Şimdi Ara

Eski nesil otomatik şanzıman arabaların akibeti ne olacak?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, 4 ileri tam otomatik şanzımanlar artık yerini yeni nesil yarı otomatik şanzımana bırakmaya başladı. eskilerin yakıt tüketimi malum. şimdi bu araçlar nolucak. akaryakıt fiyatları böyle giderse eskiler elde patlar mı ? ne olur sizce?

• Sende ne var?
  • eski usul standart bir 1.6 otomatiğin 10 litre/100 km yaktığı düşünülürse rabet azalacaktır. tabi.

ama sorunsuz markalarda değer kaybı olacağını sanmam. yani en azından sorf 4 ileri klasik otomatik diye kimse değerini düşürmez.

hayırlı günler
  • Otomatik viteslerin yeni-eski hepsi biraz daha fazla benzin yakar.. Yenilerde yakmayacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz.. Birde eski otomatik şanzumanlılarında 5 viteslisi var, bunlar sizce yenilere göre daha mı fazla yakar, yoksa 5 vites 4 vitese göre daha az mı yakar.?
  • Her şey yakıt demek değildir. Her şey yakıt olsaydı bütün arabalar 1000 cc olarak üretilirdi.

Gülü seven dikenine katlanır. Bu hep böyle olmuştur. böyle olmaya devam edecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WaRToX

Otomatik viteslerin yeni-eski hepsi biraz daha fazla benzin yakar.. Yenilerde yakmayacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz.. Birde eski otomatik şanzumanlılarında 5 viteslisi var, bunlar sizce yenilere göre daha mı fazla yakar, yoksa 5 vites 4 vitese göre daha az mı yakar.?

kullandığım arabada yanılamam ki arkadaşım.

şu an 6 ileri mitsubishi colt amt kullanmaktayım. 1332 cc, 95 beygir 125 nm tork benzinli motoru olan bir araç.

45 litre ile şehir içi (istanbul)600 km yi her depoda geçiyorum. klimada yaz kış açıktır (kışın buğulanmasın diye)

en fazla 630 kilometreye vardım.

fabrika verisine bakacak olursan; manuel coltun otomatik colttan daha çok tükettiğini göreceksin.

yani yeni nesil otomatikler yani tork konvertörü olmayan otomatikler manuellerine göre daha az yakmakta (amt,mmt,easytronik,sensotronic)

diğer model ve markalar böylemidir bilemem. ama kullandığım araç fabrika verilerini doğrulamakta.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 6 Aralık 2006; 22:22:28 >

• arabam otomatik
    şehir içini tartışmıyorum.
    hangi araba olursa olsun
    söz konusu istanbulsa 10lt
    zaten yakıyoruz.
    ama ş.dışı verisi söz konusu
    olunca 6.3 lt derim ve otomatik
    bir araba için makul bir rakam
    yada en azından benim için öyle.
    demek istediğim o.v arabaların
    benzini içtiği efsanedir.

arabaya deli gibi yakıt yaktırmak
    kişinin elinde ist-ank arasını 3 saat
    te alırsanız 16-17 lt yakarsınız.

önemli olan az yaktırmak.
  • ricordozanda ya katılıyorum mühim olan az yaktırmak
  • Tork konvertörlü şanzumanları çıkarıp DSG şanzuman taktıralım..
  • YA BU KONUDA PEK BİLGİM YOK AMA DİKKATİMİ ÇEKTİ 2004 MODEL CİVAR BİR ARAÇ ALACAĞIM GENELDE PİYASADA TRİPTRONIC OLARAK KULLANILAN ŞANZUMANLAR VAR VE KİME SORSAM MEMNUN DEĞİL...YENİ NESİL DEDİKLERİNİZ BUNLARMI?
  • eski olabilirler ama yenilerden daha az sorunlular. yeni şanzımanların hepsi çok sorunlu. bende eski tip vardı bi kere bile teklemedi. şimdi yenisi var, başa bela.
  • 96 model eskı nesıl otomatık aracım 100 km de 10 lıtre benzın yakıyor ama daha onemlısı sorun cıkarmadı. İnşallah boyle devam ederse benım hıcbır sıkayetım olmaz
  • 1.6 16v scenic tiptronic aracımız oldukça konforlu ve yakıt konusunda da özellikle şehir dışında çok tutumlu..

şehir içinde doğal olarak yüksek; 10 lt görülüyor ama 90 sabit gidildiğinde tam yüklü araç + klima il e ortalama 7 lt civarı tüketim oluyor..boşken 6 lt civarında oluyor 90 sabit..

özellikle 55-60 gibi hızlarda araç 1800 devir civarında gidiyor ve tüketim 4lt civarına iniyor ortalama o hızlarda..sabit hızla giderken otm. vites tork konvertörlü de olsa tutumlu oluyor..

aracım yaklaşık 1400kg ve aerodinamisi MPV olduğu için biraz kötü; fakat tüketim olarak 1.6 corolla otm.den hiçbir farkı yok 200 kg farka ve aerodinmaik farklılıklara rağmen..
  • bende 2001 brava vardı otomatik yeni sattım. 3 yıl bindim aracıma. sorunsuzdu yakıtı dışında. şimdi yeni araç alacağım ve tabiiki alıştıktan sonra insan otomatikten vazgeçemiyor. düşünüyorum eski şanzımanlı arabalar yani 4 ileri olanların fiyatı biraz daha yarı otomatiklere göre uygun. acaba eski nesil silinir mi diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.