Şimdi Ara

En büyük zenginlik SAĞLIKTIR ! SSli (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
9
Favori
19.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Doğru diyorsun. Düşerse hayatta acımam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende ozledim her gün çıkar 10 km kadar yürürdüm 85 kilo felan böyle sabit tutuyodum 1.5 yılda noldu 116 kilo hayırlı işler bunu vermekde adamı yıpratır rahat hareket edemiyon bi kere otururken kalkarken bisikletimi felan yaptırdım güçlendirdim akşamları gezecem vallahi yapacak bişi yok böylede rahat değilim hoplamaya zıplamaya alışkınız boyum 188cm ama genede yıpratıyor kilo benlik bişi değil yani insanlar böyle iyi yaşıyolarmıs resmen engelle yaşıyon gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs09gs09 -- 22 Aralık 2020; 0:33:50 >
  • Kendini bilerek düşürdü boş verin onu hocam. Siz iyi bir babaya benziyorsunuz ama

Yanlış anlamayın sakın :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    Sizin kilo fazla bir an önce vermelisiniz. Ben hiç bir zaman 85 kiloyu geçmedim o da en son (askerdeyken) 15 yıl önceydi. Yıllardır 76 - 79 kilo arasında seyrediyom ve sağlıklı besleniyom.

• Bende de gastrit reflü ülser vardı .En kıymetlisi sağlık. Her gün 3 4 defa kusuyorum hala

• Kesinlikle
    Allah şifa versin
  • Puantum kullanıcısına yanıt
    Yediklerine dikkat edersen kusmazsın. Özelikle zeytin, kabuklu sebze ve meyveler mideyi kötü yapıyor ve hazmedemediği için tıkanma geliyor ve nefessiz kalıyorsun. Bunlardan kesinlikle uzak durmak gerek. Hem fazla yağlı yiyecekler ve yumuşak ekmek (içi) yememek gerek. Ekmeğin kabuğu daha faydalıdır ama fazla tüketilmemeli ve iyi çiğnenmeli. Yemeği ekmekten biraz daha fazla yemelisin ama abartmadan yoksa yine rahatsız eder.

• Geçmiş olsun. Bu dönem herkesin psikolojisi bozuldu ama zor olsa da güçlü durabilmek ve moral bozmamak lazım. Sevgiler.

• XanthiN kullanıcısına yanıt
    Dilekleriniz için sağ olunuz hocam ama bizim derdimiz de pek yeni sayılmaz hani, baya eskilere dayanıyor. Şu reflüyü atlatsam diyorum biraz rahat edem hiç olmazsa. Zeytini, mandalinayı vb. yemeyi o kadar çok özledim ki. Yaklaşık iki aydan beri hiç yiyemedim. Gizli bir kaçamak yayıp azıcık yesem diyom ama sora yine kusmak zorunda kalacam tabi Resmen işkence gibi.

• Mide rahatsızlıpı kesinlikle stresle alakalı.

Yıllarca, tüm eğitim hayatımda mide yanması çektim.

Okul, sonra iş ve kurs, iş ve okul, sınavlar şeklinde devam etti, özel hayat sıkıntıları ve gelecek kaygısı.

Çok sigara içiyordum. Acı, yağlı ve asitli pek tüketmesem de mide yanmasından ölüyordum. Ortalama ayda 1 şişe gaviscon bitiriyordum. (Doltora gitmedim çünkü yanma 2 gün var 1 hafta yoktu. Acı yersem var, yemezsem yoktu vb.

Zaman geçtikçe hem bir şeyler yerine oturdu, karşıma çıkan konulara daha sakin yaklaşıyorum, stres yapmadan paniklemeden, belki de middm zamanla kendini tedavi etti bilmiyorum.

Şimdi sigara artarak devam etmesine rağmen, acı hem de boş acı yesem de yaplı şeyler yesem de neredeyse hiç midem yanmıyor.

Ama özellikle özel hayat ve işle ilgili bir stres yaşarsam kesin mideme vuruyor. Yanma değil de ağrı, şişlik ve kramp şeklinde.

Dikkat edin kendinize.

• Sing_a_song kullanıcısına yanıt
    Son senelerde pek stres görmedim ama geçmişte baya üzüldüm ve etkisi (hala; bazen) nadir olsa da görülüyor. Sigarayı çoktan bıraktım (2008 falan) zaten fazla içmiyordum. Alkol dersen 2 - 3 ayda bir içerim o da fazla sayılmaz. Besin o da iyi ama işte yavaş yavaş her şey bir araya gelince tüm rahatsızlıklar tüm dertler beliriveriyor.

