< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeyzenEfendi -- 21 Aralık 2020; 22:19:11 > |
En büyük zenginlik SAĞLIKTIR ! SSli (4. sayfa)
-
-
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. 2008 yılında ve öncelerinde o kadar çok gazlı içecek tüketmiştim ki midemi mahvetmiştim. Önce Rennie kullanmaya başladım. Sonra Lansor kullanmaya başladım. İlerleyince dozajı attırdım. Reflüm baş edilemeyecek duruma gelmişti. Kilo aldım neredeyse 100'e yaklaştım. Baktım bu böyle olmayacak sıkı diyet ve spora başladım. Ama özellikle şunu belirtmek istiyorum, reflümün üstesinden mekik çekerek geldim. Gerçekten mekik ve karın çalışmaları reflü ve bilumum mide rahatsızlıkları için çok faydalı. Hala bazen midem hassaslastigi zaman karin idmani programina başlarım. Ve en fazla 2 haftaya hiçbir şeyim kalmaz. O yüzden her türlü hastalık için öncelikle hareketi öneriyorum. Spor çok onemli. Akabinde diyet... Özellikle hedef bölgelere yapılan idmanlar işinizi görecektir. Varis için dahi idmanlar oldukça önemlidir. Geçmiş olsun.
-
Benimde dişlerim ağrıyor. Hem de çiğneme yaptığım dişler. Kanal tedavisi de olduk ama bir anlam ifade etmedi 500 lira çöpe gitti, bilseydim çektirirdim. Diğer dişimin kökünde de iltihap var. Yaş 21 ama ağzım yaşlı... Diğer dişler sıkmaktan dolayı zaten çöp oldu.
-
Neyzem hocam spor yapmam ama (son 7 - 8) yıldan beri çok sağlıklı beslenirim ve kilom yıllardan beri gayet dengelidir. Ara bir yürüyüş yapmayı da severim. Zaten 23 yılım bg'de geçti. Bizim orada ormanlar doğa çok korunmuş ve havası çok temiz. O dönemler doğada sık yürüyüş yapardık. Eskiden köyde de 1 yıl kadar yaşadım, ormana dereye yakın. Yabanı hayvanlar bahcemize girerlerdi. Tilki, tavşan, yılan, ÇALAK vb. Hatta yılan bile öldürdüm çapayla, ufak bir şeydi yani. Neyse :)
Dediğim gibi hastalıkların başlıca sebebi stres ve üzüntüdür. Canınız ne kadar yanarsa yansın, bunlardan mümkün olduğunca kaçınınız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Başınız sağ olsun,size de acil şifalar inşallah.
-
Geçmiş olsun hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağ olun. Geçen ay anneannem de vefat ettmişti, 83 yaşında, bir tarafı felçliydi 2 yıldan beri. Ölüm, hastalık yaşa maşa bakmaz direk götürür hocam.
Size uzun ve sağlıklı yaşam dilerim
Ben şu an oğlumu görmüyorum. Eski eşim 3.5 yaşındaki oğluma amca diye yutturduğu sevgililerini eve aldığı için. İnsan öz oğlundan nasıl geçer? İşte böyle sebepler de oluyur. Sizin durumunuzu bilmiyorum tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 21 Aralık 2020; 23:12:25 >
quote:
Orijinalden alıntı: Quantum Limit
En çok üzüntüden oluyor. Geçmişte mutlu günlerim de oldu ama üzüntüler daha üstün gelince işte böyle olduk. Umarım reflüyü kısa zamanda atlatırım.
Sağlığınıza ve aklınıza dikkat edin. Ömür biter dert bitmez. Hayatta her zaman beklemmedik olumsuz şeyler başımıza gelebilir. Bazı şeylerden kaçmazsınız ve her şey elimizde değil : )Yandık desenize
Geçmiş olsun. Aslında çok büyük şeyler değil halledilebilir hastalıklar bunlar.
