Şimdi Ara

Ethernet Kablosunu bigisayara takınca bağlantı kopuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
6.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ethernet Kablosunu bigisayara takınca bağlantı kopuyor... yanı olay genıs solıyım.ınternetı 16 mbıte yukselltık ondan once 8 mbıt olarak kullanıyorduk gayet ıyı calısıyordu yukseltınce benım kasaya kabloyu takınca modemın ısıgı yanıp sonmeye baslıyor ve baglantı kopuyor ama benım bılgısayardan sokup komsu kendı bılgısayarına takınca aynı kablo uzerınden calısıyor. bilgisayarcıya goturdum o bagladı hemen calıstı lutfen bı yardım

hayır virus olsa formattan sonra toparlar dıye dusunuyorum oldu ki silinmedi tekrar virüs programlarıyla denedık gene olmadı.. ancak bılgısayarcıya goturup denedıgımde adam taktı gozumun onunde face yı falan hepsını rahat bı sekılde actı hıc bıse yok abı dedı bıde :D aklım almıyo ya .... TEK YIKAMADIGIM TEZ ŞU ANAKART 16 MBIT DESTEKLERMIYOR OLABILIRMI. GERCI 1 SENELIK ANAKART ONUDA OLE YIKIYORUM AMA YUKSELDIKTEN SONRA BOLE OLDU
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sizin bilgisayarın ethernet girişinde bir sorun olabilir. Harici bir ethernet kartı bulun bir yerden onunla deneyin bakalım aynı sorunu yapacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Sizin bilgisayarın ethernet girişinde bir sorun olabilir. Harici bir ethernet kartı bulun bir yerden onunla deneyin bakalım aynı sorunu yapacak mı?

ya ole birşey olsa bilgisayarcıda nasıl calısacaktı onun ıcın o da yıkılmıs bı tez cok denedım :D teşşekkur ederım
  • anakartın 16mbit desteklememesi gibi birşey olamaz istiyorsa 100mbit olsun. Yanlız farklı bişey söyleyeceğim. Hattınız 16 mbiti destekliyormu yani arkadaşınızın bilgisayarında downland yaptığında 16 mbitle indirme yapıyormu.

Sorun için enternet kablosunu değiştirin. Arkadaşınızda çalışmış ama rastlantı olabilir.
  • Denediğiniz bilgisayar mıydı? modemi ve kabloyu götürüp denediğinizi sanmıştım. O zaman sorun ethernet kablosu ya da modem olabilir.
  • arkadaşına kendi modemini götürüp 16 mbit hatta takıp denemediysen senin modemin uyumlu değildir. veya modemle aynı eternet kablosunu denedim çalıştı diyosan o kablonun sorunsuz olduğu anlamınada gelmez şansa çalışmış olabilir. arkadaşının modemini alıp kendi hattına takıp deneyebilirsen sorunun modemde olduğunu anlamış olursun, ama 16 mbitte normal çalışan bir modem denemelisin. büyük ihtimal modemin 16mbite uyumsuz diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACme89 -- 21 Mart 2011; 20:08:03 >
  • arkadaslar her şeyı denedım ancak benım kendıme aıt bı ınternetım yok komsudan kabloyla cekıyorum herkezın ortak kullandıgı gıbı. 8 mbıt ken gayet ıyı calısıyordu. yukseltelım dedık 5 tl ıcın ne olur gıbı 16 mbıte cıktı. ne zaman ethernet kablosunu benım kasaya takarsam modeme gelen ınternet komsudakı ıptal oluyor. ınternet sayfasına ıp falan yazarak modem arayuzune gırıyorum orda da modeme ınternet baglantısı gelmıyor yazıyor. benım kasadan fısı cekınce modem 1-2 dk ıcınde kendını toplarlıyo eskı halıne gelıyo. eve laptop getırıp denedım benım kablodan çalıstı gayet ıyı bı sekılde ve 15.658 gıbı bı hız alıyorum.acaba sorun modemdemıdır dıye bende bulunan tek portlu bı modemı sade baglantı bana gelsın ne olcak dıye denedım gene takıyorum aynı ısler basımwa gelıyor. anakart yazılımını dahı guncelledım dun aksam ama gene olmuyor. kasayı dukkanımda getırdım takıyorum burda 8 mbıt var takınca calısıyor. anlamadım 16 mgbıt desteklememee gıbı bır luks yok dıyorsunuz hanı bende ole bılıyorum ama olay bunu gosterıyo. kasanın arkasındakı ısıkta genel olarak hep turuncu yanıyor bı turlu cozemedım format dahı denedım. bi iş var ama kafam almıyor artık beynım sulandı bı çözek sunu yardım edın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • guncell:D
  • Neden bir harici PCI ethernet kartı alıp takmıyorsunuz? Bir de onunla deneyin pahalı birşey değil ikinci el çok ucuza bile bulursunuz.
  • ya modemin hatta hattın desteklemiyor olabilir adsl+2 yi
  • denedım bugun onuda harici ethernet kartı aldım ve gene aynı seyle karsılastım. adsl 2 + ya gelınce de desteklıyo kardesım valla dun gece abımın bırınden bılgısayar aldım masaüstü hemıde onuda denedık calısıyo. testıde yaptım 14 kusur bı hız alıyo hanı sorunsuz.nedense butun makınalarda calısıyor ama benım bılgısayarı bagladımmı o hata calısmıyor. bozuk dıyorum abımın evıne ındım ordada 16 mbıt var taktık gayet ıyı calısıyor. kendı kasam hanı sorunsuz ama sorunlu yanı cok sacma bugun bı bılgısayarcıda baktı delırdı cıktı gıttı. bı ınce noktası var ama nedır bılınmıyor offf offf :DD:D COK TESSEKKUR EDIYORUM ILGINIZ ICIN HEPINIZ COK SAGOLUN ama sonuc bulunmuyor..
  • aygıt yöneticisinden ethernet kartına özelliklere gir... 10 ve 100 half dublex full dublex gibi şeyler göreceksin... değer 10 da ise 100 half dublex e al...

