Şimdi Ara

Espresso Makinesi tavsiyesi!!! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
1.179
Cevap
98
Favori
237.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kahve suyu filitre edilmis sertlik seviyesi dusuk yumusak bir su.

Kahve cekirdekleri taze

Makinanin kirecle ilgili tabletlerini periyodik olarak kullaniyorum.

Kahvenin kremasi oldukca guzel ve cok olmakta.

Merak ettigim basinc seviyesi yukselirse kahve lezzeti daha yukselir mi yoksa kremasi yeterince cok olmussa kahve yeterli lezzettemidir?
  • basinci kalibre edebilme secenegi varmi bu makinede ?
  • Buhar basinci ile ilgili özel bir ayar yok. Internnetn izledigim videolarda ayni makina daha yuksek basinclarda kahve yapiyor. Birde farkli cekirdeklerde deneyecegim. Ogutulme seviyesi ilede biraz denemeler yapacagim bakalim birsey degisecek mi...

Bilgilendirme icin tersekkurler..
  • orta scaladan kalin yonunde 1-2 kertik ayarda daha kivamli crema sagliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlueICE

Arkadaslar Gastroback Espresso makinası kullanıyorum. Buhar basıncı 10 bar cıvarı oluyor. Ideal kahve basıncı göstergesinin alt taraflarında yer alıyor. Sebebi konusunda fikri olan var mi?

Espresso Makinesi tavsiyesi!!!

İdeal kahve için grup başlığına gelen sıcak suyun basıncı basıncı 9-10 Bar olmalıdır. 10 Bar dan sonrası kahvenin acılaşmasına neden olur. Bu yüzden iyi makinelere 9.5-10 Bar'a ayarlı OPV takılır.
    Genelde 15 Bar diye belirtilen değer pompa basıncıdır. Bu basınç yaylı tıpa ile düşürülüyor ama ayarsız makinelerde sıcaklık fazlalığından 12-13 Bar gibi değerlere de çıkabiliyor.

• Arkadaşlar bu makineyi dün media markette gördüm. Piyasada enplus denen yer satıyor ve oradaki fiyat ile arasında uçurum var.

Almak isteyen olursa media market / next level (ankara)' dan alabilir.

Piyasada hep aynı ürünlerin bulunuyor ve fiyatları az çok belli..
    Biraz farklı ürünleri bir kaç kişinin satıyor olması ve ederinin üstünde fiyat biçmesi çok can sıkıcı..
    Sonuçta media markette bu satıştan kar ediyor.

Belki birisinin işine yarar diye paylaşıyorum. İyi forumlar.

Makine :breville bes 860

not: makinenin stokta kaç tane olduğunu sormadım. 1 tane bile kalmış olsa belki birisine faydası olur.

İyi forumlar.

Espresso Makinesi tavsiyesi!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 14 Eylül 2014; 16:26:31 >

• Delonghi eco 310 alma arifesindeyim.Modeli kullananların yorumlarını alabilir miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

delogni on numara mı? portafiltresi bile ucuz çelikten orjinal çapta bile değil. bu delognileri alan arkadaşlar... çöp alıyorsunuz haberiniz olsun. en az gaggia almalısınız ama ülkede adam gibi espresso makinesi malesef satılmyıor. o yüzden hiç almayın.

Shop the Best Espresso Machines

he ya, gorun bak kim nerde ?

siradan bir google aramasi - Copyright 2005-2014 Seattle Coffee Gear. All Rights Reserved.

• quote:

Orijinalden alıntı: dwain

http://shop.enplus.com.tr/espresso-makinesi-bes860/

Dün bu makineyi aldım. Kurdum akşam ve eşime bir tane latte, kendime de almond şuruplu mocha yaptım. Çok güzel oldular. Herkese tavsiye ederim. Diğer markalara göre artıları ya da eksileri vardır. En iyisi demek zor. Fiyatı da az değil ayrıca. Ama görüntüsü ve kalitesine baktığımda ben çok beğendim. Malzemeler ve işçilik gerçekten 10 numara.

linkler bir sure sonra bunun gibi acmayabiliyor.
    foto yuklemesenizde markayi ve modeli yazmaniz linke gore daha faydali.

• quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

quote:

Orijinalden alıntı: dwain

http://shop.enplus.com.tr/espresso-makinesi-bes860/

Dün bu makineyi aldım. Kurdum akşam ve eşime bir tane latte, kendime de almond şuruplu mocha yaptım. Çok güzel oldular. Herkese tavsiye ederim. Diğer markalara göre artıları ya da eksileri vardır. En iyisi demek zor. Fiyatı da az değil ayrıca. Ama görüntüsü ve kalitesine baktığımda ben çok beğendim. Malzemeler ve işçilik gerçekten 10 numara.

linkler bir sure sonra bunun gibi acmayabiliyor.
    foto yuklemesenizde markayi ve modeli yazmaniz linke gore daha faydali.

Selam,

Yazayım hemen; Breville 860 XL.

• Breville 860 XL , guzelmis.
    cappuccino icin sut kopurtucu uc prof. cihazlardaki gibi dis yuzeyinden islak bi sunger cekmekle temizlenebiliyormu yoksa kalinti oluyormu ?
  • Arkadaşlar ben kahve makinesi olarak Tchibo Cafissimo Classic kullanıyorum makine kapsüllü ama ben biten kapsülleri taze çekilmiş pro barista kahvesi ile doldurup kullanıyorum sizce kahveye yazık mı oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli kahve dostları

Sizi verdiğiniz bilgi ve tavsiyeler üzerine 500 tl ye kadar olan, hem filtre kahve hem de espresso yapabilen makine arayışımdan vazgeçtim. Ben sıklıkla filtre kahve içtiğim için bu aralar içinde otomatik öğütücüsü olan bir filtre kahve makinesi almayı düşünüyorum.

İçinde öğütücü aramamın sebebi bu işi bilenler çekilmiş olarak alınan kahvenin çoktan bayatlamış olduğunu söylüyorlar. Yani iyi bir kahve elde etmek için kahvenin çekilir çekilmez kullanılması gerekli, bunun için de ya otomatik öğütücü olacak, ya da el değirmeni olacak. Günde 4-5 kupa filtre kahve içiyorum. Her seferinde el değirmeniyle uğraşmak bana çok uygun gelmiyor. Araştırırken aşağıdaki iki makineye rastladım. Philips yaklaşık 320 tl, Fakir de 200 tl.

www.istanbulbilisim.com.tr
    Fakir Cafe Passion Çekirdekli Ve Filtre Kahve Makinesi (Teşhir Ürünü)
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/fakir-cafe-passion-cekirdekli-ve-toz-filtre-kahve-makinesi-fiyati,27421.html

Philips hem daha pahalı hem de zamanlayıcı özelliği yok, ancak öğütücüsü konik.
    Fakir ise zamanlıyıcısı olduğu için avantajlı, ancak öğütücüsü anladığım kadarıyla bıçaklı.

Zamanlayıcı olmasa da sabah traş olmadan önce philipsin çekirdeklerini koyup tuşa basmak yeterli olacak, zaten bir kaç dakikada hazır oluyor. Evden çıkmak için zamanın kısıtlı olduğu sabah saatleri hariç diğer zamanlarda zamanlayıcıya pek ihtiyaç yok.

Ama yine de bu ikisi arasında kararsız kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz, daha makul bulursunuz? Ya da bunlardan başka benzer fiyat ve nitelikte makine var mıdır?

Edit:

Bir de Essenso'nun öğütücülü ve zaman ayarlayıcılı makinesini buldum, o da 280 tl.

http://www.essenso.com.tr/ESSENSO-MOLAR-OGUTUCULU-KAHVE-MAKINESI,PR-728.html

Seçenekler arttıkça karar vermek de zorlaşıyor. Bu arada Philips'in yukarıdaki modelinin aynısının zaman ayarlayıcılı olanı Avrupa'da varmış, Türkiye'de satışı yok henüz.
    Onun da linki aşağıda

www.conrad.com
    Philips HD7753/00 Coffee Maker | Conrad.com
    http://www.conrad.com/ce/en/product/399505/Philips-HD775300-Coffee-Maker

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinsanity7 -- 8 Ekim 2014; 21:19:59 >

