|
Emin evim 3 milyonluk ev parası için 255k masraflı sisteme gitmek mantıklı mı
-
-
Keşke girmeden önce buraya yazsaydın çıkabiliyorsan çık ne diyeyim geçmiş olsun. -
kardeş krediye giremeyen adam eminevime başvurmuş çıkabiliyorsan çık demişsin. sebebi nedir acaba bi anlat bakalım. olumsuz yorum yapmak kolay bi anlat hele niye girmesin.
-
Eminevm de sistem enflasyon ile ciddi derecede ezildi, bu yıldan itibaren eğer enflasyon beklenildiği gibi düşerse harika bir karar vermiş olacak ev parası olmasa da iyi bir araba parası edinmiş olacaksınız.
Sorun şu ki 3.3 yıl içerisinde ödediğiniz para 3.3 yıl sonunda ödediğiniz paranın yarısından az bir değerde kalabilir, ev ve araba fiyatları kredilendirme konusundan çok etkilenmez de artmazsa ödediğimiz para da değerini çok kaybetmemiş olur.
Sıkıntı bütün dünya ülkelerinin toplamından daha fazla enflasyona sahip olmamız.
Hakkınızda hayırlısı olur inşallah, bu yıldan itibaren ümidim var bu sistemlere karşı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 9 Ağustos 2024; 9:11:56 > -
bu sistemlere ilgim var bu aralar. %25 peşin ödeme yapılırsa 5-14 aya kadar ödeme garantisi verebildiğini söylemişti temsilci arkadaş. o şekilde çok mantıklı geldi bana. sıfırdan girilirse çok riskli. 40 aya kim öle kim kala.
-
Bu ...evim sistemlerinin alayı yalan.
-Senden hava parası alır, katılım bedeli der.
-300000'lik ev için girersin, sana sıranın ne zaman geleceği belli değil, öne çekmek için avanta isterler.
- Sen o evi alana kadar evin fiyatı olur milyonlar (forumda bir abimizin başına gelmişti, kullandığım sayılar bizzat ilgili kişinin sayıları),
- Sana X fiyatlı olarak vaad edilen evin toplam maliyeti, ödemelerin toplanınca X+Y+Z+... olması.
Seneler önce bir tanıdığımın ısrarı üzerine bu firmaya gittim. Rastgele bir meblağ, 100000₺'ya ev alacakmışım gibi görüştüm. Bir kere %10 hava parası istiyorlar, vazgeçtin, fikrin mi değişti, sistemden çıkmak istediğinde bu parayı vermiyorlar. Ben de o zaman saf saf düşünüyorum, 100000₺ evin maliyeti, 10000 de katılım ücreti, ev 110000₺'ya geliyor, iyi falan diyorum. Kazın ayağı öyle değilmiş.
Kira yardımı yapıyormuşsun. Neymiş, başkaları kirada oturuyormuş, onlara destek olman lazımmış. Ben niye oluyorum diye soruyorum, sistem böyle diyor. Ev kurası çıkmadığı sürece kiracının ücreti azalırken senin ödemek gittikçe artıyor.
Kabaca hesap yapmıştım o zaman, banka ile kafa kafaya geliyordu, hatta bence banka daha mantıklıydı. 100000₺'lik ev bu sistemde oluyor sana 170000₺ civarı. Adama soruyorum, banka bana kredi veriyor, gidip işlemleri bitirip ödemeye başlarım, ödemem sabit kalır, orası daha sistemli iken sizi neden tercih edeyim? Adam demez mi onlar faiz alıyor diye. Siz de hava parası alıyorsunuz diyorum, katılım ücreti diye düzeltiyor.
Bence bu tarz işletmeler dindar insanları kafalama yeri. Ben gidip de görüştüğüm zaman ortalık İslami tarzda giyinen erkekler, çarşaflı kadınlar veya modern görünümlü dindar insanlar kaynıyordu.
Sözün özü, asla bulaşmayacağım bir sistem.
Bence katılmakla hata etmişsiniz. Yine siz bilirsiniz.
