Cep şubemden 22/09/2020 tarihinde "ErpaPay" şirketinden karşılıksız 1000 TL çekilmiştir. Bankama (Garanti Bankası) Pazartesi günü dilekçe vereceğim. Çekilen paranın karşılığı yoktur. Herhangi bir alışveriş yapılmamıştır. Arkadaşlar bugün benim başıma geldi yarın sizin başınıza gelmeden konuyu öne çıkarır mısınız ? Bugün farkettim firmayı aradım açan yok. Kredi kartımı kullanıma kapattım. Garanti Bankası 3D şifre istemeden,ben giriş yapmadan karşılığı olmadan bu para kim tarafından nasıl çekiliyor ne şekilde çekiliyor? Garanti bankasına dilekçe vereceğim. Bankalar Birliği'ne gideceğim. Hakkımı aramak için başka ne yapabilirim ? Yardımınıza ihtiyacım var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spunch1212 -- 26 Eylül 2020; 23:13:35 > |
ErpaPay YST Elektronik Dolandırıcılığı: Kredi Kartından Karşılıksız Para Çekilmesine Dikkat!
Dikkatli olun: ErpaPay YST Elektronik isimli bir şirket tarafından gerçekleştirilen bir dolandırıcılık vakası bildirilmiştir. Dolandırıcılar, kullanıcıların kredi kartlarından izinsiz ve karşılıksız para çekmektedirler.
ErpaPay Ödeme Hizmetleri Nedir?
ErpaPay, Türkiye merkezli bir ödeme hizmetleri sağlayıcısıdır. Şirket, e-ticaret siteleri ve işletmeler için çeşitli ödeme çözümleri sunmaktadır.
ErpaPay Dolandırıcılığı Nasıl Gerçekleşiyor?
Dolandırıcılar, ErpaPay adını kullanarak sahte web siteleri oluşturmakta ve kurbanları buralara çekmektedirler. Bu web siteleri, kullanıcıların kredi kartı bilgilerini girmelerini ister ve ardından hesaplarından izinsiz para çekerler.
ErpaPay YST Elektronik Dolandırıcılığı Nasıl Tespit Edilir?
- ErpaPay YST Elektronik adında bir şirketten alışveriş yapmadığınızdan emin olun.
- Bilinmeyen veya şüpheli web sitelerine kredi kartı bilgilerinizi vermeyin.
- İşlemlerinizi düzenli olarak kontrol edin ve yetkisiz para çekme işlemlerini bildirin.
Dolandırıcılığa Uğradıysanız Ne Yapmalısınız?
- Kredi kartı şirketinize derhal bildirimde bulunun.
- Bankanızla iletişime geçin ve dolandırıcılığı bildirin.
- Sahte web sitesini ilgili yetkililere bildirin (örn. Tüketici Koruma Kurumu).
EasyPay Dolandırıcılığı İle İlgili İpuçları
- EasyPay, Türkiye'de ödeme hizmeti sunan farklı bir şirkettir. ErpaPay dolandırıcılığı ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.
- Herhangi bir ödeme işlemi yapmadan önce şirketin güvenilirliğini kontrol edin.
- Güvenli web sitelerini ziyaret edin (https ile başlayan URL'ler).
Sonuç olarak, ErpaPay YST Elektronik dolandırıcılığı hakkında farkındalık sahibi olmak ve kişisel bilgilerinizi korumak için gerekli önlemleri almak çok önemlidir. Kredi kartı işlemlerinizi düzenli olarak kontrol edin ve yetkisiz para çekme işlemlerini derhal bildirin.