Merhaba arkadaşlar, Yakın zamana kadar bir işletmede çalışıyordum ve orada maaş + prim sistemi vardı. Prim alabilmek için işletmenin Google hesabına aylık 25 yorum yaptırma şartı koşuluyordu. Son ay, çeşitli sebeplerden dolayı sadece 2 yorum yaptırabildim ve 2 ay önce işten ayrıldım (askerlik nedeniyle). İşverenim, ayrılırken tazminatımı ödedi ama prim ödememi yapmadı. Primin ödenmesi için yorum şartına uymadığımı söylüyorlar. Sizce ne yapabilirim? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Micheal Jordan-__- -- 11 Nisan 2025; 14:18:38 > |
Eski İş Yerim Prim Ödememi Yapmadı, Öneriniz Nedir ?

-
-
Ben hiç bilmem. Maaşlarımı, yemek paralarımı, yol paraları mı da alamamıştım. Kaç ay cepten gitti, çalışmasam daha karlıydı, şu an öyle yapıyorum ama iş de lazım
-
Prim dediğin zaten belirlenen hedeflere yönelik ödenir. 25 yorum yerine 2 yorum getirmişsin, prim hakedişi görünmüyor. Neden ödeme bekliyorsun?
-
Prim ödemesi, iş sözleşmesinde veya işyeri uygulamasında belirli bir performansa (örneğin aylık 25 Google yorumu) bağlı olarak kararlaştırılmışsa ve bu şart açıkça ve yazılı olarak belirtilmişse, işverenin prim ödememesi hukuken geçerli. ancak söz konusu primler uzun süredir benzer şekilde ödeniyor ve fiilen bir işyeri teamülü oluşmuşsa ya da performans kriterleri objektif şekilde uygulanmıyorsa, primin ödenmemesi haksızlık teşkil eder. önce arabuluculuk başvurusu yaparak hak talebinde bulunabilir, sonuç alamazsanız İş Mahkemesi nezdinde dava açabilirsiniz.
-
Olası prim 3 kuruş avukatlık ve dava masrafları 333 kuruş tutar mı tutmaz mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X