Fırsat eline geçince fiyatları uçuran esnaflar size de sinir bozucu gelmiyor mu? iki tanesini Taksim Meydanı'nda sallandırıcan, bak bakalım bir daha yapabiliyorlar mı? Başınızdan geçen bir olay var mı bu konuda? |
Esnaf fırsatçılığı hakkında ne düşünüyorsunuz?
-
-
Onlarında ben artık keyfinden yaptığını düşünmüyorum.
Bu gümrük vergileri yüzünden her şeye hayvan gibi zam geldi. Oto tamirciler yüksek kaliteli parçaları getiremiyor. Keza bilgisayar teknik servisleri de aynı durumda.
Kol gibi vergileri getirenlerde suç. Vergi yerine üretime odaklanılmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 28 Kasım 2024; 17:39:11 > -
-
Sallandirma değilde ,Osmanlıda milletin gözü önünde ,kadı gözetiminde falakaya yatırirlarmış.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yılbaşı sonrası için dişlerini biliyor bütün esnaf.
-
Esnafla niye is yapiyorsun?
2025 senesinde hala esnaftan alışverişi kesmediysen suc sende
2 hafta önce pazara gittim adamlar Allah'ın domatesini salataligini 80 90 100e satiyordu
Dun gittim essssek gibi fiyatlari 30 40 50ye indirmisler ellerinde patlamış
Ulan sogan migrostan pahali portakal antalyada oldugum halde şok marketten pahalı
Diyeceksiniz neden gittin? Babam ille git dedi dedigini yapmayinca sinir yapiyor hasta adam uzmeyeyim dedim
Esnaftan bir şey alanin kendine saygisi yoktur musteriye de saygısız davranir bunlarin geneli
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
DH ölücülerinin yanında yıllarca yanında bulunmuş bir kullanıcının, başka ekonomik alternatifler varken ille de esnafı tercih ettiğini düşünmüyorsun umarım. Bir konu dışı kullanıcısı nasıl böylesine dar bakış açılı bir yorum yapabilir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 21 Aralık 2024; 4:11:16 > -
Ben de eskiden çok şikayetçiydim de artık bu tür iş yerlerini, restoranları falan suçlamıyorum. Bu devlet kendi insanı vergi kaçırsın, fırsatçılık yapsın, uyanıklık yapsın diye her türlü şeyi yapıyor. Getirdikleri her türlü uydurma, dünyada benzeri olmayan vergi türleri insanları böyle şeylere teşvik edici nitelikte.
-
Katılıyorum internet var, uygulamalar var hala semtindeki kazıkçı esnaf ' finanse etmeye çalışan kaldı mı 2025 yılında? Dışardan pek bişey yemem yer içersemde genelde zincir yerlerden yerim. Buralarda kazık daha az oluyor.
Market alışverişimi kurumsal marketlerden yaparım. Hepsi çıkarır fşini keser vergisini verir. Fırından bakkaldan alışveriş yaptığınızda bi fiş isteyin bakalım sülalenizin kaç üyesine küfür yiyorsunuz..
Türkiyede esnafın çok büyük kısmının suratı sirke satar. Birşey almaya girersin sanki sen adama değil de adam sana para kazandıracakmış da rahatını bozmuşsun gibi saçma sapan davranır. Aynı durum usta takımında da mevcuttur.
-
Ustaların nazından kaprisinden geçilmiyor. Apartmanın kombisine bakım yaptırcaz, sanki bedava iyilik yapacakmış gibi haftalarca peşinden koşturtuyor.
Berbere randevusuz gidersen almıyor. (Şaka gibi)
Mahalle bakkalı parmak kadar kutu kola’yı sanki havaalanı marketi gibi 3 katı fiyata satıyor.
Küçük şehirlerdeki lokantalarda kedi köpek martı etinden yemeklerle öğrenciyi yolmak için herşeyi yaparlar
Dükkandan üst baş giysi alırsın, araba lastiği gibi full naylon çin malı giysileri avm fiyatından verir.
Ondan sonra batıyoruz matıyoruz diye ağlıyolar.
Bişey sölicem
Zaten şu ana kadar batmaları gerekiyodu
Ama batmıyolar
Niyesini nasılını siz düşünün.
