Şimdi Ara

Eski ekran kartımı PhysX yapabilirmiyim yoksa çöpe mi gidecek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ekran Kartım: LEADTEK GTX 460 Overclock, 1024 MB, PCIExp o.c.

Arkadaşlar

ilk sorum PhysX kart ile SLI aynı kavramlar mı?

İkincisi yukarıda belirttiğim ekran kartını alınca elimdeki Nvidia 8600 GT ekran kartı boşa çıktı, bunu nasıl değerlendirebilirim, SLI ya da PhysX yapma şansım var mı?

Üçüncüsü, anakratımın PCI slotlarından birinin 16x, ikincisinin 8x desteklediğini öğrendim, bu durum ikinci kartın performansını nekadar etkiler.? Elimdeki kartı kullanamazsam ileride bir gtx 460 daha almayı planlıyorum.

Üstadlarımızın yardımını bekliyorum...

• Elindeki kartı PhysX kartı olarak kullanabilirsin. Nasıl kullanacağın hakkında teknik bilgiyi bilen arkadaşlar söylerler. İkinci yuvanın 8x hızında olması performansta yok denecek kadar az bir düşmeye neden olacağı için hiç dert etmene gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _SeRHaT_

Elindeki kartı PhysX kartı olarak kullanabilirsin. Nasıl kullanacağın hakkında teknik bilgiyi bilen arkadaşlar söylerler. İkinci yuvanın 8x hızında olması performansta yok denecek kadar az bir düşmeye neden olacağı için hiç dert etmene gerek yok.

Serhat,

Vermiş olduğun cevap beni çok sevindirdi, GTX 460 alırken bütçem uygun olunca ikinci birtanesini almak istemiş, sonra performans alamayacağımı düşünerek baya moralim bozulmuştu.

Teşekkürler.

Elimdeki kartı PhysX olarak nasıl kullanacağımı bir arkadaşım anlatırsa çok sevinirim.
  • nvidia kontrol panelde physx bölümü var oradan istedigin kartı veya işlemciyi physx e atayabilirsin
  • Yukarıda belirttiğim sistemi (yanında her bilgisayarda olan parçalar var işte, quadcore 6600 işlemci, 4 gb ram, ses kartı vs..) 400 watt psu ile kullanıyorum. Elimdeki kartıda taktığımda psu kaldırmaz diye düşünüyorum. Psu'yu yükseltince ilk iş olarak deneyeceğim.

Teşekkürler.
  • gtx 460 un yanında fızık kartı dıye 8600gt kullanılacagına hıc kart kullanmayıp ta fızık hesabını gtx 460 e yaptırmak daha ıyı olmazmı?

bırde fızık uygulaması ıcın shader bırımlerı bolmek gıbı bır durum varmı?
    yanı ıstege gore fızık ıcın nvıdıa gpu sında shader ayrılabılırmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

gtx 460 un yanında fızık kartı dıye 8600gt kullanılacagına hıc kart kullanmayıp ta fızık hesabını gtx 460 e yaptırmak daha ıyı olmazmı?

bırde fızık uygulaması ıcın shader bırımlerı bolmek gıbı bır durum varmı?
    yanı ıstege gore fızık ıcın nvıdıa gpu sında shader ayrılabılırmı

Ben performansı artıracağı düşüncesiyle yapmayı düşünmüştüm ama sisteme bir katkısı olmayacaksa boş yere uğraştım desene. Birde gitim bu gün psu aldım couger 700 watt 179 TL, gerçi sadece eski ekran kartımı takabilmek amacıyla almadım sistemin ihtiyacı vardı 400 watt ile kullanıyordum.

Anladığım kadarıyla benim kasaya bir 350 TL sıkışmış :) en mantıklısı SLI yapmak. 700 watt SLI yaptığımda yeterli olur umarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar,

Aldığım PSU'yu il defa kendim takacağım. Dikkat etmem gereken şeyler nelerdir, PSU'nun üzerinde de pinler var, bu pinleri hangi durumlarda kullanmalıyım, Örneğin ekran kartını direkt bu pinlee bağladığımda performans artar mı? ya da ipuçları nelerdir???

