Şimdi Ara

Erkekler bayanlara nazaran neden futbol ve basketbolu daha çok sever?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamamen "libido" ile ilgili. Futbol ve basketbol oyunlarında her takımın bir deliği vardır. Futbol'daki delik "kale", basketboldaki delik "çember"dir. Oyun her takımın, topu rakip takımın deliğine sokmaya çalışması mantığı üzerine kurulmuştur. Top, rakip takımın deliğinden geçince farkında olunmadan "cinsel bir haz" alınır. Top, desteklenen takımın deliğinden geçince ise "üzüntü" oluşur. Ki bu üzüntü takımını destekleyen taraftarlar açısından basit bir üzüntü olmaz zaman zaman. Libido'larına hâkim olamayan öfkeli taraftarlar şiddet içerikli eylemleri ile yakınlarındaki maddelere ve canlılara zarar vermeye başlar. Bunun sebebi ise "yenilgiyi kabullenememe" olarak adlandırılır. Tanımlama doğru olsa da altında yatan neden "id – ego - süper ego" bağlamında "id-baskın karakter" yapısına sahip öfkeli taraftarların "tecavüze uğramış insan hissi ~ onur'un kirlenmiş olması duygusu" yanılsamasına düşmesidir. Bunun yanılsama olması ise gerçekte ortada ne bir tecavüz ne de bir onur lekelenmesi durumunun varlığıdır. Futbolda yenilgi olgusunun şiddetsel eylemlere ya da küfürlü tepkilere dönüşmesinin sebebi birçok futbol taraftarının "futbol mantığı" olarak adlandırdığı temelin aslında basit bilinçaltısal gerçeklere dayandığını fark edememesidir.

Takımı hiç gol atamamış ve yenilmekte olan bir futbol taraftarının üzüntü ve öfke ile dolu "Hadi, şeref golünü atın bari!" söylemini duymuşsunuzdur. Bu futbol taraftarı ilk olarak tuttuğu takımı kendi benliği ile özdeşleştirir. Taraftarı olduğu takımın deliğine yani kalesine, rakip takım tarafından sokulan her top, kısaca her "yenilen gol" kişide bir "şeref (onur) lekelenmesi hissi" uyandırır. Bu yüzden benliği ile özdeşleştirdiği takımın rakip takıma bir gol atmasını ister ve atılacak bu tek golü de "şeref golü" olarak algılar.

Eleştirel bir düşünme yetisine sahipseniz şöyle bir soru sormanızı beklerim: "Bayanlar da futbol ve basketbol'u sever. Onlar da mı bu oyunun temelini cinsellik olarak görüyor?" Bayanların futbol ve basketbol'u cinsel bir oyun olarak algılayıp algılamadıklarını bilemem ama biz erkeklere nazaran bu oyunlara daha anlamlı yaklaştıkları kesin. Libido'larına hâkimler. "Seyircisiz oynama cezası" alan bir futbol takımının stadyumuna "sadece bayanlar ve çocuklar"ın alınması futbolu ve basketbolu biz erkekler gibi görmediklerinin sosyo-psikolojik bağlamda açık bir ifadesi. İlginç olan ise bayanların, taraflar arasında fiziksel bir sınırın olduğu voleybol ve tenis gibi cinsel unsurların olmadığı file oyunlarını daha çok sevmeleri.

Sonuç olarak, futbol ve basketbol gibi "deliğe sokma ~ deşme (penetration)" üzerine kurulu tüm oyunlar siz farkında olmasanız da gerçekte cinsellik üzerine kuruludur ve bu yüzden her oyunun sonu medenî bir şekilde bitmeyebilir.

