Şimdi Ara

Emeklilere zam ve bayram ikramiyelerine zam geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kulis bilgisine göre , seçimlerde geride oldukları için bir müjde vercekler önümüzdeki hafta içinde ..

Hadi akplileri anlıyorum da bu forumdaki herkesin emeklilere düşmanlığı mı var , hiç birinizin mi anasi babası dedesi yok , biri der emekliler maaş almasın yok azaltılsın , benim evdeki köpeğin masrafından az maaş alan adamlar burda emeklilere laf ediyor , 10 20 TL kupon için sıcak fırsatlar da falan gezinen adamlar burda milyoner gibi konuşuyor :)

Biri demiş kulis kim sen misin falan

Ben emekli değilim babamın dedemin de durumu iyi benim de eşimin de durumu iyi , neyle verecek diyorsunuz yandaşa yedirilen paranın %20 sini emeklilere verseler emekliler ihya olur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeylerBeyi35 -- 17 Mart 2024; 6:17:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnşallah zam falan gelmez emeklilere verdikleri oyun reçetesini çekecekler 2028 e kadar. Ağzında diş kalmayan 70 yaşında insanlar hala yol köprü diye geziyor aç karnınla...Ben gram acımıyorum artık. Sebze meyve almayı bile haketmiyorlar. Et neyine alacak? Ekmeğin de baskısı bi kurtulsa 10tl den 20tl ye çıkar direk şuan ekmek simit hepsi zararına satılıyor. Devlet sübvanse ediyor makarnadır ekmektir simittir vs.

vergi harcamasından vazgeçerlerse yani fakirden alıp zengine vermekten vazgeçerlerse emeklilere ortalama 100.000+ tl ödeme yapabilirler

https://www.ekonomim.com/kose-yazisi/vergi-harcamasi-nam-i-diger-vazgecilen-vergiler/724113

500.000 tl yıllık brüt maaşım var netde aylık asgari ücretin 1.5 katına geliyor 200.000 tl vergi ödüyorum et alamıyorum yeterli beslenemiyorum telefonum 5 yıllık gm 9 pro hayatımı yaşayamıyorum

milyarlarca lira net kar açıklayıp bu net kar üzerinden vergisinden vazgeçilen şirketler benim gibi açmı kalıyorki net kasasında para varken vergi tahsilinden vazgeçiyorlar

bunu yapan gelip benden oy istemesin buna engel olmayan muhalefet gelip benden utanmadan oy istemesin hiç birine oy moy yok

• nerede gerideler? 15 milyon emekli var ülkede; en az yüzde 65-70 i hükümet destekçisi. ben kesinlikle taraftar değilim; çoğu daha da çok sürünmeyi hakediyorlar

• Zammı ne ile verecekler? Bütçe açığı devasa boyutlara ulaşmış. Onu memurlara seyyanen zam vermeden önce düşüneceklerdi.

• Ne zammı yaw. Pog gibi para alıyor emeglüler. Gerek yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben anlamadım, Ellerindeki güçle çok rahat bir şekilde Nisan-Mayıs ayı için herkese %100 zam vaadi verip tutmayabilirler. Sanki vaatlerini tutmayınca bir şey mi olacak? 4 sene seçim yok, unutulur gider bir daha ki seçime kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AccUssEdGR -- 15 Mart 2024; 13:20:43 >
  • olacak iş değil emeklilerimizin maaşının düşmesi gerekir ne zammı

furandor un babası 10000 tl maaş alıyor paranın bi kısmını arap kardeşlerine veriyor

• Emekliye zam yapmayacaklar ama vaat verecekler bakın görün.

İlginç bir şekilde çevremdeki emekli büyüklerim yüksek tepki gösteriyor. "2023 seçimlerinde bunun için oy vermedik" diye söyleniyorlar.

Sessizce dinliyorum, gülümsüyorum ben de...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şirketler de zam ...
    4 ay önce açıldı
    MEMURLARA ZAM ÜSTÜNE ZAM
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Karşılıksız para basarak ancak maaşları ödeyebilen bir hükümet, biraz daha fazla para basıp zam yapıyor. Son 10 senedir bu sarmalın içindeyiz zaten. Bu basılan paralar bilin bakalım kimin cebini yakıyor sonra

• Köydeki emeklilere bu para yetiyor. Şehirdekilerin sorunudur.

