Şimdi Ara

Erkenden evlenesim yok ama çocuğumla aramda 40 yaş olsun da istemiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
3
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saçma bir konu belki ama kafamda dolaşıyor şu aralar. Çocuğumla aramda ne kadar az yaş farkı olursa o kadar iyi olur. Zaten tıbben de anne ve baba yaşının küçük olması çocuğun sağlıklı olmasındaki etkenlerden birisi.

Herneyse sorum şu;
    En azından 30 yaşında evlenirim diye düşünüyorum, ama 30 yaşında evlenirsem de en erken 32 yaşında felan baba olurum. 32 yaş da çok geliyor bana. Ben evdeki küçük çocuk olmama rağmen babamla aramda 28 yaş var.
    Evlenmemeyi zina yaparım olarak kastetmiyorum, kariyer hedeflerim var. Kendimi belirli bir yere getirip sonra evlenirim diye düşünüyorum, hem karakterim felan da daha oturmuş olur. Ama öte yandan çocuğumla aramda fazla yaş farkı olmasın istiyorum.

Özellikle 25+ yaşındaki üyelerden cevap bekliyorum.

Yaş 21.

• Bana kalırsa yaş 25'i geçmeden evlenilmeli. Ancak hemen de çocuk yapmamak lazım.
    Ben 27 yaşındayım, kızım 1,5 yaşında.
    Ben 45 yaşında olduğumda kızım 18'ini geçmiş oluyor. Yaş farkının fazla olmamasının beveyn- çocuk ilişkisi açısından da iyi olacağını düşünüyorum.
  • Çocuğunla aranda 40 yaş olunca ne oluyor? Sen yine onun babası olacaksın. Benim en ufak kardeşimle babamın arasında 38 yaş fark var. Ne oluyor ki böyle olunca? Kardeşim babamla gayet iyi anlaşıyor, eğleniyor, oynuyor vs. Bu seninle alakalı bir durum.

Dediğin gibi aslında.. Kariyer olarak iyi bir yere gelmen gerekiyor. Yoksa erkenden evlenip asgari ücretle ev falan geçindiremezsin, benden söylemesi. Ya da geçindirirsin ama ne bileyim hayatını yaşayamazsın bu ülkede. Evladına iyi bir gelecek, okuma imkanı, yaşam şartı sunamazsın.

Ben olsam askerliğimi yaptıktan sonra, kendimi de maddi olarak belirli bir seviyeye getirince evlenirdim.

NOT: Evlenmeyi düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin86

Bana kalırsa yaş 25'i geçmeden evlenilmeli. Ancak hemen de çocuk yapmamak lazım.
    Ben 45 yaşında olduğumda kızım 18'ini geçmiş oluyor. Yaş farkının fazla olmamasının beveyn- çocuk ilişkisi açısından da iyi olacağını düşünüyorum.
    25 yaş ve altı evlenin kişilerin çeyizini devlet diziyor artık.
    Pek dert etmemek lazım 25 de evlen 30 da yap idare işi nasılsa.
  • Katılıyorum. Benim de öyle bir düşüncem var. Babamla aramda 38 yaş var. Keşke daha genç olsaymış. Ne bileyim sanki arkadaş gibi olamıyorum babamla.

Henüz 20 yaşıma bastım ama en geç 27-28 yaşında evlenmeyi düşünüyorum. Planım bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Katılıyorum. Benim de öyle bir düşüncem var. Babamla aramda 38 yaş var. Keşke daha genç olsaymış. Ne bileyim sanki arkadaş gibi olamıyorum babamla.

Henüz 20 yaşıma bastım ama en geç 27-28 yaşında evlenmeyi düşünüyorum. Planım bu.
    Ben daha 18 yaşımdayım ve bu konuda çok dertliyim. Hormonsal olsa gerek bebek görünce duygularım kabarıyor. Hemen baba olmak istiyorum. Ancak daha bu sene tıp fakültesine girdim ve askere nerdeyse 34 yaşında gideceğim. Çocuğum ne zaman olur onu düşünemiyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakukan

Ben daha 18 yaşımdayım ve bu konuda çok dertliyim. Hormonsal olsa gerek bebek görünce duygularım kabarıyor. Hemen baba olmak istiyorum. Ancak daha bu sene tıp fakültesine girdim ve askere nerdeyse 34 yaşında gideceğim. Çocuğum ne zaman olur onu düşünemiyorum bile.

