Şimdi Ara

Espresso Makinesi tavsiyesi!!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.179
Cevap
98
Favori
237.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence en iyisi önce filtreli kahveyle başlayıp, zaman ve emek durumuna bakıp espresso ya geçiş değerlendirmesi daha sağlam olur hem bu süreçte çekirdek kahve alıp öğütme gibi önemli püf noktaları da öğrenmiş oluruz.
    Eğer bu aşamada manuel espresso makinesini zaman ve emek yönünden kıvıramıyacağımızı düşünürsek combo kapsül makinesi bize göz kırpıyor demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahkan -- 22 Eylül 2013; 21:12:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba,
    delonghi econa 310 yeni aldım, kullanıyorum.
    bu makine hakkında yorumlarınızı alabilir miyim?
    Bir de, şu meşhur sözen el değirmenleri ile espresso ayarında kahve çekilebiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: here_1967

arkadaşlar merhaba,
    Bir de, şu meşhur sözen el değirmenleri ile espresso ayarında kahve çekilebiliyor mu?

başka bi delonghi kullanmıştım ben idare eder hayırlı olsun.sözen el değirmeni var bende 1-2avuç kahveyi harcadıktan sonra ayarını falan kavrarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChadGray.

quote:

Orijinalden alıntı: here_1967

arkadaşlar merhaba,

başka bi delonghi kullanmıştım ben idare eder hayırlı olsun.sözen el değirmeni var bende 1-2avuç kahveyi harcadıktan sonra ayarını falan kavrarsın

evet, elektrikli değirmenlere bakıyorum çok pahalı. 200 lerden başlıyor. 70-80 tl lik elektrikli olanlar ise espresso ayarında çekemiyormuş.
    Kuzenim almış, bana hiç bulaşma dedi. Çektiğin kahve su gibi akar.
    Bu yüzden el değirmeni almak hem daha ekonomik hem de nostaljik. Bakalım alıp deneyeceğim. Eminönünde varmış heralde sözen in yeri ?

• here_1967 kullanıcısına yanıt
    var diye biliyorum eminönüde ama ben internet üzerinden aldım
  • Son bir yıldır kahve işine bayağı merak sardım bende, french press + çekirdek kahve + el değirmeni ile kahve yapar duruma geldim ve oldukça memnunum. Şimdi espresso makinesine geçmeye niyetim var ancak bütçe kısıtlı, tschibo'nun son indirimi ile cafissimo duo(120 tl) almaya niyetlendim ancak bir hayal kırıklığı ile karşılaşmaktan korkuyorum zira şu anda çekilmiş paketlenmiş kahveyi french presste kullandığımda tadı leş gibi geliyor artık.
    Cafissimo duo ile kapsülü tekrar doldurarak farklı kahveleri taze çekilmiş olarak deneyebilir miyiz ? Espresso giriş seviyesi olarak önerir misiniz bu makineyi? Teşekkürler.
  • resit00 R kullanıcısına yanıt
    buhar çubugu olan bişey al bence arasıra farklılık yapma şansın olsun
  • quote:

Buhar çubuğu ne olduğunu bilmiyorum. Bahsettiğim makine özelliklerinde iki kademeli basınç ve espressonun dışında "caffe crema" seçeneği sunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resit00 -- 10 Ekim 2013; 1:22:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: resit00

quote:

Buhar çubuğu ne olduğunu bilmiyorum. Bahsettiğim makine özelliklerinde iki kademeli basınç ve espressonun dışında "caffe crema" seçeneği sunuyor.

buhar çubuğu o sitedeki 200liralık olanlarda var.kenarda bi boru.Bunun sayesinde sütü hacimlendirip latte,cappuccino,macchiato yapabilirsin sadece espressoya talip olmassın yani.
  • Anladım teşekkürler, bütçe olarak aşmak istemiyorum sonu gelmiyor o işin nitekim evde benim dışında kahve tiryakiside yok büyük makinede istemiyorum açıkcası.
    almadan önce iyice bi araştırın internette bununla ilgili yazı bulabilirsiniz sadece kahve üzerine forumlarda var.söylediğinz makinayı kullananda bulursunuz mutlaka
  • quote:

Anladım teşekkürler, bütçe olarak aşmak istemiyorum sonu gelmiyor o işin nitekim evde benim dışında kahve tiryakiside yok büyük makinede istemiyorum açıkcası.