Yılmaz DALKIRAN
    31.03.2012

• Eski ve aptal bir alegori. Çok sıkıcı. Hiç heyecan yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bewy

Eski ve aptal bir alegori. Çok sıkıcı. Hiç heyecan yok.

zaten gerçekler çoğu zaman sıkıcıdır... o yüzden adına oyun deriz.
  • Kendi içersinde mantıklı bir ilişki kurulmuş olsa da bana sadece bir benzetmeden ibaret gibi geldi.
    Şeref, onur, galibiyet, karşı tarafı ezme duygusu, ego tatmini gibi çıkarımlar doğru ama cinsellikle ilgili çıkarımlar sadece bir betimlemeden ibaret.
    Bence...
  • Erkeklerin kas gücü olarak kadınlardan daha güçlü olması ve şiddetin (bir nevi şiddet) rahatlama amacı olduğundan olmasın?

Bağırmakta stres atmakta, güç gösteriri olarak kullanılmakta. Bu oyunlarda da tribünlerde de oyuncularda da ( özellikle futbolda ) bolca var.
  • Bu mantikla kadinlarin tuttuklari takim gol yediginde ayni zevki almalari lazim. Yani bu mantikla onlar da futbol bagimlisi olabilir.
  • tamamen saçmalık.
    futbol ve basketbol gibi güzel oyunlara çamur atmayalım.
    Erkekler küçük yaştan itibaren, futbol ve basketbal oynarlar, kadınlar oynamaz, bu kadar basit.
    sen hiç amerikan futbolu veya beyzball oynamazsan, bunları izlemezsin, bu kadar basit.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Bu mantikla kadinlarin tuttuklari takim gol yediginde ayni zevki almalari lazim. Yani bu mantikla onlar da futbol bagimlisi olabilir.

knock out gibi bir şey oluyor bu galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

tamamen saçmalık.
    futbol ve basketbol gibi güzel oyunlara çamur atmayalım.
    Erkekler küçük yaştan itibaren, futbol ve basketbal oynarlar, kadınlar oynamaz, bu kadar basit.
    sen hiç amerikan futbolu veya beyzball oynamazsan, bunları izlemezsin, bu kadar basit.

+sonsuz

makaleyi yazan arkadaşın karşısına geçip "sus lan entel entel konuşma" diye bağırasım geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Bu mantikla kadinlarin tuttuklari takim gol yediginde ayni zevki almalari lazim. Yani bu mantikla onlar da futbol bagimlisi olabilir.

knock out gibi bir şey oluyor bu galiba

bu mantıkla kadınların kendi tuttukları takımların ezeli rakibini tutan erkeklerden daha çok hoşlanacaklarını söyleyebilir miyiz?
  • Hiç bir kadın futboldan hoşlanmaz aslında.Hoşlanıyorum derse bilin yalandır! sebebi sevdiği erkeğe yaranmak. Verdiği mesaj şudur:''Bak ben diğer kadınlar gibi futbol'a tepki vermiyorum.Ben de senin gibiyim,seninle her zevkimiz uyuşuyor''. Sırf kendini sevdirecem diye sevmediği birşeye zorla katlanan kişilerden kaçarım ben. Ne yazık ki kendileri olamayacak kadar ezik ve zavallılardır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxPyromaniaxx

Hiç bir kadın futboldan hoşlanmaz aslında.Hoşlanıyorum derse bilin yalandır! sebebi sevdiği erkeğe yaranmak. Verdiği mesaj şudur:''Bak ben diğer kadınlar gibi futbol'a tepki vermiyorum.Ben de senin gibiyim,seninle her zevkimiz uyuşuyor''. Sırf kendini sevdirecem diye sevmediği birşeye zorla katlanan kişilerden kaçarım ben. Ne yazık ki kendileri olamayacak kadar ezik ve zavallılardır...

evet rol kesen çok ve feci şekilde sırıtıyor.
    ama o kadar da katı olmayın bence.
    mesela benim bir akrabam var ofsaytın ne olduğunu kesinlikle biliyor. beraber maç izlerken "takımın sağ beki çok zayıf" falan diyor düşünün artık.
    ben daha telekom arenayı görmemişken kendisi gidip maç izledi yav.

• quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

Hiç bir kadın futboldan hoşlanmaz aslında.Hoşlanıyorum derse bilin yalandır! sebebi sevdiği erkeğe yaranmak. Verdiği mesaj şudur:''Bak ben diğer kadınlar gibi futbol'a tepki vermiyorum.Ben de senin gibiyim,seninle her zevkimiz uyuşuyor''. Sırf kendini sevdirecem diye sevmediği birşeye zorla katlanan kişilerden kaçarım ben. Ne yazık ki kendileri olamayacak kadar ezik ve zavallılardır...

mesela benim bir akrabam var ofsaytın ne olduğunu kesinlikle biliyor. beraber maç izlerken "takımın sağ beki çok zayıf" falan diyor düşünün artık.

Peki dikkat ettiniz mi hiç,o maç seven akrabanızın karşı cinsle ilişkilerine? Medeni durumu nedir? Kaç başarılı ilişkisi olmuştur?..

Böyle tipler elbette var..benim çevremde de yığınla. Fakat gönül ilişkileri hep sorunlu kişiler. Neredeyse her erkeğin hayır diyemeyeceği en bilindik konudur maçlar. Bir erkek eğer eyeliner ve maskara arasındaki farkı merak edip araştırıyorsa,bu da onun kadınları daha yakından ilgilendiren konularda konuşup 'Sizi iyi tanırım' mesajı vermek istemesinden kaynaklanır. Sonuçta her kadın da 'kadın ruhundan anlayan erkek'leri tercih eder.

Madem konu birşeylerin ardındaki esas psikoloji,ben de konuya kadın gözüyle yaklaşmak istedim. Sanırım DH'de Bilim-Kültür alanıyla ilgilenen tek bayanım. Kadınlar hakkında doğru bildiğiniz yanlışları düzeltiyorum böyle arada sırada.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

Peki dikkat ettiniz mi hiç,o maç seven akrabanızın karşı cinsle ilişkilerine? Medeni durumu nedir? Kaç başarılı ilişkisi olmuştur?..

Böyle tipler elbette var..benim çevremde de yığınla. Fakat gönül ilişkileri hep sorunlu kişiler. Neredeyse her erkeğin hayır diyemeyeceği en bilindik konudur maçlar. Bir erkek eğer eyeliner ve maskara arasındaki farkı merak edip araştırıyorsa,bu da onun kadınları daha yakından ilgilendiren konularda konuşup 'Sizi iyi tanırım' mesajı vermek istemesinden kaynaklanır. Sonuçta her kadın da 'kadın ruhundan anlayan erkek'leri tercih eder.

Madem konu birşeylerin ardındaki esas psikoloji,ben de konuya kadın gözüyle yaklaşmak istedim. Sanırım DH'de Bilim-Kültür alanıyla ilgilenen tek bayanım. Kadınlar hakkında doğru bildiğiniz yanlışları düzeltiyorum böyle arada sırada.

Son paragrafı okuyunca taşlar yerine oturdu. İçimden "Ulan eyeliner ne? Likit dedikleri mi? Hayır tamam neyse ne, ama pyro bunu nereden biliyor?" diye düşünmüştüm

• Spor erkeğin rekabet ve hırs tarafını doyuruyor,sporun temeline bakarsanız en eski çağlardan beri çoğunlukla erkekleri görürsünüz.Aslında yapılan bir savaştır,içinde yaralama ve öldürme olmayınca adı spor olmuş.
  • sizin bazı yazılarınızı takip ediyorum. çok fazla kendinize karşı özgüveniniz var. ama her zaman da sizin düşündüğünüz gibi olmayabilir. sonuçta bu konular çok göreceli...
  • çok freud okuma bence sen
  • Erkeklerin acikca olan rekabeti daha cok sevdigini dusunuyorum. Kadinlar rekabetten kaciyor diye dusunmuyorum ama genelde daha dolayli olan rekabetten hoslaniyorlar. Belki bu yuzden dizi izlemeyi futbol maci izlemeye yegeliyorlardir.
  • quote:

Kadının hilekârlığı muhakeme yeteneklerinden bir adım öncedir. Dolayısıyla...

Futbolu severler, aynı anda, bir planı olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.