Eşime günlük okula gidip gelirken kullanacağı otomatik a sınıfı tarzında bir otomobil almayı düşünüyorum. Günlük 5-6 km yol yapacak yakıtı üzmeyecek micra tarzında bir araç düşünüyorum. Ancak otomatik şanzıman denilince uzun süre sorunsuz kullanma durumu önem arzediyor. Bütçem 20-22 bin TL civarında olacak. Tipi güzel, iç görüntüsü güzel güvenlikli araç önerileriniz nelerdir?
Yaris 1.3 sol olabilir. Manuel olanlari 2004 2005 17500 civarina satiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: serhatcn
Yaris 1.3 sol olabilir. Manuel olanlari 2004 2005 17500 civarina satiliyor.
Fiat Punto 1.3 Multijet
quote:
Orijinalden alıntı: alikeles
Fiat Punto 1.3 Multijet
Alıntıları Göster
Mitsubishi colt 1.3 ya da 1.5 AMT, sorunsuz bir araç bildiğim kadarıyla. Ayrıca yakıt tüketimi emsallerine göre oldukça az.
quote:
Orijinalden alıntı: alikeles
Fiat Punto 1.3 Multijet
Alıntıları Göster
Otomatik düşünüyorum arkadaşlar.
yemrebasY
kullanıcısına yanıt
Colt 1.3 ya da 1.5 amt, otomatikleştirilmiş manuel şanzımana sahiptir. Ayrıca dediğiniz bütçede oldukça temiz ve az km yapmış modeller bulmanız mümkündür.
quote:
Orijinalden alıntı: Durace
Colt 1.3 ya da 1.5 amt, otomatikleştirilmiş manuel şanzımana sahiptir. Ayrıca dediğiniz bütçede oldukça temiz ve az km yapmış modeller bulmanız mümkündür.
107 veya yaris 1000cc...
quote:
Orijinalden alıntı: yemrebas
Otomatik düşünüyorum arkadaşlar.
Alıntıları Göster
Punto
Durace
kullanıcısına yanıt
yakıt olarak nasıldır peki bilginiz varmı?
yemrebasY
kullanıcısına yanıt
Bildiğim kadarıyla şehir içi 100km de 6.5-7.5 arası bir tüketim değeri var, bu araca sahip değilim fakat almayı düşündüğüm araçlardan birisi, bende eşim için düşünüyorum.
Hyundai Getz 1.4otomatik 2010 model
quote:
Eşime günlük okula gidip gelirken kullanacağı otomatik a sınıfı tarzında bir otomobil almayı düşünüyorum. Günlük 5-6 km yol yapacak yakıtı üzmeyecek micra tarzında bir araç düşünüyorum. Ancak otomatik şanzıman denilince uzun süre sorunsuz kullanma durumu önem arzediyor. Bütçem 20-22 bin TL civarında olacak. Tipi güzel, iç görüntüsü güzel güvenlikli araç önerileriniz nelerdir?
Bizde aldık esime boyle bir arac Corsa aldık ama keske C1 veya 107 alsaymisiz diyorum şimdi, bir ay olmadı aracı park ederken vurdu önünü küçük bir kazaydı kaputun ucu eğildi tampon biraz hasar aldı yaptırdık sorun değilde şimdi daha cok korkuyor. Çünkü arabanın göğsü derin olduğu için sıkıntı yaşıyor, araca tam hakim olamadığı için cok heyecan yapıyor. O yüzden daha ilk arac deneyimi ise eşinizin onu düşünerek alın, alışana kadar C1 veya 107 (aynı arac zaten) tarzı araçların sürüşü onlara daha kolay gelir. Is yerinin orada da biraz park sorunu var ileri geri manevraları daha kolay yapardı. Alışıyorlar ama.. ben yanına binmiyorum asla artık :) öğretmiyorum da yoksa kanser edecek beni.
2010 2011 colt
quote:
Orijinalden alıntı: sdu_mmf
quote:
Bizde aldık esime boyle bir arac Corsa aldık ama keske C1 veya 107 alsaymisiz diyorum şimdi, bir ay olmadı aracı park ederken vurdu önünü küçük bir kazaydı kaputun ucu eğildi tampon biraz hasar aldı yaptırdık sorun değilde şimdi daha cok korkuyor. Çünkü arabanın göğsü derin olduğu için sıkıntı yaşıyor, araca tam hakim olamadığı için cok heyecan yapıyor. O yüzden daha ilk arac deneyimi ise eşinizin onu düşünerek alın, alışana kadar C1 veya 107 (aynı arac zaten) tarzı araçların sürüşü onlara daha kolay gelir. Is yerinin orada da biraz park sorunu var ileri geri manevraları daha kolay yapardı. Alışıyorlar ama.. ben yanına binmiyorum asla artık :) öğretmiyorum da yoksa kanser edecek beni.
Bence yanlış öneri. Büyük araçla küçük aracı parketmek arasında bir fark yok bence. Aracın önünü arkasını kestiremeyen her araçta kestiremez. Zaten bayan şöföre hava atmaya çalışan hanzonun bol olduğu ülkemizde, bayanların büyük araç kullanmaları daha mantıklı.
Eşinizin aracı sürerken çekinmesi sizin tavrınızla alakalı olabilir. Kaza yapınca eşimle tartışırım diye düşünmüyorsa, sizin cesaretlendirmeniz lazım. Benim eşim c sınıfı sedan aracımızı ilk başlarda tedirgin kullanıyordu.Hatta bir iki ufak kazası da oldu. Gülüp geçtik. Şimdi 5bin devirde kullanıyor. Gayet rahat. Benim için daha rahat bir durum tabi.
quote:
Orijinalden alıntı: dkerem2
2010 2011 colt
colt tabiki ddüşünme bencede
quote:
Orijinalden alıntı: BOŞNAK çocuk
colt tabiki ddüşünme bencede
Alıntıları Göster
toyota yaris
quote:
Orijinalden alıntı: shinnok
toyota yaris
Alıntıları Göster
Cevacı kendiniz vermişsiniz Micra CVT en doğru tercih olacaktır. CVT nin konforu cabası
quote:
Orijinalden alıntı: parker48
Cevacı kendiniz vermişsiniz Micra CVT en doğru tercih olacaktır. CVT nin konforu cabası
Alıntıları Göster
Micra otomatik şanzıman konusunda sıkıntı çıkarırmı acaba, ve lpg uygulama istesek motorlar uyumlumudur.
Bende micra diyecektim. Hem şirin araç. Eşinizin hoşuna gidecektir :)
citroen c3 güzel araba bizde 1.6 otomatik var lpg li .Tek sıkıntısı yolda kadın arabası olduğu için şehir içi hep yoluna atlıyorlar