Şimdi Ara

En Yüksek KM li Opel Dizel?Benzinli?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belki daha önce açılmıştır ancak ben güncel olarak göremedim. Merak ettiğim;

Hiç motor yapılmadan en yüksek km li opel araç kimde? Dizel veya Benzinli?

Cevap yazan herkes model ve trafiğe çıkış tarihi de yazarsa sevinirim.

Saygılarımla

• ya yokmu şöyle 350 000 km deviren? Kaç km gider bu opellerin motorları?

Millet nerdesiniz yaw
  • daha erken değilmi dün 1 bugün 2 aldığın. benim taksilerde yaptığım gözlemlere göre 1.3 multijetler 300bin km civarına kadar değil sorun çıkarmak taksicinin dediği gibi yağ su değiştirerek geliyor. birde burda alman üretim kalitesini göz önüne alırsak bakımları düzenli yapıldığı sürece 1.3 dizel motor 300-350bine kadar düşünülmemiş bir sorun çıkarmaz. servis kitapçığında hangi parçanın kaç kmde değişmesi gerektiği yazıyor. onun dışına çıkıcağını sanmıyorum
  • 1993 vectrayı dayım 350,000kmde satmıştı. ve arabada hala sorun yoktu. sadece bir kez izmir ankara karayolunda rampada triger sıyırmıştı. o da dayımın ihmalkarlığı trigeri değiştirmedi.
    dayım şehir plancısı o yüzden GAP fln bütün türkiyeyi o arabayla gezmişti. 2004 aralık da satıp honda civic LS otm. almıştı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

daha erken değilmi dün 1 bugün 2 aldığın. benim taksilerde yaptığım gözlemlere göre 1.3 multijetler 300bin km civarına kadar değil sorun çıkarmak taksicinin dediği gibi yağ su değiştirerek geliyor. birde burda alman üretim kalitesini göz önüne alırsak bakımları düzenli yapıldığı sürece 1.3 dizel motor 300-350bine kadar düşünülmemiş bir sorun çıkarmaz. servis kitapçığında hangi parçanın kaç kmde değişmesi gerektiği yazıyor. onun dışına çıkıcağını sanmıyorum

Sorun çıkarır mı telaşı içinde değilim TİFOSİ sen yanlış anladın sanırım konuyu. Çevremde 2 adet Accord var biri 250 000 diğeri 495 000 de henüz motorlarında en ufak bir müdahale yok, bide 174 000 de emektar Vectramız var 1993 model. Bu araştırma biraz da onalr için.

Yine de verdiğin bilgi için sağol. Böyle çaylak muamelesi yapılmak da çok hoşuma gitmedi hani

Saygılarımla

• başka bir konuda yazmıştım bu forumda, kayınpederimin 1994 model vectrası 999.999 u devirdikten sonra 275 bin km daha yaptı, yani 1.275.00 km...
    rutin bakımları yapıldı aracın, triger değişimi falan..ayrıca araç lpg li idi.ufak bir kazası vardı başka bir sorunu da olmadı.
  • ben astra 1.6 elegance ı iki ay önce aldım. şuanda 248.000 de. almadan önce servise gitttim. motor check up ı yaptırdım. adam motorda hiç bir sorun görünmüyor dedi. bakalım kaç km ye kadar dayancak.
  • ben bı kadett d ıle 350.000 yaptım
  • çaylak muamelesi yapmak ne haddime sadece yeni aldığın aracı düşünerek yorum yapmıştım. zaten yaptığım yorumda direk 1.3 cdti içindi =)
    quote:

Orjinalden alıntı: ilgazi

quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

daha erken değilmi dün 1 bugün 2 aldığın. benim taksilerde yaptığım gözlemlere göre 1.3 multijetler 300bin km civarına kadar değil sorun çıkarmak taksicinin dediği gibi yağ su değiştirerek geliyor. birde burda alman üretim kalitesini göz önüne alırsak bakımları düzenli yapıldığı sürece 1.3 dizel motor 300-350bine kadar düşünülmemiş bir sorun çıkarmaz. servis kitapçığında hangi parçanın kaç kmde değişmesi gerektiği yazıyor. onun dışına çıkıcağını sanmıyorum

Sorun çıkarır mı telaşı içinde değilim TİFOSİ sen yanlış anladın sanırım konuyu. Çevremde 2 adet Accord var biri 250 000 diğeri 495 000 de henüz motorlarında en ufak bir müdahale yok, bide 174 000 de emektar Vectramız var 1993 model. Bu araştırma biraz da onalr için.

