Şimdi Ara

Emlakçı vasıtası ile tarla nasıl satılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 950000 liraya satacağımız 2 dönümlük bir tarla var.Tarla alıcısını emlakçı bulduğu için satış onların aracılığı ile olacak.Yalnız daha önce 120000 tl ye bir arsa sattığımdan biliyorum ki tarlayı satıp tapuyu devretmeden önce emlakçılar önce iki taraf arasında sözleşme imzalatıyorlar.Mutlaka emlakçıların işleyiş sistemi böyle olduğu için sözleşme şart ama ben bu sözleşme isini sevmiyorum.Sözleşme yapmadan tapudan devrini verip parayı alsam olmaz mı?Geçen sefer de yapmak istememistim.Sizce satış nasıl yapılmalı?Ayrıca para nakit mi alınmalı yoksa hesaba mı yollanmalı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konu hakkında uzman değilim ama emlakçı sözleşmesine imza atmayı bende sevmiyorum.

Satıcı olarak eliniz güçlü, imza atmayabilirsiniz. Ama emlakçı size müşteri bulursa ve sizde sözleşmeye imza atarsanız, satıştan vazgeçmeye kalkışmayın, internette bir kaç şikayet okumuştum. Satıcı emlakçı sözleşmesine imza atıyor, sonra telefonlar almaya başlıyor, ben bu evi almak istiyorum, bir miktar daha fazla verebilirim diye ısrar eden müşteri çıkıyor, eğer olursa, satıcı vazgeçerse, emlakçı sözleşme gereği komisyon isteyebiliyormuş. Bu aşamada satıcının vazgeçmemesi gerekiyor.

Parayı nakit alırsanız, paranın sahte çıkma ihtimali var.

Havale/EFT yapılırsa, bu paranın kimden geldiğine dikkat edin. Farklı birisi, sizin hesabınıza havale yaparsa, satıcı bana satmaktan vazgeçti ama paramı geri vermedi diyerek şikayetçi olabilir.

• Tapu devri için tarafların kendi aralarındaki yaptığı resmi makamlarca düzenlenmeyen sözleşmeler geçersizdir. Geçersiz sözleşmeler hukuki sonuç doğurmazlar. Bu nedenle geçersiz sözleşmedeki feri hükümler ceza koşulu komisyon gibi şeyler de istenemez. Yani tapu öncesi sorun çıkar devir olmazsa o sözleşme size sorun olmaz.

Kendi aranızdaki sözleşmede kapora olan miktarı teslim aldığınızı yazabilirsiniz taraflara güven sağlar. Gerçek satış bedelini yazmanıza fayda var. Tapuda satışlar düşük gösteriliyor genelde bir sözleşmenin tarafları muvazayı ancak yazılı delil sunarak ispat edebilir. Senin için bir anlam ifade etmeyebilir ama alıcı tapu işlerine vakıfsa böyle bir istekte bulunabilir.

Sözleşme olmadan da satış olabilir. Önce para sonra tescil yapılır. Sakın aksini yapmayın. Havale eft vs size kalmış. Ceza yememek için elden ödeme alanlar olabiliyor. Sadece mutat ödeme vasıtaları kullanın. Yani TL ile ödeme alın. Sakın döviz altın senet çek ile ödeme almayın. Sahtesini ayırt edemeyebilirsiniz. Aldığınız kıymetli evrak tahsil edilemez olabilir veya evraktaki imzalar sahte olabilir baş ağrıtabilir. Özellikle dolardaki sahtecilik olayları arttı. TL değersiz olduğu için sahtesi piyasada artık yok gibi bir şey ben uzun zamandır sahte TL görmedim piyasada o yüzden bu kıymetsizlik zahmetli olsa da güvenli bir ödeme aracı olmasına neden oluyor.

• emlakçı buldu diye onunla iş yapmak zorunda mısın, ikincisi emlakçı kim de bana sözleşme imzalatıyor, emlakçıya dersin satıcıdan komisyonunu al ben direk ona satayım, sonrası bilindik tapuda randevu ödeme ve imza bu kadar

• Sözleşme alıcı ve satıcıyı korumak için yapıyor. 2 hafta önce bir ev buldum, almak istedim. Emlakçı işinin ehli birisi değildi. Sözleşme yapmadı benimle, bende kredi başvursu yaptım onaylandı. Expertiz aşamasına geçtik. Fakat emlakçı evi başka birine daha fazla paraya satmış. Eğer sözleşme imazalasaydık o evi başkasına satamazdı, bende mağdur olmazdım. Sözleşme imzalamadan da satış yapabilirsin.

• Alıcı aldım diyorsa kapora atsın, kaporadan daha bağlayıcı bir sözleşme olmaz. Eğer kapora alacaksanız "alıcı" parayı sizin hesabınıza ada/parsel numarası ile birlikte yatırsın. Tapuya gittiğinizde de ödemenin kalanını yapar. Emlakçıya da yüz verip kendisini kıymetli hissettirmeyin. Baştan aksi bir anlaşma yoksa da satıcı olarak komisyon ödemeyin. Kaç lira alacaksa alıcıdan alsın.

• %2 ödememek için başına dünyanın belasını alan ne mal sahipleri gördü bu gözler. Şu ucuzculuktan kurtulun artık...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konunun otomobil genel ile alakasi ne?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.