Yeni PSU'yu yarın takacağım yardımcı olabilir misiniz?
  • Yahu piyasada oyun mu var.
    GTX460 la mevcut hangi oyunu çalıştıramadında SLI yapacaksın.
    Biraz mantıklı davranın paranın çok olması sokağa saçmayı gerektirmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektroterm

Yahu piyasada oyun mu var.

GTX 460'ın yeterli bir kart olduğunu çok duyuyorum fakat bende bir sorundan dolayı (ne olduğunu bir türlü bulamadım) oyunlarda takılmalar yaşıyorum, hatta eski ekran kartından (gt 8600) aldığım performansı bile alamadığımı söylesem yeridir.

İlk kartı kasaya takıp oyunu oynadığımda takılmalardan dolayı çok moralim bozulmuştu ama tepkilerden anladığım kadarıyla sorun kartta değil bilgisayarın bir bileşeninde. 400 watt güç kaynağının yetersiz olabileceğini söyledikleri için 700 wattlık bir güç kaynağı aldım inşallah sorunu çözer. Çözmezse başka çözümler arayacağım artık. SLI'yı ileriki bir dönemde kart yetersiz kaldığında yapacağım. Zaten GTX 460 almamın en büyük nedeni de bu.

• quote:

Herkes sizinle aynı mantıkta olmayabilir, herkesin beklentileri sizinle aynı olmayabilir, bırakın insanlar hayallerin bir bir yıkıldığı şu ülkede, bir iki saat istedikleri gibi hayallere dalsınlar...
  • fizik kartı gtx 460 labirlikte fizik isteyen oyunlarda 1 bilemedin 2 fps artış sağlar olay bu. bence gereksiz elektirk tüketmekten başka bişey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zırdelifisek

quote:

Herkes sizinle aynı mantıkta olmayabilir, herkesin beklentileri sizinle aynı olmayabilir, bırakın insanlar hayallerin bir bir yıkıldığı şu ülkede, bir iki saat istedikleri gibi hayallere dalsınlar...

Bir öğretmenimin "Hayal içinde yaşayan b..k içinde yüzer." derdi.
    Bu kartların hiç biri Türkiye de dizayn edilmiyor ve üretilmiyor. Dışarıdan döviz karşılığı Türkiye ye getiriliyor. Eğer böyle düşünürseniz. "Türkiye de hayaller bir bir yıkılmaya" devam eder. Hele ki şu günlerde daha mantıklı davranmak gerekir bence. Biz Amerika ve uzakdoğu ülkelerini finanse edecek kadar zengin bir ülke değiliz.
    Ben arkadaşa oyun oynama, eğlenme demiyorum. Ama şu anki şartlarda ikinci bir GTX460 çok gereksiz bir şey bence. Zaten uzun süredir oyun çıkmıyor, yakın zamanda da çıkacak gibi görünmüyor. PC oyun piyasası son zamanlarını yaşıyor bence. (gamlı baykuş gibi oldum ama, böyle olacak gibi görünüyor)
    Arkadaşın sisteminde sorun olduğu belli oluyor zaten. SLI derdini çözmeyecek.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zırdelifisek

quote:

Bir öğretmenimin "Hayal içinde yaşayan b..k içinde yüzer." derdi.
    Bu kartların hiç biri Türkiye de dizayn edilmiyor ve üretilmiyor. Dışarıdan döviz karşılığı Türkiye ye getiriliyor. Eğer böyle düşünürseniz. "Türkiye de hayaller bir bir yıkılmaya" devam eder. Hele ki şu günlerde daha mantıklı davranmak gerekir bence. Biz Amerika ve uzakdoğu ülkelerini finanse edecek kadar zengin bir ülke değiliz.
    Ben arkadaşa oyun oynama, eğlenme demiyorum. Ama şu anki şartlarda ikinci bir GTX460 çok gereksiz bir şey bence. Zaten uzun süredir oyun çıkmıyor, yakın zamanda da çıkacak gibi görünmüyor. PC oyun piyasası son zamanlarını yaşıyor bence. (gamlı baykuş gibi oldum ama, böyle olacak gibi görünüyor)
    Arkadaşın sisteminde sorun olduğu belli oluyor zaten. SLI derdini çözmeyecek.

