Şimdi Ara

En ufak virajda frene basanlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
5.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilteris_

Virajda frene basmalarını geçtim, düz yolda giderken "ay galiba fazla hızlandım" diye ufak ufak frene dokunan tipleri çok görüyorum ben Ankara'da. Ana bulvarlardan birinde (konya,eskişehir ya da istanbul yolu) adamın - genelde kadının- önü boş, viraj yok, sağa sola dönüş yok, bağlantı yok, yolda herhangi bir bozukluk yok, radar yok, yok oğlu yok, hatta aynaya bakmak da yok bi anda 90la giderken ufak ufak frene dokunup yavaşlayan o kadar çok sürücü görüyorum ki ilk ışıkta indirip yaşadığı kafa için ne kullandığını sormak istiyorum.

Valla hocam bana da olmuyor değil o hafif yavaşlatıyorum kendimi hızımı yüksek buluyorsam. Çok trafik cezası aldım hızdan son zamanlarda paronayak oldum her yerde radar varmış gibi geliyor. tabi 90 la giderken basmıyorum frene 140 150 olunca basıyorum

• siz birde uzun yolda görün gece özellikle. Önündeki virajı kestiremeyen şöförlüğü olmayan adam şöförüm diye meydana çıkmamalı. otobüscüler malatya elazıg arası yolu karşı şeritten dönüyolar şerefsizim
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

siz birde uzun yolda görün gece özellikle. Önündeki virajı kestiremeyen şöförlüğü olmayan adam şöförüm diye meydana çıkmamalı. otobüscüler malatya elazıg arası yolu karşı şeritten dönüyolar şerefsizim

Malatya-Elazig arasında asıl şu minibusculer sıkıntı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    2-3 kere gittim hepde geceydi ya ben dikkat etmedim yada göremedim. ama otosbüscü abilerimiz gerçek birer şöför. transporterla yakalayamadım herifi. travego tabii
  • quote:

2-3 kere gittim hepde geceydi ya ben dikkat etmedim yada göremedim. ama otosbüscü abilerimiz gerçek birer şöför. transporterla yakalayamadım herifi. travego tabii

Firmalar aklinizda mi hocam.

• spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    özdiyarbakır, stardiyarbakır, has diyarbakır urfa cesur
  • Şahsi kullandığım araclarin fren balatalarinin 60 bin km den önce değiştiği pek görülmemiştir. Düz yol şoförünü bende pek sevmem bu arada.

Arac kullanımında "hissetmek ve tahmin etmek" cok önemli kavramlar bence.

• Benzer saatlere sefer atarlarsa şoförler de kendini Hızlı ve Öfkeli'de zanneder tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 30 Nisan 2014; 2:04:56 >
  • umutsirvan kullanıcısına yanıt
    60 bin km mi ? Bu değerde ciddimisiniz hocam daha 28 bini geçemedim. helal olsun
  • 140binde orjinal balatalarıyla sattım arabamı alan adamda bayağı kullanmıştır

• önceki aracımın fren balatalarını 68 binde değiştirdik. daha bitmemişti, ama 6 yıllık olduğu için çatlamalar başlamıştı.
  • Yeni araçların balataları eskisi kadar dayanmıyor bu arada dayanıklı maddelerin kullanımı yasamlandı sağlık açısından baskı balatlarda buna dahil

• Şey korkusu yüzünden basan insanlar var :) burası uygun değil yazmaya

• quote:

Orijinalden alıntı: Böck

quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Virajda frene basmalarını geçtim, düz yolda giderken "ay galiba fazla hızlandım" diye ufak ufak frene dokunan tipleri çok görüyorum ben Ankara'da. Ana bulvarlardan birinde (konya,eskişehir ya da istanbul yolu) adamın - genelde kadının- önü boş, viraj yok, sağa sola dönüş yok, bağlantı yok, yolda herhangi bir bozukluk yok, radar yok, yok oğlu yok, hatta aynaya bakmak da yok bi anda 90la giderken ufak ufak frene dokunup yavaşlayan o kadar çok sürücü görüyorum ki ilk ışıkta indirip yaşadığı kafa için ne kullandığını sormak istiyorum.

Valla hocam bana da olmuyor değil o hafif yavaşlatıyorum kendimi hızımı yüksek buluyorsam. Çok trafik cezası aldım hızdan son zamanlarda paronayak oldum her yerde radar varmış gibi geliyor. tabi 90 la giderken basmıyorum frene 140 150 olunca basıyorum

O kadar hızlanmamaya çalışın o halde. hızlanıp hızlanıp frenle bunu öldürmek en büyük yakıt ziyanıdır. ayrıca siz hızlı gidiyorsunuz diye arkanızda hızını size göre ayarlayan adamı uyuz eder :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih_540ia

Araba kullanırken aldığınız risk önemlidir.

