Ben de son 2 aydır falan mide sıkıntıları çekiyorum. 3 tane doktora göründüm reflü diyorlar ama ben çoğu belirtileri göstermiyorum. Midemde ağrı, yanma, ekşime falan olmuyor. Sadece şişkinlik ve gaz hissediyorum. Bunun yanında iştahsızlık, çabuk doyma, acıkmama durumları var. Doktorların verdiği ilaçlar da bir halta yaramıyor. İlaçların uzun süre kullanılması karaciğerde sorunlar yapıyormuş. Çok ilaç kullanmak da istemiyorum. Hastayım desen değilim iyiyim desen değilim çok sinir bozucu bir durum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 24 Aralık 2020; 9:48:12 > |
En büyük zenginlik SAĞLIKTIR ! SSli (11. sayfa)
-
-
Bende elimde bir delikle yazıyorum bunu suan hocam bütün elim su topladığı için bir parmağımı kullanabiliyorum gene de yks çalışmaya devam sağlık önemli gençler hepimiz dikkat etmeliyiz -
Bugünüme şükürler olsun. Allah kimseyi sağlıkla, kayıpla sınamasın.
-
derin ven trombozu (venoz yetmezliğe dönüştü), nefrotik sendrom (ciddi böbrek hastalığı) ve akciğerlerde nodül. nurtopu gibi tedavisi olmayan rahatsızlıklarım var. üzüldüğün rahatsızlıklara bakıyorum da sadece gülüyorum. Allah şifa versin ve başka rahatsızlıklarla sınamasın umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turquoise.blue -- 29 Nisan 2023; 22:52:6 > -
Başlığı ben mi açtın acaba diye düşündüm. :) bu söylediklerin ve daha fazlası bende var. Varis dediğinin daha kötüsü derin venöz yetmezliği var. Geceleri uyutmuyor. Ama bi şekilde yaşamaya çalışıyoruz işte. Unutmaya çalış aklına getirme. Kafandan ne kadar uzaklaştırsan o kadar rahat ediyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Stres, üzüntü en sağlıklı insanı bile maf eder. Geçmiş olsun. Herkesin zorlu sınavları olmuştur. Ben takmamayı, normal hayata devam etmeyi öğrendim her seferinde.
quote:
Orijinalden alıntı: Quantum Limit
Yediklerine dikkat edersen kusmazsın. Özelikle zeytin, kabuklu sebze ve meyveler mideyi kötü yapıyor ve hazmedemediği için tıkanma geliyor ve nefessiz kalıyorsun. Bunlardan kesinlikle uzak durmak gerek. Hem fazla yağlı yiyecekler ve yumuşak ekmek (içi) yememek gerek. Ekmeğin kabuğu daha faydalıdır ama fazla tüketilmemeli ve iyi çiğnenmeli. Yemeği ekmekten biraz daha fazla yemelisin ama abartmadan yoksa yine rahatsız eder.Hocam ekmek tüketmiyorum, sabah ne yersem yiyeyim küçük bir miktar çıkarıyorum, aslında her öğün. Teşekkürler yardımınız için
28 yaşımdayım, sportif bir hayatım var. Başımdaki basınç, gerginlik, konsantrasyon kaybı gibi şikayetlerle gittim doktora ve 150'ye 90 tansiyonum çıktı.
Neye uğradığımı şaşırdım. Uyurken bile bu değerlerde. Şimdi 4 kutu ilaç kullanıyorum, tuzu, kahveyi çöpe attık.
O kadar inatçı ki, inmek bilmiyor. Kulak çınlamaları, baş dönmeleri, göğüste ağrı.
Günün en az 4-5 saati böyle. İlaç almazsam eğer 24 saat vaziyet bu.
Ne yediğinize kesinlikle dikkat edin. Hayatım boyunca hep çok tuz tüketen bir birey oldum, acısı şimdi çıkıyor.
-
Endoskopiyi nasıl yapıyorlar? Bayıltarak mı? İğne - Hap? Acı var mı?
Benim sağ üst karın bölgemde sürekli şişkinlik var, Kan - İdrar - Ultrason temiz gözüküyor. (Basit kaciğer yağlanması hariç)
Yatarken veya otururken şişkinlik olmuyor ama 5 dk yürümeye başlayayım hemen başlıyor şişkinlik ağrısı.
Benim gibi rahatsızlığı olan var mı? Neyim var bulamıyorum.
-
Kardeşim çok geçmiş olsun aynı sıkıntılar bende de var mideme hortum attılar mikrop çıktı gastrit ilerlemiş hali 4 5 kutu ilaç kullanıyorum.Sıkıntı stres diz kapaklarımda ağrı oluyor inşallah geçer.