İyi bir beslenme ve diyetle reflü büyük oranda düzelir. Kilo varsa kilo verin. Varis içinde akapunktur tedavisi işe yarıyor diyorlar bir araştır derim.
Hocam geçmişte babamdan çok çektik. 10'larca olay var ama ben sadece 3 örnekle özetleyecem.
1. Olay. Yıl 1985 memleketim, ben bir yaşlarında. Babam anneannemin evine sarhoş gelip beni kaçırıyor ve bizim eksi mahalleye yakın (çevre ev dolu) bir bataklığa saplıyor, batarken ağlayarak ölmemi bekliyor. Şahitler var onlar her seyi anlattı. Annem ve anneannem kurtarıyor.
2. Olay. Yıl 2000. Yaklaşık 1 hafta boyunca gece gündüz sel gibi yağmur yağmıştı. Sonra bahçemizi ve çevredeki tüm sokakları su basmıştı. Hatırlıyorum dere taşmıştı çok korkmuştuk. O gece sokağa kanalizasyon kapağını açmak için komşularla seferber olduk ve farkında olmadan mikrop kapmıştım. Hatanede yoğun bakımda yaklaşık 10 gün tedavi gördüm ve 10 kilodan fazla verdim. Bir gün annem babamı sokta yürürken görür ve seslenir (o zamanlar ayrılar) ve ekonomik durumumuz pek iyi değil. "Oğlun çok ağır hasta bir git dolaş ne olacagı belli değil" der. Pislik sırtını çevirip hiç bir sey demeden ters yol alır.
3. Olay. Yıl 1982. Abimin cenazesi (bebekken ölüyor). Annem üzülerek hep anlatırdı. "Baban hiç bir kez abin için üzülmedi ve mezarında gitmedi" Cenaze töreni hariç.
Öz babamın benim için hayatta yaptıgı en büyük iyilik bir kaç kez elime birazcık harclık vermesi dışında hiç bir şeyi yok. Hep annem çalıştı baktı büyük zorluklarla, babamla evliyken de öyleydi. Babam bir kez olsun bana oğlum deyip samimi şekilde baba gibi sarılmadı, soğuk durdu.
Ben hastanede can cekişirken sonradan öğrendim 1999'da dedemden kalma koca ormanı kooperatife, devlete bedavaya satmış 50 bin levaya. Bu günün değeri 500 bin lira.
Bu parayı 3 - 4 yılda harcadı. Kumar, karı, meyhaneler taksiler yeme sıçma vs. şeylere. Geleceğimi elimden çaldı beni sevmiyordu ama ne kadar da istesem yine de ondan yeterince nefret edemiyorum, çok garip bir his.
Bir gün ona şu soruyu sormuştum. Baba elindekini tüm imkanları her şeyi tükettin yaşlanınca ne yapmayı düşünüyorsun.
Aynanın önüne geçip (belden yukarısı çıplak vaziyette) ağır yüz ifadesiye aynen söyle dedi: ASARIM KENDİMİ ! Kafa biraz iyi tabi.
Bende aklımca dedim. İyi fikir, görürüz _ötünü.
Geçen yıl memleketten haber geldi kısmı felç geçirmiş. Çok büyük bir şey değil her halde. Yazık kendini asamamış bile. Benim yapabileceğim bir şey de yok. Artık ne onun, ne de benim ona bir borcum kaldı.
Bizim de böyle bir babamiz vardı işte. Bir zamanlar onu gerçekten sevdiğimi düşünmüştüm ama yanılmışım.
Ayrıca bu kadar la kalmıyor dahası da var.
Geçmişte tam 4 kez ölüm atlattım. 3 kez çocukken. ilki bebekken idi öz babam öldürmek istemişti ve en son 10 yıl önce. Hayatın değerini çok iyi bilirim ve her ne kadar zor olursa olsun yaşamaya değerdir.
