Şimdi Ara

Erciyes tıp nasıldır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
11.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Erciyes tıp internlugu sınıf geçmesi falan nasldir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Güzeldir kayseride yaşayabileceksen tereddüt etme yaz

• Tıpı bilmiyorum ama şehir senin için önemliyse: şehir çöp

• esra rengsiz kullanıcısına yanıt
    Az önce konustug biri intorn zor tus çalışamıyorsun dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: ygslys2017

Az önce konustug biri intorn zor tus çalışamıyorsun dedi

Büyük hastanelerin hepsindw intörnlük zor, ötekilerinde de yeteri kadar vaka göremiyorsun sen şimdiden bunları kafana takma tus başarısına göre tercih dizenler var saçmalık

Erxiyeste finalsiniz geçiş var bi kere yav koş kayseride yaşarım diyorsan

• Siz nerdesiniz ne okuyorsunuz çok korktum internlukten finali olmamasinin avantajlı nedir yoksa çapa diş yazacağım yurt imkanları var mı Kayseriliyim ama İstanbul da yaşıyorum sıkıntı olmaz şehir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeditepe Üniversitesi Nasıldır?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kocaeli 7900 benim sıralamam 8800 gelse giderdim de nerdee :(

• quote:

Siz nerdesiniz ne okuyorsunuz çok korktum internlukten finali olmamasinin avantajlı nedir yoksa çapa diş yazacağım yurt imkanları var mı Kayseriliyim ama İstanbul da yaşıyorum sıkıntı olmaz şehir

Kayseriliysen bence kayseriyi yaz illa istanbula yakın olcam diyorsan da bu sıralamada saü var orayı

• Şehrin dışındaymis yurt falan uzakmis saü

Komitelerin birinden kalırsan görürsün finalsiz geçişi butlerle uğraşirken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oibizak -- 18 Temmuz 2017; 22:33:14 >
  • biri bana erciyesi şöyle anlatmıştı aktarayım:

'İstanbuldan gelen arkadaşlar uçakla gelip gidiyorlar sınav tarihleri falan haftalar öncesinden belli olduğundan uçak biletleri otobüsten bile ucuza geliyor genelde. Tus başarısı son sene intörnlerini başıboş bırakıp bir iğne yapmayı bile öğretmeyen fakültelerin övündüğü bir konu ve çok bireysrl, grçen dönem TUS 8.si bizim okuldan çıktı. Bir de o tus ortalamaları girilen ilk eylül tusunu yansıtıyor nisan tusunda çok güzel yerleri kazanan abilerimiz ablalarımız da mevcut. Kyk okula yakın tramvayla 2 durak. Ayrıca erciyes tıp kalabalık değil amfilerin kapasitesi çok fazla dönem 1 amfisi 400 kişilik mesela asla tam dolu olmuyor ve kimse ayakta kalmıyor. Lablar için de sınıf 4 gruba bölünüyor her grup 75 kişi civarında kadavra makrt mikroskop sıkıntısı olmuyor hiçbir zaman. Hastane olanaklarımız türkiyede en iyiler arasındadır muhtemelen. Yaklaşık 5 milyon nüfusa hizmet veriyoruz. Ve 5-6 tane hastanemiz var kampüs içinde. En eski olan gevher nesibe hastanesi hariç diğerleri hep yeni bina içleri de çok güzel. Hoca kalitemiz genel olarak iyi, özellikle klinik eğitimimiz çok başarılı deniyor.

Erciyes Üniversitesi akademik performans sıralamasında (URAP) 12, sağlık bilimleri alanında 8.sırada olan başarılı bir üniversitedir. Ayrıca UTEAK tarafından tıp eğitimi akredite edilmiştir. Fakültemiz altyapı, hoca kalitesi, hastaneler ve klinikler, eğitim gördüğümüz alanlar, öğrenci kullanımına sunulan maket, mikroskop, preparat, her türlü malzeme ve kadavra açısından hiçbir sıkıntı yaşamayan nadir okullardan biridir. Eğitim sistemi entegre sistem dediğimiz yıl içinde 5 yada 6 komite şeklindedir yalnız bizde bu sistem diğer fakültelerden biraz farklı uygulanır. Her komitenin geçme notu 60'tır, eğer 60'ın altında bir not alırsanız sene sonunda sadece o komiteden büte girersiniz. Diğer fakültelerde sene sonunda tüm komitelerden yapılan final sınavı bizde yapılmaz, o yüzden tatilimiz diğer fakültelerden yaklaşık 20 gün önce başlar. Okulumuz şehir merkeziyle genellikle öğrencilerin yaşadığı Talas ilçesi arasındadır. Tramvay ve tıp fakültesi önündeki otobüs duraklarıyla ulaşım çok rahat sağlanır.