Arabayı tam olarak limitlerde kullanıyorsanız, %100 riskli kullanıyorsunuz demektir. Yani en ufak bir hata affetmez, o hatada kaza yaparsınız. Örnek: Altındaki arabanınızın maksimum 100km ile gireceği viraja 100km ile girerseniz %100 risklisiniz, yoldaki en ufak bir eğim, hafif bir su birikintisi size kaza yaptirir

Bazı temkinli insanlar ise arabayı %60-70 riskle kullanır. Arabasının 100le girebileceği viraja 60-70le girer. İşte bu tür insanların da kendisi dışında gelişebilecek olaylara karşı her zaman bir toleransı vardır. Önüne köpek çıksa, aniden çocuk çıksa, bir anda aracı stop etse, yolda gizli buzlanma olsa dahi yolda kalmak için yeterli şansa sahip olurlar.

Netice itibariyle, yarış halindeki bir arabanın 100le viraja girip ötekini sollaması illa onun iyi şoför olduğunu veya arabasının daha iyi olduğunu göstermez, bilakis onun daha fazla risk aldığını gösterir.

+1
    Her zaman olağandışı bir durum gelişirse kurtaracak kadar toleransli kullanmak lazim.

• Kahretsın insan subaruya bınınce böyle sorunları olmuyor. Virajda frene basmayı unuttum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondatugraL -- 30 Nisan 2014; 8:24:03 >
  • quote:

60 bin km mi ? Bu değerde ciddimisiniz hocam daha 28 bini geçemedim. helal olsun

Bir önceki aracım leon dsg de ön balata 60 binde değişti arka balata değişmeden 78 binde satmistim zaten.

• iyi şükret adanada çok da sıkıntı olmaz bu durum ne kadar trafik olacak ne kadar oyalanacaksın ki, bi de bunun istanbulu var bayan şoförü, acemisi, gezmek için çıkıp 40 la gideni her şeyi var viraja nispeten birşey demem de düz yolda önünde bi tehdit yokken durduk yere frene basanlar 40 la 50 yle sol şeritten gidenler beni daha çok sinirlendiriyo. ben de çok fren kullanmam hatta en son ötmeye başlamıştı frenler servis tanıdıktı bana kızdı arada frene bas diye:) şaka bi yana devamlı fren gaz fren gaz tüketimi ciddi artırıyo...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eritroblastosis

iyi şükret adanada çok da sıkıntı olmaz bu durum ne kadar trafik olacak ne kadar oyalanacaksın ki, bi de bunun istanbulu var bayan şoförü, acemisi, gezmek için çıkıp 40 la gideni her şeyi var viraja nispeten birşey demem de düz yolda önünde bi tehdit yokken durduk yere frene basanlar 40 la 50 yle sol şeritten gidenler beni daha çok sinirlendiriyo. ben de çok fren kullanmam hatta en son ötmeye başlamıştı frenler servis tanıdıktı bana kızdı arada frene bas diye:) şaka bi yana devamlı fren gaz fren gaz tüketimi ciddi artırıyo...

Sıkıntı oluyor mesela yolda arkalı önlü 10 araba gidiyoruz diyelim.Viraj denilmeyecek kadar tatlı bir viraja geliyoruz en öndeki frene basıyor.Arkasındaki tüm arabalarda mecbur frene basıyor.Bu kişi eğer sağdan gidiyorsa sorun olmaz.Ama ya ortadan gidiyorlar,ya soldan.Ben adanada sağdan giden görmedim.Yola çıkar çıkmaz milelt kendini sola atma derdinde

Ben sürekli fren-gaz yapmak zorunda değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih_540ia

Araba kullanırken aldığınız risk önemlidir.

Arabayı tam olarak limitlerde kullanıyorsanız, %100 riskli kullanıyorsunuz demektir. Yani en ufak bir hata affetmez, o hatada kaza yaparsınız. Örnek: Altındaki arabanınızın maksimum 100km ile gireceği viraja 100km ile girerseniz %100 risklisiniz, yoldaki en ufak bir eğim, hafif bir su birikintisi size kaza yaptirir

Bazı temkinli insanlar ise arabayı %60-70 riskle kullanır. Arabasının 100le girebileceği viraja 60-70le girer. İşte bu tür insanların da kendisi dışında gelişebilecek olaylara karşı her zaman bir toleransı vardır. Önüne köpek çıksa, aniden çocuk çıksa, bir anda aracı stop etse, yolda gizli buzlanma olsa dahi yolda kalmak için yeterli şansa sahip olurlar.

Netice itibariyle, yarış halindeki bir arabanın 100le viraja girip ötekini sollaması illa onun iyi şoför olduğunu veya arabasının daha iyi olduğunu göstermez, bilakis onun daha fazla risk aldığını gösterir.

Olay budur

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.