• 16 milyondan fazla emekliye asla tatmin edici maaş verilemez.

İktidarı, muhalefeti geçmişte, günümüzde oy populizmi yaparak 60 yaş altını emekli yaptılar. Üzerine eyt sosu geldi.

Şimdi utanmadan eyt yi kaçıranlar yaygara yapıyorlar. Bagkur prim günü azaltılması da yolda.
    Bir sonraki başkanlık seçiminde bunları da verirler emin olun.
    Emekliler de bu maaş az diye zirlar.

Çare 65 yaş altı emeklilerin maaşlarını iptal etmek ve gerçek yaşlı emeklilere insan gibi maaş vermektir. Ama bu tabi imkansız. Kazanılan haklar kanunen geriye yürümüyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kulis kim sen misin . Geride olduğunu kim söyledi. Adam ne yediğini hatırlamıyor ne kazanması

• Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

vergi harcamasından vazgeçerlerse yani fakirden alıp zengine vermekten vazgeçerlerse emeklilere ortalama 100.000+ tl ödeme yapabilirler

https://www.ekonomim.com/kose-yazisi/vergi-harcamasi-nam-i-diger-vazgecilen-vergiler/724113

500.000 tl yıllık brüt maaşım var netde aylık asgari ücretin 1.5 katına geliyor 200.000 tl vergi ödüyorum et alamıyorum yeterli beslenemiyorum telefonum 5 yıllık gm 9 pro hayatımı yaşayamıyorum

milyarlarca lira net kar açıklayıp bu net kar üzerinden vergisinden vazgeçilen şirketler benim gibi açmı kalıyorki net kasasında para varken vergi tahsilinden vazgeçiyorlar

bunu yapan gelip benden oy istemesin buna engel olmayan muhalefet gelip benden utanmadan oy istemesin hiç birine oy moy yok

• İnşallah zam falan gelmez emeklilere verdikleri oyun reçetesini çekecekler 2028 e kadar. Ağzında diş kalmayan 70 yaşında insanlar hala yol köprü diye geziyor aç karnınla...Ben gram acımıyorum artık. Sebze meyve almayı bile haketmiyorlar. Et neyine alacak? Ekmeğin de baskısı bi kurtulsa 10tl den 20tl ye çıkar direk şuan ekmek simit hepsi zararına satılıyor. Devlet sübvanse ediyor makarnadır ekmektir simittir vs.

• por favor kullanıcısına yanıt

''Çare 65 yaş altı emeklilerin maaşlarını iptal etmek ve gerçek yaşlı emeklilere insan gibi maaş vermektir. Ama bu tabi imkansız. Kazanılan haklar kanunen geriye yürümüyor''

---------------

Madem ki çare buydu ,sormazlar mı şu EYT kim ve neden yaptı?

• Alım gücü maaşlara zam yapılarak çözülmez. Senelerdir bunu öğrenemedik. Eğer sen maaşınla 100 kilo et alabiliyorsan, maaşın %50 arttığında 150 kilo alamayacaksın. 150 kilo et alabilmek istiyorsan et üretimini %50 arttırman lazım maaşını değil !!!

• saçma sapan konuşmayın lan, ananız babanız yok mu sizin!?

• Ne zammı hala yüksek olan maaşları hepten uçuracak mısınız?

• Seçime çok az bir süre kala bu haber verilir. Çünkü verilen haberle birlikte o haberin oy olarak sandığa yansıması beklenir. Hal böyle olunca da emekliler ceplerine girecek paraları, seçimden sonra fazlasıyla iade edecektir. Sadece emekliler değil, biz çalışanlar da seçimden sonra zor günler yaşayacağız.

• Sorun yok. Emekli ikramiyesi almasaydın 5 liraya ekmek alacaktın, Ekrem ikramiyesi ile 15 liraya ekmek alacaksın. EYT saçmalığı olmasaydı, çalıştığın maaşınla 3 bin lira tasarruf yapacaktın. Şimdi hem eyt emekli aylığı ve ek çalışmanla bin lira tasarruf yapabilirsin.

Neyse gençler, biraz daha fazla çalışın, emekli zamları ve ek ikramiyelerine kaynak üretmeniz gerekir. Tasarruf yapacağınız paralarınız şimdi abilerinizin, babalarınızın, dedelerinizin, dedenizin babasının bayram ikramiyesine gidecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 16 Mart 2024; 0:45:52 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.