1.sınıfta 5 tane komite olur ilk dönem 3 tane ikinci dönem 2 tane şeklinde. Güz dönemindeki komiteler giriş komiteleridir, biyofizik biyoistatistik tıbbi biyoloji halk sağlığı davranış psikoloji vb derslerin yanında ana derslerimizden sadece biyokimya alınır bu dönemde. Bu can sıkıcı dersler güz döneminde verildikten sonra bahar döneminde anatomi fizyoloji mikrobiyoloji histoloji gibi esas dersler alınmaya başlanır. Bu derslerim amfide teoriklerinin ardından haftada belli bir gün pratik dersleri olur. Pratikler için 4 gruba ayrılır gruplar halinde lablara gidilir. Teorikler için yüzde 25, pratikler için yüzde 20 devamsızlık hakkınız bulunmaktadır. Tıbbi beceri de komiteler harici ayrı bir derstir tansiyon ölçme, intravenöz intramuskuler subkutan girişimler nazogastrik sonda vb uygulamalarla gerçek bir tıp öğrencisi olduğunuz hissetmeye başlarsınız.

Sınıfta kalma ihtimali çok az bu yönüyle çapaya benziyor bizim sistem. Artı olarak sene sonunda final sınavımız yok senelik 5000 sayfa nottan finale girmiyoruz. Haliyle diğer fakültelerden bir tık zor oluyor bizim komiteler ama çalışılarak yapılmayacak zorluk değil kesinlikle. Sistemin dezavantajı ise şu olabilir finali olan fakültelerde düşük not aldığın bir komiteyi sonrakinden yüksek alarak kurtarabilirsin ama bizde 60’ın altında aldıysan direkt büte kalıyorsun. Bütler son komitenin bitişinden 20 gün sonra başlıyor 2şer gün aralıklarla yapılıyor. Bütlere girdikten sonra sadece tek bir büten kalınmışsa sene uzatmak yerine tek ders sınavına girilebiliyor o da aynı bütler gibi bir sınav.

Dönem1 de her öğrencinin bir danışmanı oluyor istersen onunla iletişime geçip her hafta yapılan danışmanlık saatlerinde yanına gidebiliyorsunuz. Onun dışında hocalarımızın tamamına yakını çok yardımsever anlamadığınız bir yer olursa yanıma gelin anlatayım diyorlar ve hiç beklemediğin hocalar bile birebir ders anlatıyor odasında. Seçmeli derslerde de iletişim çok rahat kuruluyor hocalarla. Bir de bizim okulda GENKÖK gibi bir merkez var ve akademik anlamda proje falan hazırlayan hocalar var böyle bir şey istersen gidip hocayla konuşup projede çalışabiliyorsun dönem 1den bunu yapan çok kişi oluyor güzel bir imkan.

öyle çok şahane bir sosyallik yok ama alışveriş merkezleri öğrencilerin çok olduğu talas ilçesindeki kafeler bovling kışın erciyeste kayak artı olarak okuldaki kulüplerin düzenlediği sağlık turnesi huzurevi ziyareti diyabet etkinliği, fakültemize çok yakın sabancı kültür merkezinde sürekli düzenlenen etkinlikler konserler var, şehir merkezinde kurslar var piyano keman gitar vb fitnessa gidenler var tekvando kickboxa gidenler var. Arkadaş çevren olduktan sonra ve sen istekli olduktan sonra yapacak çok şey var önemli olan vakit bulabilmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: oibizak

Komitelerin birinden kalırsan görürsün finalsiz geçişi butlerle uğraşirken.

Diğer okullarda komitelerden kalınca noluyo sanki ne alaka yaw

Gerçekten içimi rahatlattı yazdıkların sen de mi burayı yazacaksın alternatif olarak ne yazacaksin komiteden kalan çok olur mu ayrıca çalışan yapar bence bide final olmadığı için daha erken bitiyormus okul doğru mu

• quote:

Gerçekten içimi rahatlattı yazdıkların sen de mi burayı yazacaksın alternatif olarak ne yazacaksin komiteden kalan çok olur mu ayrıca çalışan yapar bence bide final olmadığı için daha erken bitiyormus okul doğru mu

Ben erciyes yazmak istiyodum o yüzden araştırmıştım ama kayseride yaşayamazsın dediler o yüzden yazmamıştım geçen yıl başka bi tıptayım

Okulun sitesinden akademik takvimi inceleyebilirsin finalsize bırakırsan mantıken erken biter mesela biz finalli 23 haziranda bitirmiştik saü finalsizler 15 mayıstı galiba

Sen hangi tıpdasın bi de erciyeste sınıfta mi kaliyorsun yoksa alttan mi ders aliyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sen hangi tıpdasın bi de erciyeste sınıfta mi kaliyorsun yoksa alttan mi ders aliyorsun

Ktüdeyim ben kayseride yaşanmaz deyip trabzonda mı yaşanır diyceksin :d memleket ora diyw annem çok istemişti ondan yazdım memnunum

Hiçbi tıpta alttan ders diye bi olay yok diye biliyorum valahah ben yani alan dersleri için mantığı uymuyo ama bilene sor sen

Sen de mi İstanbul'dan gittin oraya

• quote:

Sen de mi İstanbul'dan gittin oraya

Evet 👍🏻

Komiteden kalma diye bir şey yok final ve komite olanlarda :)ikisinin de avantajı var sjjsj

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.