:04:56 >
  • Bu gidişle olacağı o.
    Yada 0 alacağına 2. El temiz arac bakacaz.

• 2. el fiyatları bile uçmuşken bize araçlarımızın bakımını yaptırıp binmek düşer.
  • puntomu satıp bir alman aracına binmek geliyordu içimden. ama bu fiyatlarla çok zor.
    o yüzden bende bakımını yeni yaptırdım. gittiği yere kadar binicem.
    araç işi hastalık gibi. o yüzden elimizdekinin kıymetini bilelim.
    sahip olduğun araç en iyi araçtır
  • Keske her yil 700binden fazla kisi de sizin gibi dusunse

• Vatandaş kıçındaki donu bile krediyle almaya devam ettiği müddetçe hiç boşuna şikayet etmesin kimse..

Corolla satışa sunuldu, aynı hafta binden fazla sattı.

Satılan araçların tamamına yakını KREDİ İLE SATILMIŞ..

Yahu bu araba yerli üretim bir sıradan japon aracı.. Özel üretim falan değil.. Tedarik sıkıntısı olan ithal bir araç da değil...
    Neyini Kapıştınız arkadaş bu fiyatlarla ?

O yüzden Bu millete Banka Kucağında Yaşamak Müstehak kardeşim, B sınıfı araçlar da olsun 100 bin lira..

Burada şikayet edenlerin yarısı , fiyatlara 3 bin lira indirim gelse , olmayan parasıyla koşa koşa kredi çeker araba alır....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asoz -- 2 Ağustos 2013; 19:32:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Kullan sat
    Ben her sene araba değiştiriyorum

Bu dayıda hep boş işler peşinde
  • Hocam merak ediyorum yurtdışında bu işler nasıl işliyor?
    Onlar dizel almıyor mu araçlarını 2 senede değiştirmiyor mu veya aracın markası statü göstergesi değil mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.