o değerleri değiştirerek denemeler yap... bazı ethernet kartları sorunlu oluyor via chip setli olanlar sanırım... amd işlemcin varsa o anakartlardada oluyor...

hepsiburada da intel chipsetli edimax ın vardı sanırım olmazsa onu al kullan...
  • Komşun çok uzak değilse ve modem kablosuz modemse sende bir tane usb kablosuz stick al kablosuz bağlantı kurmayı dene oda olmadı sistemin ayarlarının resimlerini çek göster ağ bağlantılarıyla ilgili belki yanlış bir ayar vardır yada arkadaşların söylecekleri birşeyler olabilir konu hakkında
  • Harici ethernet kartı ile de sonuç aynı ise geriye tek bilgisayarı formatlayıp öyle denemek kalıyor. Başka bilgisayarlar ile normal çalıştığına göre format sonrası da aynı olayı yapıyorsa o zaman AMD işlemci varsa bir ihtimal işlemci anakart bunlarla alakalı bir durum olabilir başka da birşey olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımfad

aygıt yöneticisinden ethernet kartına özelliklere gir... 10 ve 100 half dublex full dublex gibi şeyler göreceksin... değer 10 da ise 100 half dublex e al...

o değerleri değiştirerek denemeler yap... bazı ethernet kartları sorunlu oluyor via chip setli olanlar sanırım... amd işlemcin varsa o anakartlardada oluyor...

hepsiburada da intel chipsetli edimax ın vardı sanırım olmazsa onu al kullan...

bunu bı denıyım insallah olur bı bılmedıgım sey budur zaten onada baktıgımda sankı auto olarak gormustum ama ? teşşekkur ederım sonucunu bıldırıcem
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Harici ethernet kartı ile de sonuç aynı ise geriye tek bilgisayarı formatlayıp öyle denemek kalıyor. Başka bilgisayarlar ile normal çalıştığına göre format sonrası da aynı olayı yapıyorsa o zaman AMD işlemci varsa bir ihtimal işlemci anakart bunlarla alakalı bir durum olabilir başka da birşey olamaz.

yok kardesım formatladım ayarlar bozulmustur dıye ama gene olmadı :D var bıse
  • quote:

Orijinalden alıntı: viper75

Komşun çok uzak değilse ve modem kablosuz modemse sende bir tane usb kablosuz stick al kablosuz bağlantı kurmayı dene oda olmadı sistemin ayarlarının resimlerini çek göster ağ bağlantılarıyla ilgili belki yanlış bir ayar vardır yada arkadaşların söylecekleri birşeyler olabilir konu hakkında

söyle bıse de yapabılırız aslında ben bı tane kablosus pcı kart aldım onun uzerınden baglantı kuruyorum ancak cokta ıyı dııl ama dream wiever yardımıyla bana yardım edebılırsenız sevınırım eger duzelırse konu fotograf olarak acıklayıcı bılgılerı buraya koyabılırız teşşekkurler :D
  • Arkadaşlar benim iş yerinde de benzer bir sorun var, uzun süredir uğraşıyorum fakat olmadı, bulunduğumuz sokakta fiber çalışması yaptıktan sonra oldu benimkide, iş yerimde 8 pc var, ana makinanın ethernet kablosunu taktığım an tüm network çöküyor, hiç biri nete giremiyor, ana bilgiyardan ethernet kablosunu çıkardığım an tekrar düzeliyor. ana bilgisayarı restart yapınca problem geçici olarak düzeliyor, sonra tekrarlıyor, günde 3-4 kez aynı sorunla karşılaşıyorum. Lütfen yardım... :(((
  • ip çakışması oluyordur belkide, server falan varmı ?
    pc lere tek tek baglantı kablolarını takarak kontrol etmenizi öneririm.
  • Ip çakışmasından bende şüpelendim, IP leri tek tek manuel verdim, değişen bişey yok, ethernet sürücüsünü güncelledim fayda etmedi, kabloları kontrol ettim sıkıntı yok, aynı kablonun ucuna başka kasa takıyorum sorun çıkmıyor, servera takdığım network çöküyor, restar yapınca geçici olarak düzeliyor. modemi değiştim, aradaki hub ı değiştim yine fark eden bişey yok. ben ethernet kartı yapılandırmasındaki full duplex half duplex muhabbetinden şüpeleniyorum bu akşam orayı biraz kurcalayacağım bakalım fark edecekmi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.