Şimdi Ara

En Hızlı İnternet Kim Veriyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Biraz saçma gelcek ama Superonline Fiber AKK/AKN'siz Full Limitsiz 100MBPS kullanıyorum ayda 299TL ye. Ama 4K netflix izlemek isterken vs. kitleniyor. Modem'in wireless özelliğini kapadım Innbox F60 modem var (direk fiber geliyor buna router/terminal bi arada) bridge mode a alamadığım için direk AirPort Extreme ve birtanede airport express taktım onlardan wireless kullanıyorum. Hız testinde 92 çıkıyo fakat gene çok yavaş geliyor gezerken vs.

Napabilirim daha bilmiyorum. indirirken en fazla 8mbps ile iniyor

• Superonline altyapısı bu kadar. Turksat da hemen hemen aynı, gerisi bundan kat kat rezalet.

Kablosuz olayinda, airport express wireless olarak extend ediyorsa tum network'u yavaslatir, ethernet ile bagli ise tum network etkilemez, ama gene kendisi performansli degildir. Ben Airport extreme + re200 extender kullaniyorum sorunsuz.

Birde DNS için google vs kullanınca servisler uzak sunuculara çözülebiliyor, sansur olsa da superonline dns kullanınca yakın sunuculardan daha iyi sonuç alınabilir.

Son ek, statik IP, eger Carrier-grade NAT havuzuna dusuyorsaniz, faydali olur.
  • Alt yapı Superonline ın kimi (kendi altyapısı mı)
  • Bi müşteri hizmetleriyle konuş istersen ben Türksat Kablonet'in 100Mbps'lik pakedindeyim kabloluda ulaşan 96-97 ama kablosuzda 5-10 du kablolu girerken 8k videoda dahi denedim bi sorun yaşamıyodu ama kablosuzda çok yavaştı Netmaster'ı aradım modem ayarlarından bi ayarı kapattırdılar kablosuzda hız 50 civarı çıkıyo şuan ve sorunum ortadan kalktı.
  • GPON Terminali bulup alsam Innbox f60 modemdeki wan şifresini nasıl alırım. Direk AirPort Extreme yapsa router görevini çok daha verimli olur.
  • 100 mbpsde nasıl oluyoda donabiliyor saçmalık indirmede azmış 9.5 falan olması gereken yerde 8 olması şaşırtıcı
  • indirme 11 12leri rahat görmesi gerek başka bir sıkıntı var büyük ihtimal. ama yinede 4k olarak oynatması lazım o halde 24 megabitlik paket bile az çok oynatıyor 4k videoları youtubede.
  • 1 ay kadar önce 100Mbit Superonline fiber download hızı 11-11.2'ye kadar çıkardı

ancak son zamanlar birşeyler yaptılar 10.2 üstüne çıkmıyor lanet şey

hele o verdikleri modemin wireless'ı, çöpten başka birşey değil.

neyse laptop wireless kartı ac olmadığı için çok önemsemiyorum şimdilik

zaten indirme işlemi yapacaksam kabloyu bağlıyorum

yoksa wireless ölüm gibi. 30 üstüne çıkmıyor lanet
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastBanderam

Bi müşteri hizmetleriyle konuş istersen ben Türksat Kablonet'in 100Mbps'lik pakedindeyim kabloluda ulaşan 96-97 ama kablosuzda 5-10 du kablolu girerken 8k videoda dahi denedim bi sorun yaşamıyodu ama kablosuzda çok yavaştı Netmaster'ı aradım modem ayarlarından bi ayarı kapattırdılar kablosuzda hız 50 civarı çıkıyo şuan ve sorunum ortadan kalktı.

Hangi ayar acaba ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Falcon-61

quote:

Orijinalden alıntı: LastBanderam

Bi müşteri hizmetleriyle konuş istersen ben Türksat Kablonet'in 100Mbps'lik pakedindeyim kabloluda ulaşan 96-97 ama kablosuzda 5-10 du kablolu girerken 8k videoda dahi denedim bi sorun yaşamıyodu ama kablosuzda çok yavaştı Netmaster'ı aradım modem ayarlarından bi ayarı kapattırdılar kablosuzda hız 50 civarı çıkıyo şuan ve sorunum ortadan kalktı.

Hangi ayar acaba ?

Kablosuz>STBC Tx>otomatik veya kapalıya alırsanız sorun ortadan kalkar.
  • Şu an bende aynı paketi kullanıyorum fakat donmaya falan hiç rastlamadım yapılandırma ayarlarınız kötü olabilir. Saniyede 11 mb dosya çekiyorum.

Youtubedede hd video yaklaşık 30000-40000 kbps ile donmadan yükleniyor

Sizde ping sorunu olabilir. 8.8.8.8'e -t komutuyla 1 dk boyunca pingleyin arada 1000 ms+ çıkabilir. Başlarda bnm yeni aldığım adaptördede böyle sorun mevcuttu driver güncelledim sorun gitti.

Ağ kartınızın ayarlarını iyice kontrol edin. Mümkünse 802.11ac 5 ghz bandında bağlayın. Driverını güncel tutun.

Ben direk modemden 5 ghz olarak baglanıyorum.
  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    ne saçmalıyorsun? SOLNet fiber alt yapısını tam randımanlı kullanmıyorken alt yapısı yeterssiz demen çok saçma... daha dügün router vermedi ki...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.