Şimdi Ara

eski bilgisayara format

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • eski masaüstü bilgisayarıma format atmam gerekiyor. ama cd sürücüsü çalışmıyor. dvd sürücüsü sağlam ama sürücü sata olduğu için formatta kullanamıyorum. biosta usb'den boot etme gibi bir seçenek yok. bu bilgisayara nasıl format atabilirim???

dizüstü bilgisayarımı herhangi bir şekilde eski bilgisayarıma bağlayıp laptop üzerinden format atma gibi bir durum var mı acaba??

• usbden boot etme nasıl yok yahu?

hayır, usbyi doğru şekilde windowslayıp; bilgisayarı başlatırken boot menuden usb görünmüyorsa sıkıntı var.usb ile ilgili ayarlar da olması lazım.ben ister 8 senelik ister 4 senelik, hangi bilgisayara format attıysam hepsini usb ile attım.
  • boot menüsünde hard disk, floopy disk ve cd sürücü seçenekleri var. usb yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratmat87

eski masaüstü bilgisayarıma format atmam gerekiyor. ama cd sürücüsü çalışmıyor. dvd sürücüsü sağlam ama sürücü sata olduğu için formatta kullanamıyorum. biosta usb'den boot etme gibi bir seçenek yok. bu bilgisayara nasıl format atabilirim???

dizüstü bilgisayarımı herhangi bir şekilde eski bilgisayarıma bağlayıp laptop üzerinden format atma gibi bir durum var mı acaba??

hocam cd yerinde küçük bir delik olcak oraya tel toka vb gibi bir şeyle iyice itir cd çıkar
  • Flash Diskinizi PC ye taktıktan sonra BİOS Boot Menuye bakın görünecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

boot menüsünde hard disk, floopy disk ve cd sürücü seçenekleri var. usb yok

son arkadaşın dediği gibi çıkması lazım.biosa girmene de gerek yok, bilgisayar açılırken boot menu f tuşu yazması gerek aşağıda.ona basıyorsun bootu seçiyorsun.dediğim gibi olmama ihtimali pek yok.
  • usb'yi takınca biostan gördü ama ordan format olmadı. şimdi bi arkadaştan ide dvd sürücü alıp bilgisayarıma taktım. benim bilgisayardaki bozuk cd sürücü ve sata dvd sürücüsünün bağlantı kablolarını çıkardım. xp kurulum cd'sini yeni dvd sürücüsüne taktım. boot menüsüne girmeye çalışıyorum ama f2 tuşuna bastığımda biosa girmiyor. yani klavye çalışmıyor. ve bilgisayar açıldığında "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key" yazıyor ancak klavye çalışmadığı için bu ekranda da bir şey yapamıyorum.

forumun birisinde anakart üzerindeki pili çıkartıp biosu sıfırla falan yazıyordu. onu da yaptım. ancak hala aynı yazı geliyor ve klavye çalışmıyor. şimdi ne yapmam gerekiyor??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • usb yoksa usb girişli Dvd RW lar var onla at.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

usb yoksa usb girişli Dvd RW lar var onla at.

sorunum usb'den format atıp atmamak değil artık. son durumu mesajımda anlattım. ona ait bi çözüm gerekiyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

usb yoksa usb girişli Dvd RW lar var onla at.

sorunum usb'den format atıp atmamak değil artık. son durumu mesajımda anlattım. ona ait bi çözüm gerekiyor

o hata = yüklenecek bir hdd bulamadım diyor. dikkat et hdd kablosunu çıkar tekrar düzgün birşekilde tam taktığına emin ol.
  • quote:

eski masaüstü bilgisayarıma format atmam gerekiyor. ama cd sürücüsü çalışmıyor. dvd sürücüsü sağlam ama sürücü sata olduğu için formatta kullanamıyorum. biosta usb'den boot etme gibi bir seçenek yok. bu bilgisayara nasıl format atabilirim???

Bildiğim kadarı ile dediğiniz şekilde bir format atma şekli yok. Belki ağ bağlantısı kurup disketten Ghost yaparsınız ancak o daha eski bilgisayarlar için geçerli idi :) Dıdının dıdısı onun yerine taşınabilir CD/DVD okuyucu almanız faydanıza olacaktır diye düşünüyorum :)
  • dvd surucusu sata ve kullanilamiyor ne ilginc...

arkadasim nasil bilgi bu? ne kurulacak isletim sistemi ne bilgisayarinin ozellikleri hic birsey belli degil. dvd surucusu sata olsa da ide calismiyor mu? ahci mi acik surekli... yada gidip via raid satalara mi bagladin?

Bilgisayarinizin parcalarinin ayrintisini kurmak istediginiz sistemi verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

dvd surucusu sata ve kullanilamiyor ne ilginc...

arkadasim nasil bilgi bu? ne kurulacak isletim sistemi ne bilgisayarinin ozellikleri hic birsey belli degil. dvd surucusu sata olsa da ide calismiyor mu? ahci mi acik surekli... yada gidip via raid satalara mi bagladin?