• vinsanity7 V kullanıcısına yanıt
    Hocam ben şu ürünü öneririm

www.evmanya.com
    Türkiye'nin Lider Ev & Dekorasyon Alışveriş Sitesi - evmanya.com
    http://www.evmanya.com/urun/353929-breville-bdc600-filtre-kahve-makinasi

• quote:

Orijinalden alıntı: benv3kendim

Hocam ben şu ürünü öneririm

http://www.evmanya.com/urun/353929-breville-bdc600-filtre-kahve-makinasi

Hocam bu makineye de rastlamıştım ama fiyatı malesef 900 tl civarı, filtre kahve makinesi için biraz yüksek

Tekrar sözen el değirmenine dönüp, entegre öğütücüsü olmayan, zamanlayıcılı iyi bir makine alabilirim.
    Ama entegre öğütücüsü olmadıktan sonra bunun için ayıracağım bütçe 200-300 civarı olacaktır.

• Tam otomatik sut kopurtmeli kahve makinesi almayi dusunuyorum. Max butce 2 bin tl
    Asagidaki modellerden hangisi en iyisi? Otomatik kahve makinesi alinmaz mi yoksa?
    Siemens TE506209RW
    Delonghi ECAM 23.460
    Delonghi ECAM 25.452
    Delonghi ESAM 04.350

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elninom1

Tam otomatik sut kopurtmeli kahve makinesi almayi dusunuyorum. Max butce 2 bin tl
    Asagidaki modellerden hangisi en iyisi? Otomatik kahve makinesi alinmaz mi yoksa?
    Siemens TE506209RW
    Delonghi ECAM 23.460
    Delonghi ECAM 25.452
    Delonghi ESAM 04.350

Delonghi ECAM 23.460 S bende almak istiyorum ve araştırıyorum şuan hepsiburada da indirimde 2000 tl değer mi diye düşünmekteyim yorumları bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zetron_x

quote:

Orijinalden alıntı: elninom1

Tam otomatik sut kopurtmeli kahve makinesi almayi dusunuyorum. Max butce 2 bin tl
    Siemens TE506209RW
    Delonghi ECAM 23.460
    Delonghi ECAM 25.452
    Delonghi ESAM 04.350

Delonghi ECAM 23.460 S bende almak istiyorum ve araştırıyorum şuan hepsiburada da indirimde 2000 tl değer mi diye düşünmekteyim yorumları bekliyorum.

Merhaba ,

Ben yaklaşık 1 senedir 60-70 kişi kapasiteli bir kafe işletiyorum. Uzun araştırmalarım sonucu Siemens TE506209RW EQ.5 model tam otomatik kahve makinesini aldım.
    2 ayda 900 bardak civarında tüketimim oldu. Çok fazla insan ağırladığınızdan lezzet anlamında geri dönüş alma şansım çok oldu. Bir çok kahve çekirdeği kullandık. En beğenilen illy oldu. Genel anlamda çok güzel dönüşler alıyoruz. Özellikle Latte türevlerinde süt köpürtme işlemi çok başarılı. Bir başka arkadaşım Delonghi aldı modelini tam hatırlayamıyorum ama tam otomatik. Ona göre Siemensin kullanımı çok rahat. Bu çok önemli İstediğin her kahve cinsini tek tuşla yapabiliyorsunuz. Ayrıca küçük - büyük bardak seçenekleride sunulmuş. Bunların dışında 400 bardaktan sonra genel bakım istedi. Satılan özel kireç çözücüler ve temizliyicileri sayesinde kendiniz çok pratik bir şekilde menüden bakımlarını bitirebiliyorsunuz. Posa ve artık su haznelerinin temizliği çok pratik. Öğütücüsüde çok başarılı. Kahvenin tazeliğinin haricinde bu bile lezzete etki ediyor çünkü.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

• ...... fincan !
  • quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

...... fincan !
    Düzeltme için teşekkürler... Evrensel olarak fincan denebilir.

Ama bu tarz makinalarda sadece fincan kullanılıyor demek yanlış olur. Latte ve türevleri bardakta servis edilir. Bizim tüketimimiz genelde bardak üzerinden yapıldığı için bu şekilde söylemeyi uygun buldum. Latte bardağı vs. gibi....

Bardak fincan dışında bilgi almak isterseniz yardımcı olurum. Malum makina hakkındaki kullanımı bakımı setup ayarları vs. gibi...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.