Öncelikle babamda aşırı ileri safhada idi. toplamda 50 den fazla variz vardı. Bir çoğu görünmüyor sadece 10-15 tanesi gözüküyor du. 2 tanesi normal el yumruğu büyüklüğünde idi. https://www.ankaravaris.com/prof-dr-nezihi-kucukarslan/ Babamı amelyat eden doktur bu. Ankara özel bir hastanede yaptı. Öncelikle kendi muaynesine kontrole gittik. özel makinesi ile tüm damar yollarını görebiliyor tüm varizleri tek tek gösterdi. özel ölçü ile kaç kat olduğu vs gösteriyor anlatıyor. ve pıhtı riskinin olduğunu söyeledi ( normalin üstünde olduğu için ) Ve yumruk kadar olan yerde 20 yıllık kan birikmiş alınması gerekiyor vsvs anlattı. gün içinde direk hastaneyi amelyathaneyi ayarladı. Varizleri böyle -90 derecede soğuk çubuklar var onlar ile damar yoluna girerek soğuk ile yararak varizleri alıyor ve damarı açıyor. o yumruk kadar olanı ise amelyat ile keserek akıtarak ve tekrar estetik yarak halletti. 1-1buçuk saat sürüyor. Anastezi ile yapıldı. o gün kar olduğu için ankaradan sakaryaya yarın dönerseniz dedi hastanede ücretsiz bir şekilde kaldık. amelyat sonrası 1 saat sonra direk babam yürüyebildi. bir problem olmadı. hatta yarın araba sürerek geri döndü. bi 3-4 yıl geçti üstünden hiç bir sorun yok. hiç bir varizi yok şuan. 20 yıldır varizler ile yaşıyordu ve ek olarak sıcak su termaller vs varizi büyütüyor. |
En büyük zenginlik SAĞLIKTIR ! SSli (10. sayfa)
-
-
Tamam hocam dikkate alırım. Müsait zamanda doktora hemen danışacamquote:
Orijinalden alıntı: elmatadoriHocam tekrar belirteyim doktor değilim.
Ülserimin olduğu zamanlar doktorum bana ağrı kesici yasaklardı. Mide kanaması riski vs var diyerekten.
Doktoruna sor bence, forumdaki kimse sizi muayene etmedi.
Aman riske atma kendini.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Tugrulgm456
Benimde dişim ağrıyor çok kötu zamanda oldu eski rahatça yemek yiyebildiğim günleri özledim bu arada geçmis olsun hocamGeçmiş olsun. Eski bir diş teknisyeni olarak yardımcı olmak isterdim ama bu pandemi nedeniyle çoğu yer tam hizmet veremiyor (her ne kadar sorununuzu tam olarak bilemesemde).
-
Umarım iyileşirsiniz -
Geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz..
-
Size ve kendime SÖZ veriyorum arkadaşlar, artık hiç bir şeye üzmeyeceğim kendimi. Bundan sonra dünyaya meteor bile çarpacak olsa umurumda değil. BİTTİ !
Ufak şeylerle mutlu edceğim kendimi. Sizde sıkmayın canınızı gençler. Satmışım _nsını bu dünyanın ömür biter dert bitmez
Takmayın kafaya bir şey olmayacaksa olmuyor işte kasmaya gerek yok. Elinizdekinle yetinmeye çalışın ve sağlığınızın kıymetini bilin.
Sizi seviyorum (bloklular hariç )
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Reflüyü atlatacam muhtmelen artık hiç bir şey umurumda değil çünkü
Annemde de eskiden reflü vardı ama ilaç tedavisi ve diyetten 6 ay sonra geçti ve son 7 - 8 yıldan beri midesinde hiç bir rahatsızlık olmadı
Gençler sizde ağlayıp sızlanmayı kesin artık. Canınızın sağlığınızın kıymetini bilin. Her şey düzelir boş verin
Sonuna kadar haklısınız Sağlık olmadığı sürece milyonlarınız olsada huzunuruz olmuyacaktır sağlığınızın değerini bilin.
-
Hocam bir stj dr olarak size bu konuda bir şeyler söylemek istiyorum . Ekstra olarak da kendim de atlattığım bir rahatsızlık olduğundan yardımcı olabileceğimi düşünüyorum .