Ölümü atlatırsanız sizde yaşamın değerini çok iyi anlarsınız çünkü her şey tecrübeye dayalıdır.
Bir de tüm bunlar yetmezmiş gibi 11 yıl aşk acısı çektim ben (2001 - 2011 dönemi). Gençlikte tabi bazı iyi günlerimiz de olmuştu ama fazla sayılmaz.
İşte tüm detaylar
https://forum.donanimhaber.com/kadinlar-gercek-ask-acisi-ceken-bir-erkegi-neden-anlayamaz-ve-neden-hep-erkekler-magdur-gercekler--145952126
Konunun özeti ise şu sayfada. Mesajlarıma bakın görürsünüz
Link
https://forum.donanimhaber.com/kadinlar-gercek-ask-acisi-ceken-bir-erkegi-neden-anlayamaz-ve-neden-hep-erkekler-magdur-gercekler--145952126-4
Çok şükür (son senelerde) iyi bir üvey babamız oldu. Üvey ama kendi öz babamdan çok daha iyi birisi. Tabi ilk başta insanlara alışmak tanımak zor geliyor. Özellikle de güven konusunda. Ben güvenilir biriyimdir ve hep öyle oldum
Yaşadığım eski kasabamı görmek ister misiniz hocam. Geçmişte en acı, en mutsuz ve mutlu günlerim oralarda geçti. Video paylaşabilirim. Burada yabancı değiliz sonuçta
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 21 Aralık 2020; 23:49:44 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Akapunktur işe yaramiyor, çoktan denedik. Yıllardan beri sağlıklı beslenirim ben ve kilom her zaman iyi olmuştur. Hiç bir zaman aşırı kilom olmadı. Kilom 78.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 21 Aralık 2020; 23:47:36 >
Hocam çok geçmiş olsun.
Yaşım 37 ve yaklaşık 20 senedir bende de varis var. Bende ki varis genetik anne tarafından gelme :) bir gün önce hiçbir şeyim yokken ertesi gün birden bire bacaklarımda varisler çıkmıştı. Özelikle yaz aylarında çok ağrı yapıyor ve o Daflon denen ilaç hiçbir şeye yaramıyor sürekli varis çorabı kullanmak gerekiyor. -
Geçmiş olsun kardeşim. Senin baban cidden duygusuz biriymiş. Benim içim kan ağlıyor. Her gün sinirimi bozmaktansa görmeme yolunu seçtim. Bir de tuttu pandemi var çocuğa benim annem baksın diye ailemle yaşadığım semte taşındı. Şimdi defol git benden de nafaka isteme seninle tüm bağlarımı koparmak istiyorum diyorum oralı olmuyor. 3.5 yaşındaki oğluma amca diye yutturduğu sevgililerini eve aldığı için para vermek ağırıma gidiyor. Çocuk her gün babasını annesini görsün diye boşadığım halde tüm taşınma masraflarını ben yaptım. İki apartman ötemde eve adam atacağını nerden bilebilirdim?
Bende bugün covid pozitif olduğumu öğrendim eve kapandı bakalım -
Yalniz nextstep saglam mide koruyucudur 1 sene kullandim midemde 5 delik vardi simdi hic kullanmamis gibi oldu valla -
Herkesin derdi farkı benim babam da ben küçükken annem işteyken defalarca eve karı attı boşanırken de bana bir kuruş nafaka ödemedi.
Ölse kurtulurdu en azından ama şimdi yıllardan beri sürünüyor. Fazlasıyla hak etti tabi zaten hiçte umurumda değil. Ne hali varsa görsün ona hiç bir borcum yok. Hayat bazen çok acımasızdır.
Acımayana acımayacaksın, bırkacaksın sürünsün. Bu yaşamın 1 numaralı kuralıdır hocam. Hayat yaşam masallar diyarı değil malesef
Şu anda doktorun önerdiği ilaçlar dışında kullanamıyorum. Sizin kini not ettim bakarım bi ara
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X