Bilgisayarinizin parcalarinin ayrintisini kurmak istediginiz sistemi verin.

celeron 2.13 işlemci 256 ram (komik ama öyle) 128 mb ekran kartı var. sata dvd'den hiçbir zaman bu bilgisayara format atılmadı hep cd sürücüyü kullanıyorduk. oda bozulunca yeni bir ide dvd sürücü aldık birisinden. bilgisayara onu bağladım.

bios ayarlarına girip bakamıyorum çünkü klavye çalışmıyor.

dvd sürücü takılıyken bilgisayar "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key" hatası veriyor ve açılmıyor. press a key olayı klavye çalışmadığı için bir şey yapamıyorum.

dvd sürücü kablolarını çıkardığımda bilgisayar normal şekilde açılıyor. klavye "donanım ekle" yaptığımda bile gözükmüyor.

hard disk kablosunu çıkardım. bilgisayar dvd üzerinden açılıp kurulum ekranı çıkıyor. yani dvd sürücü çalışıyor.

bir de bilgisayar açılırken biosa girmek için f2 tuşuna her bastığımda kasadan tık tık sesleri geliyor. yani sanırsam klavyede bi sıkıntı yok...

yardımlarınızı bekliyorum......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratmat87 -- 7 Şubat 2013; 22:46:20 >

• Simdi bu detay mi?
    eksikleri tekrar edelim...
    hangi isletim sistemi kurulacak?
    anakart ne? hangi bios surumu?
    klavye ne? ps2 mi usb mi? at den ps2 ye ceviricili mi? Anakartta tusa bastigin zaman eger bir durum oluyorsa calisip calismadigi en kolay numlock isigindan anlasilabilir... Her biosa F2 ile girilmez. anakart modeliniz burada gerekli...
    dvd surucu dedigin urunun adi markasi modeli yok mu? sata dedin hangi sata portunda kullaniyorsun.

Cok zor sorular sormuyoruz... Serverlarda sanallastirma sorulari degil bunlar yada cisco da arayuze girip programlama sorulari degil. topu topu urunlerinizin marka modelleri soruluyor. Bunlari bile veremezken biz sizlere nasil yardimci olacagiz kendinize soruyor musunuz?
  • quote:

Simdi bu detay mi?
    eksikleri tekrar edelim...
    hangi isletim sistemi kurulacak?
    anakart ne? hangi bios surumu?
    klavye ne? ps2 mi usb mi? at den ps2 ye ceviricili mi? Anakartta tusa bastigin zaman eger bir durum oluyorsa calisip calismadigi en kolay numlock isigindan anlasilabilir... Her biosa F2 ile girilmez. anakart modeliniz burada gerekli...
    dvd surucu dedigin urunun adi markasi modeli yok mu? sata dedin hangi sata portunda kullaniyorsun.

Cok zor sorular sormuyoruz... Serverlarda sanallastirma sorulari degil bunlar yada cisco da arayuze girip programlama sorulari degil. topu topu urunlerinizin marka modelleri soruluyor. Bunlari bile veremezken biz sizlere nasil yardimci olacagiz kendinize soruyor musunuz?

anakart: asrock p4v88+
    xp pro kuracam. önceden de o yüklüydü zaten.
    bios sürümü hakkında bir bilgim yok.
    klavye normal girişli usb falan değil. numlock falan yanmıyor. sadece fişi taktığımda üç lamba birlikte yanıp sönüyor. o kadar. başka bir şekilde ışığı yanmıyor. biosa en son girdiğimde numlock lambası yarı enabled olarak hatırlıyorum.
    benim dvd sürücüm samsung. sata2 sürücüsüne bağlıydı anakartta. bilgisayara bağlı değil şu anda. onunla işim yok yani.yeni dvd sürücüsünü ide bilgisayara bağladım. HL data storage gdr-8164b model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratmat87 -- 7 Şubat 2013; 23:16:35 >

• bende p4v88+ kullandim. biosa girmek icin f2 sart. giremiyorsaniz klavye degistirin hatta usb klavye deneyin. (ps2 nin chipini bozmus yada yakmis olabilirsiniz yada soketi bozmus olabilirsiniz)
    xp icin sata hdd kullaniyorsaniz mecburen entegreli bir cd edinmeniz yada disket surucusu ile ilk kurulum ekraninda f6 ile raid surucusunu tanitmaniz lazim...
    diskiniz ide ise ve dvd-rw taktiginizda calismiyorsa master slave ayarlari yapilmamistir. bunu yapmaniz gerekir.
  • quote:

bende p4v88+ kullandim. biosa girmek icin f2 sart. giremiyorsaniz klavye degistirin hatta usb klavye deneyin. (ps2 nin chipini bozmus yada yakmis olabilirsiniz yada soketi bozmus olabilirsiniz)
    xp icin sata hdd kullaniyorsaniz mecburen entegreli bir cd edinmeniz yada disket surucusu ile ilk kurulum ekraninda f6 ile raid surucusunu tanitmaniz lazim...
    diskiniz ide ise ve dvd-rw taktiginizda calismiyorsa master slave ayarlari yapilmamistir. bunu yapmaniz gerekir.

klavye bozuk olsa veya chipi bozmuş olsam fişi taktığımda ışıkların da yanmaması gerekmez mi. (klavye ps2 girişini çıkarıp taktığımda ışıklar yanıp sönüyor.) bilmediğim için soruyorum???

hdd sata değil ide. master slave ayarlarını yaptım. dvd sürücü takılıyken bilgisayarını ilk defa açabildim. bunun için teşekkürler ancak. klavye olmayınca hiçbir şey olmuyor

• yeni bir klavye ile sorunumu çözdüm. yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim...
  • Bilgisayar açılma ekranında kalıyordu benim de bir ara bir türlü açılmıyordu. Veri kurtarma yollarından hiçbirini de deniyemiyordum . En sonunda formatlamak istedim yine olmamıştı. Sorun diskin yanmış olmasından kaynaklıymış. Malesef diskteki her şey toz oldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.