|
En son hangi kitabı okudunuz? (485. sayfa)
-
-
'Biz' romanı tıpkı Geoerge Orwell'in '1984' romanında olduğu gibi otoriter ve bireyselliğin yok edildiği bir 'distopya' devletini konu ediniyor.Ancak aradaki fark Yevgeni Zamyatin bu romanı Bolşevik devriminin başlarında yani 1921 yılında yazmış olması.George Orwell ise kendi romanını 1948'de yazmıştı.Açıkçası George Orwell'ın kendi distopyası olan '1984' ü yazarken bu kitaptan çok etkilendiğini 'Biz' romanını okurken farkettim.'1984' romanını beğenerek okuduysanız 'Biz' romanını da beğenerek okuyacaksınızdır.
-
Kılıçsız Samuray
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Simyacı
İlkin Başar Özal-Amerikan İç Savaşı 1861-1865
-
Etkileme ve İkna - HBR
-
Tolstoy - Ivan ilyiç’in ölümü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 8 Nisan 2024; 19:28:22 >
William Shakespeare - Romeo ve Juliet
Friedrich Nietzsche - Ecce Homo
Haluk Tatar-Zafer Sızlanarak Kazanılmaz
Destek Yayınları
-
Vedat Milor-Hesap Lütfen!: Özgün, Dengeli ve Lezzetli Bir Yaşamın Peşinde
Kronik Kitap
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tolstoy-Diriliş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Charles Harington-İngiliz Komutan Anlatıyor
-
Cosima (Grazia Deledda)
Eğitim şansının ve dünyevi imkânların kısıtlı olduğu, doğanınsa kendini sınırsızca sunduğu bir coğrafyada geçirilen çocukluğun hayal gücünde ve dilde yarattığı tüm etkiler Nobelli yazar Grazia Deledda’nın bu otobiyografik romanında masal diliyle karşımıza çıkıyor.
-
Anna Karenina - Tolstoy
Okuduğum en iyi kitaptı, 1062 sayfa 22 gün sürdü okuması.
Sayfa sayısı gözünüzü korkutmasın, akıcı bir kitap, hatta 400 küsür sayfada sonunu öğrenince yarım bırakmıştım, sonra Levin reis için tekrar başladım, belki böylesi dahada iyi oldu, iyice sindirdim, herkese tavsiye ederim.
Son zamanlarda aşağıdaki üç kitabı okumaya başladım hepsini yaklaşık 100 sayfa okuduktan sonra odaklanamdığım ve kitaba dahil olamadığım için bıraktım. 1-2 yıl öncesine kadar düzenli kitap okuyabilen biriydim. Bende odaklanma sorunu mu var yoksa bu kitaplar mı çok ağır ve sıkıcı?
ahmet hamdi tanpınar- saatleri ayarlama enstitüsü
ahmet hamdi tanpınar-huzur
oğuz atay -tehlikeli oyunlar
-
Kitap almadan önce iyice araştırıyorum hocam, konusunu beğenirsem, 1001kitaptaki iyi ve kötü yorumları karşılaştırıyorum, ayrıca kitapyurdundaki ilk sayfalara bakıyorum.
Dediğiniz kitabı çoğu kişi övüyor ama herkese hitap etmeye bilir, bende yorumları okuyunca vazgeçtim.
Mesela savaş ve barış kitabını da çoğu kişi övüyor ama kitabın bazı yerleri fransızca yazılmış ve dipnot olarak veriliyormuş.
1000kitap.comAttention Required! | Cloudflarehttps://1000kitap.com/kitap/saatleri-ayarlama-enstitusu--1196/incelemeler?s=incelemeDusukPuan
Hocam epey yorum okudum ekside de baktim genelde begenilmisti o yuzden garip geldi ben mi anlamiyorum acaba diye.sitedeki yorumlara mutlaka vakacagim yalniz olmadigimi ogrenmek mutlu etti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 27 Nisan 2024; 20:36:22 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sabahattin Ali - Kürk mantolu Madonna
İşbankası yayınlarını tavsiye ederim, kitabın hem kalitesi hemde dipnot olarak verilen içeriği güzeldi.
Neden herkesin sevdiğini bitirince anladım, tavsiye ederim, zaten 165 sayfa bir günde biter, çok akıcı bir kitap.
Odaklanma - HBR
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X