34 yaşında askerlik ne alaka onu anlamadım? Bu kadar takılmayın elinize geçen fırsatları zamanında değerlendirin yeter. Evlenmek için 28 özellikle 30 u geçmemeli, sonra seçicilik vs. başlar. Sevdiceğinizle evlenmeye çalışın, en azından pişman olmazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖzGüR-LüK

quote:

34 yaşında askerlik ne alaka onu anlamadım? Bu kadar takılmayın elinize geçen fırsatları zamanında değerlendirin yeter. Evlenmek için 28 özellikle 30 u geçmemeli, sonra seçicilik vs. başlar. Sevdiceğinizle evlenmeye çalışın, en azından pişman olmazsınız.

Alıntıları Göster
    Büyüklerimiz hep erken evlenin derler ya çok doğru işte. Belirtilen sebebde bunun en basit örneği.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

Büyüklerimiz hep erken evlenin derler ya çok doğru işte. Belirtilen sebebde bunun en basit örneği.

Alıntıları Göster
    işyerinde ikisi de 33 yaşında olan, biri bekar, diğeri ise evli ve 3 çocuklu arkadaşlarımdan evli olanın diğerine laf atışı:

- bak işte bak anlatamıyorum çünkü senin kafa gitmiş evlenmediğin için! (farklı bi konuyu konuşurken şaka yollu konuyu evliliğe bağladı )
    + ne?
    - yaa işte bak ne diyo, ne dersin tabi evlenmezsen.
    + ne evlenmemesi yaa
    - yahu nedemek ne evlenmemesi? nezaman evlenecen sen?
    + evleniriz yahu kaçıyomu?
    - kaçıyo tabi yaaa kaçıyo, sonra çocuğun büyüdüğünde senin yaşın olacak 60!!!
    + eee ne olmuş ki gençliğimi kendim yaşıyom işte???
    - hadi ordan!

evli olan 2500TL maaş ile 3 çocuğuyla derme çatma kiralık bi evde geçinme savaşı veren biri, diğeri 4000e yakın bi maaş alıyo, soyak da kendi evi var, askerliği bedelli yaptı, her sene yurt dışına tatile gider (kız arkadaşı ile)

farklı tercihler, farklı yaşamlar.

• quote:

quote:

18 Yaşındayım hazırlık okursam 7 sene üniversite. Uzmanlığı hemen kazandım desek 4 yıl uzmanlık. Sonra zorunlu görev yaptım 2 yıl. En iyi ihtimalle 31. yaşında askere gidebilirim ki uzmanlığı ilk yılda kazanmak çok zor ihtimal. Neyse daha erken böyle şeyler düşünmek için ama insan düşünmeden duramıyor işte

• quote:

Orijinalden alıntı: WalterPitStop

quote:

quote:

18 Yaşındayım hazırlık okursam 7 sene üniversite. Uzmanlığı hemen kazandım desek 4 yıl uzmanlık. Sonra zorunlu görev yaptım 2 yıl. En iyi ihtimalle 31. yaşında askere gidebilirim ki uzmanlığı ilk yılda kazanmak çok zor ihtimal. Neyse daha erken böyle şeyler düşünmek için ama insan düşünmeden duramıyor işte

Alıntıları Göster
    Çok zor çok. 26 yaşındayım, ne kurulu düzenim var ne birşeyim. Kasımda daha askere gidecem. Ondan sonra gelecem de iş bulacam da birikim yapacamda evlenecemde. Ondan sonra çoluk çocuk sahibi olacam ooooohhhhhhoooooo. Şimdiki kızlar öyle bizim analarımız gibi değil ki aza kanaat etsinler. Yok onu isterim yok bunu isterim, yok düğün şurda olacak, yok balayı burda olacak, çalışıp para kazanmasına rağmen evliliğe geldiğinde iş bütün yükü erkeğe yıkarlar... Kuru kıçı kırık çeyiziyle evlenmek onlara kolay...

• quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Çok zor çok. 26 yaşındayım, ne kurulu düzenim var ne birşeyim. Kasımda daha askere gidecem. Ondan sonra gelecem de iş bulacam da birikim yapacamda evlenecemde. Ondan sonra çoluk çocuk sahibi olacam ooooohhhhhhoooooo. Şimdiki kızlar öyle bizim analarımız gibi değil ki aza kanaat etsinler. Yok onu isterim yok bunu isterim, yok düğün şurda olacak, yok balayı burda olacak, çalışıp para kazanmasına rağmen evliliğe geldiğinde iş bütün yükü erkeğe yıkarlar... Kuru kıçı kırık çeyiziyle evlenmek onlara kolay...