Endoskopik olarak bakıldığı zaman sizin midenizden yemek borunuza geçen kısımda sfinkter adı verilen kapak olarak adlandırabileceğimiz bir yapı var . Bu yapının yetmezliğe girmesi reflü dediğimiz olaya neden oluyor . Peki mesela neden sıkıntı oluyor ? Vücudumuza aldığımız bazı maddeler bu kapakçığın gevşemesine veya gevşememesine neden oluyor . Bu maddeler neler derseniz de bazıları ilaçlar bazıları ise yiyip içtiğiniz şeyler . Bu yüzden diyet inanılmaz derecede önemli .
Hamur işi , ekmek , poğaça ( özellikle dışardan alınan ) meyve suları çay kahve alkol şeker alımına gerçekten dikkat etmek gerekir . Ben mesela günde 1 demlik çay 4-5 bardak filtre kahve içerdim geri kalan beslenmemde sorun yoktu ama bu durum beni mahvetmeye başlamıştı . Hemen gereken ilacı kullanmaya ve diyet yapmaya başladım . Artık günde 2 bardak çay veya kahveden fazlasını içmem . Xaten yaptığım yanlıştı ve vücudum bana uyarıyı verdi . Bu konuda verilecek olan ilaçlar da gerçekten inanılmaz derecede başarılı artık cerrahiye neredeyse kimse yönlendirilmiyor diyebilirim .
Bu yüzden lütfen canınızı sıkmayın yeme içme düzeninizi gözden geçirip sizi sıkıntıya düşürebilecek besin ve içeceklerden uzak durmaya çalışın ilaçlarınızı da söylendiği şekilde kullanmaya devam edip şikayetiniz geçse dahi ilacınızı tamamen bitirin .
Her ne kadar hasta olunca insanın tadı kaçsa da reflü mücadele etmesi nispeten kolay bir rahatsızlık . Üzmeyin kendinizi geçmiş olsun dilerim . Sorunuz olursa sorabilirsiniz .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İlginiz ve samimiyetiniz için size teşekkür borçluyum. Soracak bir şeyim yok canınız sağ olsun değerli hocam
Rabbim Şafi ismi ile şifa ihsan eylesin hocam. Bizler kimi zaman çoğu şeyin aslında kıymetli olduğunu unutuyoruz. Bunu hatırlattığınız için teşekkürler. Tekrardan şifa diliyorum. -
Bacaktaki varis durumu nedir?
Benimde 15 sene önce leblebi kadardı. Şimdi haritaya döndü...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam eski mesajlarda defalarca yazdım. Detaylara bakabilirsiniz.
11 sene önce üniversitedeyken babam ciddi bir rahatsızlık geçirdi tam da final haftasıydı nasıl bir strese girdiysem o hafta reflüm başladı okul bi sene uzadı, babam çok şükür iyileşti reflü ise o günlerden bana miras kaldı arada bir yediklerime bağlı olarak kendini hatırlatıyor ama çok şükür iyiyim bir yudum gaviscon' la geçiyor hemen. Geçmiş mesajların tamamını okumadan yazıyorum tekrar olabilir. Kendi yaptığım diyet şöyleydi; 1 sene boyunca açık dahil çay hiç içmedim, kola, gazoz vb. meşrubat içmedim, alkol almadım, baharat sıfır, bulgur sıfır, salçalı yemek çok çok az çoğunluk haşlama ve fırın yemeği, kızarmış hamur tatlı dahil sıfır. Sabırla uzun sure bunları tüketmeyince rahatlarsın, geçmiş olsun. Birde dişlerimi mahvetti gece ağıza gelen asit diş minelerini inceltip kırılgan ve hassas hale getiriyor bana en büyük zararı bu oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çok geçmiş olsun.
-
Hocam bana da dış teli lazım Ocak da sadece şu dişin röntgeni çekilmesi ve hekim onayı istiyorum. Sadece acil hastalar için mi açılır ? -
Maalesef bilmiyorum hocam. -
Hocam basur un tedavisi için dereotu ve pırasa yemeği yemelisiniz. 1 hafta 10 güne geçer.
Diğer hastalıklar için de acilen stresten kurtulun. Düsünmeyin, tez vakitte onlar dageçecektir Allah'ın izniyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanMemo1234 -- 23 Aralık 2020; 21:11:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X