-
Hocam hiç tavsiye etmem.Bir çok kişi anlatmış ancak o para enflasyon karşısında maalesef eriyip gidiyor.Pandemi döneminde 400-500 bin tl ye satılan evler bu gun 8-10 milyon bandına çıktı.Ortalama olarak 20 kat arttı diyebiliriz.Burada dikkat edilmesi gereken hesaplamalar var.
Kura size çıkana kadar ödeyeceğiniz Kira+Mevcut sisteme ödeyeceğiniz ücret=Toplam ayda ödeyeceğiniz rakam olarak hesaplamak gerekiyor.Güncel kira artış oranı %70 bandında seyrediyor..Bu gun 15 lira kira ödüyorsanız seneye 22.000 bandında kira ödeyeceksiniz.3 yıl olarak hesap edilirse inanılmaz rakamlar çıkıyor.Bİr evin kira bedeli ne kadar yükselirse satış oranı da aynı oranda yükselecektir.Ticaretin mantığı budur.Diyelim ki size kura çıktı o zaman kira yardımı adı altında alınan para oranını hesaplamak gerekiyor.
Banka kredisi yerine minumum ödeme ile alabileceğiniz arsa-tarla-küçük ev ne bulabilirseniz alın derim.Biraz kendinizi toparladıkdan sonra o gayrimenkul'u satarak yolunuza devam edebilirsiniz.
-
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. -
kuralı sistem değil de peşinat verilerek girilen, toplu paraya daha erken ulaşılan sistemler mantıklı mı peki?
internet sitesinde gözüken aylık ödeme dışında bir de kira yardı mı mı ödeniyor havuzdaki kişilere acaba.
-
Eski sistem bu söylediğin, kira yardımı kalkmış onun yerine ödediğin taksit her yıl %20 artıyor -
Hocam ben 2020 yılında girmiştim. Parayı da aldım 2 sene sonra çıkmıstı. Hiçbir sıkıntı da yaşamadım. Ancak enflasyon karşısında artık mantıklı degil. Peşinat yuksek verilip . Yuksekte taksit ödersen o zaman hemen sıra gelir. Belki o şekilde mantıklı olabilir. 6-8 ay sonra gibi. Ama 3.5 yıl o iş yaş -
İmkan olsa o kadar peşinat ve yüksek ödemeyi müteahhite verip krediye girerdim. Maalesef tr de işler çok çabuk değişebiliyor girdik bi yola Allah yardımcımız olsun bakalım -
Evet haklısınız hocam .Ama vardır umut. Açılır bir kapı mutlaka . Merak etmeyin. -
normalde emlakçılarıda sevmem üç kağıtçı yalancı çünkü büyük çoğunluğu senin öyle olmadığını varsayarak yazıyorum
siz bilirsiniz ne yaptığınızı, konuya gelelim,
işin garibi devlet bu oluşumların hepsini kapatması gerekirken faaliyetinize devam edin diye lisans veriyor bddk
bu ülkede bankacılık diye bi sistem var kanunuda var
anayasaya aykırı bu durum seyyar bankacılık diye bir şey olamaz onun adı tefeciliktir
bunların sözleşmelerine dikkat edin enflasyon ile ilgili tek kelime geçmez
-
Hiç bir maddi çıkar gözetmeden yukarıda işim gereği tecrübelerimi paylaşmak istedim.Benim ne yaptığımı doğrusu bende merak ettim :) Bence siz yinede tanımadığınız insanlar hakkında kötü düşünmeyin derim.
Diğer yazdıklarınıza gelirsek Bankacılık sistemi faiz üzerine kurulduğu için her ne kadar matematiksel olarak mantıklı gelsede faize bulaşmak istemeyen kişiler için o tarz sistemler bir alternatif oluyor.Gönül ister ki herkes nakit olarak bir şeyler alabilsin ancak imkan meselesi herkese nasip olmuyor bazı şeyler.Bu tarz sistem kullanıcılarının youtube tecrübelerini (olumlu olumsuz) izlemelerini tavsiye ederim.Gözden kaçan sonrasında can yakan konuları ele alıyorlar.
-
Geçmiş olsun -
Sizede geçmiş mi oldu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X