Alıntıları Göster
    Babam 62 yaşında ben 19. Bir komşumuz adam 70-75 yaşında var çoçukları 14-16.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliso -- 25 Ağustos 2013; 15:40:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

Alıntıları Göster
    23-24 yaşında evlensen , eşinle 1-2 sene takılsanız , istediklerinizi yapsanız. 26-27 gibi de çocuğunuz olsa fena değil gibi bence. (Askerliği düşünmedim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin86

Bana kalırsa yaş 25'i geçmeden evlenilmeli. Ancak hemen de çocuk yapmamak lazım.

yanlışşşşş düşünüyorsunuz hem de çok yanlış
  • aky98 A kullanıcısına yanıt
    Nekadar erken o kadar iyi hayatına bir kadın eli değdiğinde anlarsın ve çocuğun daha üniversiteye girmeden göçmekte kötü olurdu dimi.Seni ciddi anlamda seven bir eş bul kendine ve onunla evlen ve eş seçiminde herzaman edep ve haya olsun ölçün adriana lima bile olsa yaşlanınca bir değeri kalmayacak ama edebi hayası hoşgörüsü hep öyle kıalacak unutmaki hayırsız eşten daha büyük bir imtihan yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A1398737F

Nekadar erken o kadar iyi hayatına bir kadın eli değdiğinde anlarsın ve çocuğun daha üniversiteye girmeden göçmekte kötü olurdu dimi.Seni ciddi anlamda seven bir eş bul kendine ve onunla evlen ve eş seçiminde herzaman edep ve haya olsun ölçün adriana lima bile olsa yaşlanınca bir değeri kalmayacak ama edebi hayası hoşgörüsü hep öyle kıalacak unutmaki hayırsız eşten daha büyük bir imtihan yoktur.
    Çocukla aranda 40 yaş fark olsa ne yazar diyen arkadaşlar çok fark var.Arandaki yaş farkı ne kadar azsa babanla daha samimi daha güncel konularda tartışabiliyorsun.Mesela 40 yaşında bir baba 18 yaşında bir evlat düşünün.Baba o çağa daha kolay ayak uydurabilir.Oğlunu daha iyi anlayabilir.Birde 18 yaşında evlat 60 yaşında baba düşünün.Adam gelmiş zaten 60'a nerden anlayacak o gencin sorunlarını o gencin çağ ile uyumunu.Bu çok önemli iyi düşünmek gerekir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

Çocukla aranda 40 yaş fark olsa ne yazar diyen arkadaşlar çok fark var.Arandaki yaş farkı ne kadar azsa babanla daha samimi daha güncel konularda tartışabiliyorsun.Mesela 40 yaşında bir baba 18 yaşında bir evlat düşünün.Baba o çağa daha kolay ayak uydurabilir.Oğlunu daha iyi anlayabilir.Birde 18 yaşında evlat 60 yaşında baba düşünün.Adam gelmiş zaten 60'a nerden anlayacak o gencin sorunlarını o gencin çağ ile uyumunu.Bu çok önemli iyi düşünmek gerekir..

Alıntıları Göster
    yaşım 25 babam 60 yaşında kafa eski adamın herşeye karışıyo geçinemiyoruz aradaki fark her zaman sorun 1 haftadır yanındayım delirmemek için kendimi zor tutuyorum o beni anlamıyor bende onu hepte böyle olacak gerisini sen düşün

• quote:

Orijinalden alıntı: Désolé

yaşım 25 babam 60 yaşında kafa eski adamın herşeye karışıyo geçinemiyoruz aradaki fark her zaman sorun 1 haftadır yanındayım delirmemek için kendimi zor tutuyorum o beni anlamıyor bende onu hepte böyle olacak gerisini sen düşün

Alıntıları Göster
    yaşım 18 babamın yaşı 46 kimlik te ama gerçekte 49 diyor babaaannem cokta iyi anlaşıyoruz ölümüne kankayız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byvagabond

yaşım 18 babamın yaşı 46 kimlik te ama gerçekte 49 diyor babaaannem cokta iyi anlaşıyoruz ölümüne kankayız :)

Alıntıları Göster
    28 çok mu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

Yuh dede mi diycen babamı o adama
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.