Üzüntü, stres sağlığın en büyük düşmanıdır.

• Quantum Limit kullanıcısına yanıt
    Kullaniyorsunuz hocam nextstep demistim sizde onu kullaniyorsunuz 1 seneye cicek gibi olur mideniz
  • Yani benim kullandiğim ilacın tıpatıp aynısı mı yani ? Sonra canımız yanmasın hocam ona göre : )

Yok senin resimini cektigin ilac dedigim ilac hocam efsanedir iyi doktora denk gelmissin
  • sağlam kafa sağlam vücud ta bulunur boşuna dememişler her bireyin hayatı boyunca elbette çesitli hastalıkları olabilir hatta bunlar kronik te olabilir ee öldürmeyen hastalık bizi daha güçlü yapmalı nasıl mı?

ona karşı kendimize daha iyi savunmalıyız .lk önce düşüncelerimizi düzeltmeliyiz pozitif olmalıyız

bende ara ara kötü düşüncelere kapılıp gidiyordum sonra dan bunların sağlığımı kötü etkilediğini anladım ve hiç ilaç kullanmadan kendimi tedavi etmeye başladım

sinirlendiğim zaman hiç tepki vermemeyi öğrendim (daha önceden bardak çanak sehpa vs kırar dım :) ) şimdi sinirlenince ortamı terk ediyorum veya 5 dakika hiç konuşmuyorum yerimden kalktığım zaman elime kitap alıyorum sinirim geçene kadar okuyorum yaklaşık 10 dakika sonra kafam kitaptaki satırlara dalıyor olayı unutuluyor

gece uyku tutmazsa sokağa çıkıyorum 45 dakika 1 saat hızlı tempo yürüyorum sabah çok erken kalkarsam da aynı kendimi dışarıya atıyorum gökyüzüne bakıyorum yıldızları seyrediyorum ve birkaç dakika sonra herşey unutulmaya başlıyor ZATEN (4 ay gibi bi süre de 20 kg verdim )

insan kendine neyin iyi geldiği neyin mutlu ettiğini kendisi öğrenip düşüncelerini düzeltmesi lazım

bu kadar ilaç senin ayağını mideni düzeltirken böbrek ve karaciğerini yoruyor

bu arada işlerim bozulmaya başladı 2 iş yapıyorum 1 tanesi bozuldu yaklaşık 2 aydır evdeyim canım sıkılınca bahçe süpürüyorum karın kası çalışıyorum kitap okuyorum yemek yapıyorum hava güzelse atlıyorum motosiklete bi yayla ya çıkıyorum 2 kadeh rakı içiyorum ohh miss

arada seyahat etmekte iyi geliyor 50 km de olsa birkaç saat ta olsa yanlız kalıyorum kafa yı dinliyorum akşam gelip erkenden yatıp uyuyorum

• Bir dönem reflü sıkıntısı yaşamıştım. Yaklaşık 6 ay civarı. Allah beterinden saklasın ama çok pis hastalık. Psikolojinizi anlayabiliyorum.

Evleneceğim dönemdi, borçlarım vardı. Düğün yapacak paramı borç vermiştim alamıyordum. Stres ve üzüntü bitiriyor insanı. Sıkıntılarımı Allah a şükür ailemin de desteğiyle kazasız belasız atlattım.

Stres den uzak durun kesinlikle. Gazlı içeçekler içmeyin, akşam 8 den sonra yemek yemeyin.

• geçmiş olsun hocam

bundan 4 5 sene önce kusmuştum nefessiz kaldım kulaklarım çınlamaya başladı ölüyorum zannettim bir şey olmadı çok kötüydü öldüm bidaha geri geldim sanki.

• Geçmiş olsun... İnsan neyi kaybeder ise değerini ondan sonra anlar kardeşim. Bu sağlık olur, eş olur, çocuk olur ana olur baba olur giden hiç birşey geri gelmez

• Kesinlikle katılıyorum. Şu an ben de basurdan çekiyorum ayrıca kolesterol hastasıyım. Sağlıklı günlerime geri dönebilmek için her şeyimi verebilirdim hayat zindan oldu.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.