Yine de verdiğin bilgi için sağol. Böyle çaylak muamelesi yapılmak da çok hoşuma gitmedi hani

Saygılarımla

• quote:

Orjinalden alıntı: nekropsi

başka bir konuda yazmıştım bu forumda, kayınpederimin 1994 model vectrası 999.999 u devirdikten sonra 275 bin km daha yaptı, yani 1.275.00 km...
    rutin bakımları yapıldı aracın, triger değişimi falan..ayrıca araç lpg li idi.ufak bir kazası vardı başka bir sorunu da olmadı.

Maaşallah ne diyelim darısı cümlemizin başına
  • 2001 vectra B DTI aracım ile zamanında 200 bin km görmüştüm. Geçen yıl sattım. Alan kişi şu sıralar 300 bin km lerde olduğunu söylüyor.

Ama piyasada 400 bin km leri bulmuş vectra DTI lar bulmak mümkün. Üstelik daha 7 yaşında...

Gerçi bu motor Opel'in değil diye biliyorum ama... Isuzu'nun diye bir söylenti var. Ne kadar doğrudur, bilemiyorum...
  • 1.7ler yani corsalarda kullanılanlar isuzu ama vectralardaki 2.0lık dti lar opel diye biliyorum. corsa vanlardaki dti'ler kesin isuzu ama onda şüphe yok
  • TiFoSi_BJK Hem Beşiktaşlı hemde opelcisin ne diyeyim ben sana bilmiyorum ki
    Hani çaylak muamelesi yapsan da alınmam sırf bu yüzden.
    Nedense benim uzun km yapan motorlara karşı hep bir sempatim olmuştur, bu yüzden civic almayı bile düşndüm bi aralar,
    Neyse uzatmadan, bol km li araçlarını buraya not düşen herkese teşekkürler,
    Saygılarımla
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

quote:

başka bir konuda yazmıştım bu forumda, kayınpederimin 1994 model vectrası 999.999 u devirdikten sonra 275 bin km daha yaptı, yani 1.275.00 km...

Maaşallah ne diyelim darısı cümlemizin başına

BENCEDE MAŞALLAH SON NOKTA OLMUŞ.(1.275.000 )

KAÇ YILDA YAPILMIŞ BU KM ?

DAHA FAZLASI VARMI ACABA?
  • maşalah 1,275,000 darısı basımıza
  • quote:

gerçekten rekor olmuş maşallah

saygılar...
  • 1.275.000 yok mu artıran?
  • Valla süper
    Benim bildiğim 403 otobüsler falan birkaç senede bu kmlere ulaşıyordu ama demekki arabalardada yapılıyormuş bu kmler...
    quote:

• o otobüsler 1 yılda ulaşır o kmlere. taksiler bile yılda 100 150 bin km yapıyorlar
  • Arkadaşlar bukadar çok km yapabilmenin bilinmeyen bir sırrı varmıdır acaba. Sadece yağına suyuna iyi bakarak bu km lere ulaşılabilirmi?

150 000 bile olamadan motorunda türlü sorunlar çıkaran araçlarla dolu etrafım, özellikle reno dizellerde durum vahim.

Eskiden motordan yüksek km beklentisi daha fazlaydı sanırsam...

Günümüzde şans faktörü de işin içine iyiden iyiye girdi, robotların kalibrasyonu, işçilerin morali v.s :)

Saygılarımla
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.