Şimdi Ara

En gelişmiş otonom sürüş sistemi Mercedes Drive Pilot oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En gelişmiş otonom sürüş sistemi Mercedes Drive Pilot oldu
    Elektrikli otomobil pazarı yoğun bir rekabete tanıklık ederken benzer bir rekabet otonom sürüş tarafında da gerçekleşiyor. Otomobil üreticileri, ileri düzeyde otonom teknolojisini otomobillere ilk getiren olmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Görünüşe göre Mercedes, ABD’deki ilk sertifikalı Seviye-3 otonom otomobil şirketi konumunu güvence altına alarak Tesla'ya karşı çok önemli avantaj elde etti.

Ulusal Karayolu Taşımacılığı Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından tanımlandığı şekliyle Seviye 3 otonom sürüş, devreye girdiğinde "sürüşün tüm yönlerini" idare etmesine olanak tanıyor ancak yine de sürücünün gerekirse kontrolü derhal ele alacak kadar dikkatli olmasını şart koşuyor. Dolayısıyla Mercedes-Benz’in Drive Pilot sistemi, Tesla'nın "Full Self-Driving," Ford'un Blue Cruise, ve GM'in Super Cruise sistemlerinin önüne konumlanmış oluyor zira bunların tamamı Seviye 2 sınıfında yer alıyor.

Ayrıca Bkz.Tesla Model Y yolda giderken direksiyonu düştü

Sürüşün tamamını idare edebilen Seviye 3 otonom sistemlerin yasal anlamda bazı gri alanları var. Örneğin bir kaza sırasında sorumluluğu kim üstlenecek? Bu otonom sistem gerekli sertifikasyonları almış durumda ancak kaza durumunda sürücünün mü yoksa üreticinin mi sorumlu olacağı henüz belli değil.

Mercedes'in başarısının arkasında, güvenli otonom sürüşü sağlamak için kameralar, GPS, LiDAR, radar, ultrason sensörler ve mikrofonlar gibi çeşitli teknolojileri birbirine entegre eden Drive Pilot teknolojisi bulunuyor. Mercedes'in Drive Pilot sistemi şu anda yalnızca en yeni S-Serisi ve EQS Sedan modellerinde bulunuyor. Bu arada Seviye 3’ten sonra Seviye 4 ve Seviye 5 otonom sürüş sistemlerinin gelmesi ve nihayetinde insan müdahalesine olan ihtiyacın ortadan kalkması bekleniyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/02/01/mercedes-benz-first-level-3-autonomous-company/

• Haberde belirtilmemiş ama Mercedes bunu sadece 40km hıza kadar yapabiliyor. Reklam amaçlı yapılmış bir geliştirme, seviye belirlemede hız şartı olmadığı için Mercedes sistemin açığını kullanarak güzel bir reklam yaptı. 40 km ile yaptığın bir kazada en fazla tamponu kırarsın fakat merso bu sistem için +1 araba parası ister senden..
  • Mercedes, BMW, AUDİ, çok hoştur ama banane, banane.Ben memur değilim, benim bahçem yok, ben maaşlı değili, evim yok. Hergün çalışma, hergün çalışıyorum, hergün çalışıyorum.Değil mi?

• Yine liderliğini göstermiş helal olsun. Tesla senelerdir onca topladığı dataya rağmen, mercedes ne ara nasıl geliştirdi de sertifikayı aldı hayret.

• 5. seviyede arka koltukta seyehat edebileceğiz artık. Acaba kaç yıl sonra görebileceğiz.

• Haberde belirtilmemiş ama Mercedes bunu sadece 40km hıza kadar yapabiliyor. Reklam amaçlı yapılmış bir geliştirme, seviye belirlemede hız şartı olmadığı için Mercedes sistemin açığını kullanarak güzel bir reklam yaptı. 40 km ile yaptığın bir kazada en fazla tamponu kırarsın fakat merso bu sistem için +1 araba parası ister senden..

• adamlar teslanın bmwnin elindeki en iyi mühendisleri 2 katı maaşa kendilerine çektiler şaşırtıcı bir gelişme değil. teslada otonom sürüşün baş mühendisi 100 bin dolar alıyodu aylık 2 yıl önce mercedes aylık 250 bin dolara kendine geçirdi adamı

• Yıldızın yeter

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elon Musk bunu beğenmedi En gelişmiş otonom sürüş sistemi Mercedes Drive Pilot oldu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 3 Şubat 2023; 18:33:41 >
  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Arka ön koltuk kalmayacak zaten ben arka tarafı yatak olan bir sistem isterim valla.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.