Şimdi Ara

emektar pc mi emekliye ayırıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    imzamda da yer alan pc mi yeniliyorum zira artık bana yetmiyor ilk pc mi başkasına toplattığım ve seçimlerden dolayı upgrade seçeneğim yok deneyimli arkadaşlarım ve üstadlarımızdan tavsiye ve yorum bekliyorum,

• INTEL Q9450 Core 2 Quad Core 2.66GHz 1333MHz 12MB 775p
    • GIGABYTE X48DS5 X48 DDR2 GLAN+SATA2 16X
    • Kingston HyperX 1GB 1066MHz DDR2 CL5 (5-5-5-15) KHX8500D2/1G
    • SEAGATE 250 7200 NCQ SATA2 16MB ST3250410AS
    • ZOTAC 8800GTS(256Bit)512MB GDDR3 TV DVI 16X
    • NEC AD-7200S-0B 20X8X20XDVDRW 12XRAM SATA SİYAH
    • Thermaltake SopranoRS 101 MidTower Pencereli Kasa 400W PSU VG7400BWS

dipnot olarak belirtmek isterim ki DDR2-DDR3 ikilemindeyim buna göre boardımı değiştireceğim ve maliyet yükselecek,sürekli pc toplayacak bütçeye de sahip değilim ileriye dönük bir sistem olmasını istiyorum
    iyi günler...

• Q9550 444 lıra nakıtsepet

SAPPHIRE TOXIC HD4850 277 lira nakıt sepet (normalı 236 ıstersen onuda alabılırısn bıraz sıcak olur yalnız)

SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 32 MB 111 lıra nova bilgisayar

Asus P5Q PRO 216 lıra inventus

Ocz reaper 2gb 800mhz 100 lira

Asus VENTO TS-6A1 Slim MATX Siyah Kasa 63 lıra nakitsepet

FSP EPSILON 700W 182 lıra nova bilgisayar

ileriye donuk dıe bır olay yoktur sadece uzun sure kullanıcagın parcalar ılerıye donuk olabılır psu kasa monitor hdd gibi onlarıda yuksek koymaya ozen gosterdım.ilerde cf yaparsın hesabı anakartında cf destegı var.oc yapmıycaksan ramlerı vertech ıle degıstır.bu arad dvd nı nec marka secme cd secme olayı cok oluyor dıe duymustum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OGUZ KAGAN -- 27 Ağustos 2008; 1:50:22 >
  • Madem uzun süre parça değiştiremiyorsunuz bir kaç ay daha dişinizi sıkıp nehalemi bekleyin. Zira yazdığınız sistemin de ömrü pek uzun olmayacak.
  • sn OGUZ KAGAN,Hökela üstadlarım teşekkürler
    işlemci q9450 ve q9550 arasında zaten fiyat olarak pek bi fark yok
    tamam kabul ileriye dönük olmaz teknolojinin sürekli değiştiğini düşünürsek board konusunda upgrade seçeneği olabilen bir ürün fakat gigabyte ile neredeyse hemen hemen aynı fakat tek Pci Ex. slot fazlası ve chipset yüksek olduğu için o kadar fark olur mu ?(farkı anlayamadığımdan soruyorum yanlış anlaşılma olmasın) kasa seçimim pencereli kasalardan yana olduğu için Thermaltake'i düşündüm
    son olarak sn OGUZ KAGAN,nehalem işlemci yeni socket tarzıyla gelecek diye duydum tam emin olmamakla beraber, eğer sistemi toplarsam nehalem ile allak bullak olacak dediğiniz gibi birkaç ay daha sabredeyim.
    değerli önerileriniz için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi misken -- 27 Ağustos 2008; 8:44:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: misken

sn OGUZ KAGAN,Hökela üstadlarım teşekkürler
    işlemci q9450 ve q9550 arasında zaten fiyat olarak pek bi fark yok
    tamam kabul ileriye dönük olmaz teknolojinin sürekli değiştiğini düşünürsek board konusunda upgrade seçeneği olabilen bir ürün fakat gigabyte ile neredeyse hemen hemen aynı fakat tek Pci Ex. slot fazlası ve chipset yüksek olduğu için o kadar fark olur mu ?(farkı anlayamadığımdan soruyorum yanlış anlaşılma olmasın) kasa seçimim pencereli kasalardan yana olduğu için Thermaltake'i düşündüm
    son olarak sn OGUZ KAGAN,nehalem işlemci yeni socket tarzıyla gelecek diye duydum tam emin olmamakla beraber, eğer sistemi toplarsam nehalem ile allak bullak olacak dediğiniz gibi birkaç ay daha sabredeyim.
    değerli önerileriniz için teşekkürler...

ewt yenı socket tarzı ıle gelcek dogal olarak sıstemının anakart ve işlemcisi degişicek nahalem ddr3 ram kullancak ama galıba hem ddr3 hem ddr2 destekleyen anakartlar cıkacakmıs.Ztn farkındaysan psu hdd gıbı olayları yuksek tuttum alırken bunlar yuksek tutulmalı uzun sure gıtcek parcalar arasındalar tabı monitor kasa da uzun sure gıtmesı ıcın begendıgınız bır sey alınmaılı

• evet üstadım yeni nesil boardlar bu şekilde olacak; yalnız DDR2 & DDR3 ile beraber çalışamayacak böyle de bir durum var,DDR2 desteği DDR3'e göre biraz daha düşük olacak ama gelişen teknolojiye bakıldığında da olması gereken bu, nasıl DDR400 şu an pek desteklenmiyorsa aynı şekilde DDR2 desteği de üreticiler tarafından belli bir noktadan sonra kesilecek.

diğer bir önemli nokta ise gelişen ekran kartları,cpu,ram vs. teknolojileri ile PSU'lar baş etmeye çalışıyor ancak 2-3 sene sonra 1.200W'lık psular herhalde normal bir bileşen olarak tahtına oturacak

son olarak ben sadece kasa toplayacağım monitör almayı düşünmüyorum elimdeki CRT monitörle devam edeceğim zaten LCD almayı da düşünmüyorum, fiyatlarının tepkime saniyesine göre belirlenmesini göz önüne alırsak alacağım aynı boyutlara sahip bir CRT ile LCD'e oranla 1000/1 ms gibi bir oranla zaten gerekli zevki yaşatacaktır hem dayanıklı hem daha uygun cep fiyatı ile.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.