Kesinlikle katılıyorum işlemci yetmiyor olabilir.

• @_puZZLe_ anakartının sli desteği yok; cf desteği var. İkinci gtx460'ı alırsan sli yapamazsın. İki tane ati kart cf yapılabilir anakartında.
  • Peki HD 6950 gibi bir kartin yanina PhysX icin 8600 GT taksak nasil olur? Yani 8600 GT 2.kart olarak PhysX icin tanimlandiginda yeterli olabilecek bir kart mi?

Bu arada konu sahibi arkadas ayni anakarttan bende de var. P5K-E uzerinde Intel P35 yonga var yani SLI desteklemiyor. Sadece 16x+4x seklinde CF kurabilirsin bu anakart uzerinde.
  • Ben q6600 ü gtx 470 ile kullanıyorum. Canavar gibi, hiçbir problem yok. 3.7 ghz de overclocklu ama
    Crossfire desteği olan anakartlarda bu phsyx için ikinci kart olayı oluyormu? yukarıda bir arkadaş daha sormuş
  • 1- 8600GT den physx kartı olsada bir getirisi olacağını sanmıyorum. Hatta GTX460 + 8800GT physx testi var mesela nette buldum, bakın hiçbir getirisi yok. Harcayacağı güç ve üreteceği ısıda cabası.

GTX460

GTX460 + 8800GT (physx)

2- CF anakartlarda Esas ATI kart yanına Nvidia kartı çeşitli yöntemlerle physx kartı olarak kullananlar oldu. Nette araştırılırsa bulunur ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum. Zaten nvidia böyle bir uygulamaya resmi olarak izin vermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: heady

@_puZZLe_ anakartının sli desteği yok; cf desteği var. İkinci gtx460'ı alırsan sli yapamazsın. İki tane ati kart cf yapılabilir anakartında.

Bu haber kötü oldu işte, keşke bunu bir ay önce biliyor olsaydım. ATI kartı tercih ederdim o zaman. Şimdi seçimlik birkaç yol kalıyor.

1-Sistemi böylece bırakacağım, Ekran kartı yetersiz kaldığında satıp CF'ye gerek bırakmayacak ATI'nın üst modellerinden birini alacağım. Dezavantajı elimdeki kartı bir iki yıl sonra yok fiyatına satmak zorunda kalacağım.
    2-Ekran kartımın fiyatı düşmeden hemen satıp, yine ATI'nın üst modellerinden birini alacağım. Dezavantajı bütçede baya bir gedik açacak.
    3-Sistemi böylece bırakıp ileriki dönemlerde anakartı ve işlemciyi yenileyip yanına bir gtx460 daha alacağım. bir iki yıl sonra gtx 460 ikinci elden çok uygun fiyatlı bir şey alabilirim diye düşünüyorum. Hemde bir arkadaşımın dediği gibi işlemci yetersiz kalıyorsa o sorunuda çözmüş olacağım. bir ekran kartına 800 lira vermektense o paraya anakartı ve işlemciyi yenilemek en mantıklısı gibi duruyor.

Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _puZZLe_ -- 5 Ocak 2011; 16:26:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _puZZLe_

3-Sistemi böylece bırakıp ileriki dönemlerde anakartı ve işlemciyi yenileyip yanına bir gtx460 daha alacağım. bir iki yıl sonra gtx 460 ikinci elden çok uygun fiyatlı bir şey alabilirim diye düşünüyorum. Hemde bir arkadaşımın dediği gibi işlemci yetersiz kalıyorsa o sorunuda çözmüş olacağım. bir ekran kartına 800 lira vermektense o paraya anakartı ve işlemciyi yenilemek en mantıklısı gibi duruyor.

Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz.

En mantıklı çözüm bu. Ama 1-2 yıl sonra GTX460 herhalde şimdinin 8800GT leri felan gibi kalır. ki bugünde kimse gidip 8800GT sinin yanına 2. yi alıpta SLI yapmaz sanıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.