Ayrıca soyguna yolsuzluğa falan kızıyoruz ama siyasetçilerde uzaydan gelmiyor halkın içinden çıkıyor. Halk birbirine bunu yaparken, eline yetki geçenin dürüst kalmasını beklemek en basit tabirle saflık olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Kapitalizmde fırsatçılık diye bir şey yoktur hocam kapitalizmin kendisi çıkarcı ve fırsatçıdır esnaf isterse fiyatlara milyon çeker bu kimseyide ilgilendirmez ne devleti ne de vatandaşları
Kendi parası isterse alır stoklar malı elinde çürütür kendi parası kendi malı kimse karışamaz ancak muz cumhuriyetlerinde fahiş fiyat adında hiçbir ekonomi kitabında yazmayan saçmalıklar vardır
Madem çok pahalıysa almayacaksın piyada bir şekilde dengeye gelir
Asıl ağlaman gereken konu hükümetin ekonomi politikaları daha doğrusu ekonomi politikasızlığı, liyakatsızlık, rüşvet, torpil
Aslında esnaflar piyasaların emniyet sübabıdır diye bakmak lazım. Çünkü her şey kartellerin eline kalırsa ve tekelleşir ya da aralarında anlaşırlarsa, esnafların olduğu dönemi arar duruma geliriz, fiyatlar açısından.
-
Bu söylediğini istisnasız hepsi yapıyor. Sonradan öğrendim bu bir esnaf taktiğiymiş. Sorsan çok yoğunum falan diyor gidiyorsun dükkanda boş boş oturuyor olarak buluyorsun. Kendini ağırdan satarak yapacağı iş için ona muhtaç olduğunu göstermeni ona sürekli yazarak-arayarak göstermeni bekliyor. Bunu hisettiğinde de yarım ağızla gelip işi yapıp ederinin çok üstünde para istiyor.
Berberlerin çoğunluğu randevulu çalışmaya başladı pandemiden sonra. Ben artık whatsapptan yazıp musait olup olmadığını sorup gidiyorum. Bence böylesi daha iyi boş boş orda beklemek sıkıcı oluyordu.
Mahalle bakkalı veya marketinden alışveriş yapmayalı en az bi 10 yıl olmuştur. Artık her mahallede sokakta bim - a101 ve türevleri var. Hem fiyatlar daha uygun hem de fiş kesip vergi ödüyorlar. Mahalle bakkalı bu parayı cebe atıyor. İddia ediyorum pandemi döneminde bu zincir marketler olmasaydı mahalle bakkalları ve marketleri bu milleti havada öperdi..
Gürcistan'a giderken Artvin hopa'da bir dönerciye uğramıştım. Ne kadar olabilri ki diye düşünerek fiyat sormadan oturdum. Epey geçti gerçi üstünden şuan fiyatı hatırlamıyorum da istanbulda iyi bir dönercinin en az 2 katı fiyattaydı. Adam oralılara düşük fiyat çekip benim gibi dışardan geldiği turist olduğu belli olanlara yuksek fiyattan saplıyordu muhtemelen.
Giyim için avm deki zincir mağazaları sadece kıyafet denemek için kullanıyorum. Bunun dışında tüm siparişleri internetten veriyorum. Kod da kullanırsan ilave indirim oluyor.
Batmamalarının yegane sebebi kar marjlarını muazzam arttırmamalı. Sen ben gitmiyoruz ama bizim yerimize giden 1 kişiden üçümüze satış yapmış gibi kar ediyor. Bu olay tüm esnaflarda var.
-
Bı tekelleşmeyi önlemesi gereken devlettir
Rekabet kurulu gibi kurumlar
Demek istediğim esnafları yanlış bir şey yapmamış olması kapitalizm neyse bunun gereğini yapıyorlar
Kapitalizmin ahlaki değerleri olmaz
Paranın dini ahlakı milliyeti vicdanı olmaz
Aslında esnaflar kötü diye ağlayacağınıza bu vahşi kapitalizmi değiştirmek için bir şeyler yapmamız gerek
Ağlamak değildir o tespittir. Kendiniz gibi bilmekten dolayı ağlamak demişsiniz sanırım.
Vahşi kapitalizm kendi zirvesini görmeden, kolayca yıkılabilir mi bilmiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X