Chadgray haklı, hep espresso biyerden sonra bayar. Arada latte, capuccino falan yapıp denemek lazım.
    kahve tiryakisi olmayanlarında içebileceği türden bişeyler yani.
    buhar çubuğu mutlaka olsun
  • here_1967 kullanıcısına yanıt
    İnternette konu ile biraz araştırma yaptım. Bu Cafissimo kapsüllü makinelerin kapsüllerini tekrar doldurarak doldurabiliyoruz bu sayede çekirdek kahveyi çekerek kahve hazırlayabiliyoruz. Buhar çubuğu tam olarak sadece sütü köpürtme işlemini mi görüyor, nette gördüğüm kadarıyla french press ile de süt köpürtme işlemi yapılabiliyor ve bu şekilde cappuccino elde edilebiliyor. Bu yöntem hakkında bilgisi olan var mı, bu şekilde Cafissimo duo'yu kullanabilir miyiz?Bunun dışında Sinbo scm-2926 makinesi hakkında ne düşünüyorsunuz, buhar çubuğuda var sanırım.
    Hepsiburada sinbo scm-2926 ile öğütücü 100 tl fiyat çok uygun geldi, gerçi öğütücü el değirmenine nazaran tavsiye edilmiyor ama bulunsun sakıncası olmaz.
    @here_1967
    @ChadGray.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resit00 -- 11 Ekim 2013; 17:22:24 >

sinbo pek tavsiye edilmiyor ama fiyatıda acayip ucuzmuş gideri var gibi.buhar çubuğu sadece sütü köpürtmeye yarar Sütü başka şeylerlede köpürtebiliyorsun ama biraz daha vakit alır.sütlü şeyler sevmiyorsan buhar çubuksuzda alabilirsin latteyi cappuccinoyu evdekilerde sever yalnız
  • evet sinbo pek tutulmuyor anladığım kadarıyla, görmeden almamak gerek, en ideal seçenek cafissimo duo gibi duruyor benim için, teşekkürler.
  • quote:

evet sinbo pek tutulmuyor anladığım kadarıyla, görmeden almamak gerek, en ideal seçenek cafissimo duo gibi duruyor benim için, teşekkürler.

ricaederim dostum
  • nespressonun kapsülleriyle cafissimonun kapsülleri aynı mı? cafissimo kullanıyorum, 1+1 kampanyasıyla baya kapsül aldım, hep aynı kapsülü kullanmaktan sıkıldım. kapsül önerisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA006

nespressonun kapsülleriyle cafissimonun kapsülleri aynı mı? cafissimo kullanıyorum, 1+1 kampanyasıyla baya kapsül aldım, hep aynı kapsülü kullanmaktan sıkıldım. kapsül önerisi olan var mı?

Farkliymis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HowcastFoodDrinkyoutube
    How to Grind in the Doser | Perfect Coffee
    http://www.youtube.com/watch?v=ISwAGIXYDL4&list=SP46D902EC5927A9F8

burda güzel bi anlatım var. toplam 37 video. zamanı olan bakabilir.

• arkadaşlar merhaba
    Sinbo SCM-2926 ürünü hakkında bilgisi olan varmı ? almayı düşünüyorum fiyatı uygun fakat bilgim yok bu ürün ile neler yapabilirim işimi görürmü ? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßyİsMaİLCaN -- 20 Ekim 2013; 17:51:51 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.