-
daha geçen endoskopi oldum.muslu k hortumu gibi hortum atıyorlar mideye boğazı spreyle uyuşturup acayip birşey 4 5 dakika sürüyor ve mideden o hortumun içinden tel gibi birşey gönderip patalojiye parça alıp gönderiyorlar incelenmesi için benim midede mikrop çıkmıştı ilaç kullanıyorum 3 4 kutu antibiyotik reflü ilaçları inşallah iyileşiriz
-
Hocam gecmis olsun oncelikle
refluyu 1 ayda gecirirsiniz. caninizi sikmayin. yeter ki duzenli sabahlari hapinizi alin.
ASLA VE ASLA yedikten sonra uzanmayin yatmayin.
geceleri mideniz mi eksidi hemen cok az kefir icin. yangin sondurucu gibi iyi gelir.
son bisiy daha geceleri 3 4 5 tane yastik ile uyuyun. kafaniz yuksektr olsun. hatta n11den yatak bacaklari alin. bas kismi 11cm ayak kismi 5 cm gibi boylelikle hafif bir egimde yatin.
yemeniz yasak olan gidalari asla yemeyin.
ilginc sekilde tedavisi 1 ay suruyor 1 ay sonunda da piril piril olursunuz. 🙄
Okudukça şükrettim. Rabbim şifa versin. Bende stresten bir dönem saçları beyazlatıp döktüm. Şimdi o kadar takmıyorum hiçbirşeyi.
Bir abimiz var. 7 hastalık var kaç ilaç içiyor o da saymayı bırakmış. Nakilli ayrıca.
Bu hayatta kıymetini bilmemiz gereken 2 şey sağlık ve zaman. İkisi de gidince geri gelmiyor. -
Varis reflü hemoroid vs yaşam kalitesini azaltan hastalıklar geçmiş olsun. Ama bir de kanser KOAH lösemi lenfoma gibi yaşamı elinden alan hastalıklar var ki gerçekten çok zor. Sağlığın değeri kaybedilince anlaşılıyor.
Sahip olduğunuz şeylerin değerini anlamak için onkoloji servisinde ya da yoğun bakımda bulunmanız yeterli
-
e boşuna demiyolar, paradan daha değerli olan sağlık diye.
-
Geçmiş olsun hocam. Allah şifa versin
-
Geçmiş olsun hocam.
-
çok geçmiş olsun. iyi bilirim en büyük zenginliğin sağlık olduğunu. kendimi bildim bileli astım illetiyle uğraşıyorum. ne doyasıya gülebiliyorum ne de ağlayabiliyorum. her türlü duygu yoğunluğunda öksürük kriziyle başlayıp nefesimi kesiyor. gülme tarzım bile değişti, kesik kesik gülüyorum ki uzun sürmesin. ister istemez vücut kendini bu hale sokuyor. şimdi de pandemi dolayısıyla iyice psikolojik baskı oluştu, hiper eozonofili pnömoni denilen bir çeşit zatürreye çevirmiş. 2 aydır ağır hormon kullanıyorum, bakalım kaç ay daha devam edecek.
en azından yeni tanı konuldu diyip buna bile şükrediyorum. hormona başlamadan önce tam 5 ay ne çektiğimi ben bilirim. oturarak veya cenin pozisyonunda uyudum aralıksız haftalarca. pandemide marketten gelen poşeti 3 gün bekleten ben, geceleri hangi acilde daha az korona vardır diye düşünerek hastane dolaşıyordum. oksijen soluyup, serum yiyip dönüyordum. birkaç gün rahatlatıyordu. bunun harici koku almayan burnum mu dersin. polip ameliyatı olup duruyorum 2 yılda bir. tekrarlıyor, tüm sinüsleri kaplıyor. koku vs gram alınmıyor. düşünün bir bu hayatın kalitesizliğini..
neyse, demem o ki; maddi şeylere asla önem vermeyin. bu dünyada tüm mutluluk sağlıktır. eğer ki rahat nefes alabiliyorsanız bile yeterli arkadaşlar. o nefesi alamayıp, 10 saniye normal insan gibi nefes almak için binlerce lira feda edecek insanlar var.
-
İnsan kaybetmedikten sonra cidden hiç farkında değil basit şeylerin ne kadarda değerli olduğunun.
Bende mart ayında düştüğümde kuyruk sokumu kemiğimi kırdım. O gün bugündür çoğu kişi için çok basit olan umursamadıkları rahatça“oturmak” eylemini o kadar çok özledim ki. İyileşmesi belki yıllar alacakmış.
Rabbim şifasız dert vermesin cümlemize. -
Peygamber efendimiz s.a v 'in buyurdugu gibi.
iki şey vardir ki insanlar onun hakkinda aldanmıştır.kadru kiymetini bilemez
SAGLIK VE ZAMAN
Rabbim acil sifalar ihsan buyursun.geçmis olsun hocam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X