Her yerde total ve opetin euro dizellerinin iyi olduğundan bahsediliyor, acaba hiç petrolofisinin eurodizelini kullanan yokmu? Po kimlere satıyorki bu europodizeli? PO nun maximum ve bonusa yaptığı kampanyalar daha cazip, bu durumda yine de total veya opettenmi almalı acaba????
Biz PO dan alıoruz euro dizeli bazen de shellden
bİZ BİO DİZELE TAKILIYORUZ.
motorinleri her firma aynı rafineriden alıyor..kendi depolama tesislerinde katkı maddeleri ilave ediyor..aracınıza "en iyi gelen" yakıtı deneme yanılma yöntemiyle bulabilirsiniz..ama hangi akaryakıt bayisinden alırsanız alın eğer eurodizel aldıysanız motora zarar vermez..farklı markalarda farklı performanslar olabilir ki bu da tamamen katkı maddelerine bağlıdır...
benimde öğrenmek istediğim noktalardan biriside bu idi. Hangi markada ne kadar performans?
quote:
Orjinalden alıntı: türbülans
......hangi akaryakıt bayisinden alırsanız alın eğer eurodizel aldıysanız motora zarar vermez..farklı markalarda farklı performanslar olabilir ki bu da tamamen katkı maddelerine bağlıdır...
bu olay test edip ortaya bir takım bilimsel veriler koymakla çözümlenebilir..mesela bp diyor ki arabanız 2000 cc ise benim yakıtımı kullanırsanız arabanız 2400 cc performansını verir...opet diyor ki full force den mükemmel yakıt yoktur..po keza aynı..shell var..sanırım bu test ülkemizde hala yapılmadı...herhalde yakında oto dergileri bu konuya eğilir..ben dün akşam otohaber ve autoshow dergilerine bu konu ile ilgili ayrıntlı bir email gönderdim...aynı arabayı kullanmak üzere rastgele seçilmiş farklı istasyonlardan benzin ve/veya motorin alınıp karşılaştırmalı bir test yapılması konusunda...bekliyorum bakalım ne cevap gelecek
ben bugün istanbul-antalya-istanbul yaptım ve shell-opet ve total in eurodizellerini denedim.bence hiçbir fark yok.
ben 1-2 depo aldım ve sanki bence daha vuruntulu çalışıyo araba
aldığımdan beri total kullanıyom diyebilirim
geçen shell in kampanyası yüzünden shell den aldım onuda beğendeim yanışı tatlı idi
şimdi yaz geldi gerçi bütün dizeller tatlılaştı sıcak yüzünden
arkadaşlar ben hemen hemen bütün euro dieselleri denedim, reklam gibi olacak ama tücrübemle diyebilirim ki en iyisi bp nin ki gibi geldi.
arkadaşlar ben hemen hemen bütün euro dieselleri denedim, reklam gibi olacak ama tücrübemle diyebilirim ki en iyisi bp nin ki gibi geldi.
quote:
Orjinalden alıntı: türbülans
bu olay test edip ortaya bir takım bilimsel veriler koymakla çözümlenebilir..mesela bp diyor ki arabanız 2000 cc ise benim yakıtımı kullanırsanız arabanız 2400 cc performansını verir...opet diyor ki full force den mükemmel yakıt yoktur..po keza aynı..shell var..sanırım bu test ülkemizde hala yapılmadı...herhalde yakında oto dergileri bu konuya eğilir..ben dün akşam otohaber ve autoshow dergilerine bu konu ile ilgili ayrıntlı bir email gönderdim...aynı arabayı kullanmak üzere rastgele seçilmiş farklı istasyonlardan benzin ve/veya motorin alınıp karşılaştırmalı bir test yapılması konusunda...bekliyorum bakalım ne cevap gelecek
böle bir test çok güzel olur ama sanmıyorum böle bişeyin yapılacağını... düşünsene adamlar bir test yapıcaklar opet önde çıkıcak ondan sonra shell bp gibi firmalar nasıl cephe alırlar.. yani böle bir risk altına hiç bir dergi girmez inşallah ben yanılırım
yaw zaten test dediğin nedirki
ben inanmıyom zaten böyle testlere
en iyisi kullanıp görmek
ben total kullanıyom ama shell ve bp nin de yanışı iyi bence
Armada da 2 gün önce 4.2 quatro Audi vardı.Test arabası yapmışlar bp sponsor olmuş. Kadın bi pistona kamera sokuo bu bp ultimate ile çalıştı bu da normal benzinle çalıştı diye.Biri kurum tutmuş biri tertemiz... Ama ben gene de bp yi sevmiorm.Arabanın çekişini düşürüo içinde ne varsa artık
demekki petrolofisi euro dizel kullananlar azınlıkta kalıyor... kimse ben kullandım memnunum demiyor..
BP yi sevimiyorum daha sesli çalıştırıyo CADDY mi ama tabi aldığım istasyon içine bişeyler katmış olabilir.
arkadaşlar ekstra topic açmayalım burada sorayım; aracında dizel katkısı kullanan var mı yararları zararları nelerdir?
Ben po dan alıyorum eurodizeli ve baya menunum bdüzünde shell ve diğer istasyyonlar biraz hilecilik yapıyor bence ondan dolayı po yu tavsiye ederim ama yinede semtten semte değişir
quote:
Orjinalden alıntı: KS717
demekki petrolofisi euro dizel kullananlar azınlıkta kalıyor... kimse ben kullandım memnunum demiyor..
Ben kullandım. Memnunum.
Ama genelde Total'den alıyorum yolumun üstü olduğu için.
Bu kış Şubat ayında Uludağ'a çıktım. Çıkmadan aklıma geldi, hani eksi bilmem kaça kadar donmuyormuş ya alalım dedik. Gerçi Uludağ'ın gece ayazında mazotun donmasından da korktum.
Neyse aldık çıktık. Ertesi sabah tek marşta çalıştı araba. Ama mazot almadan önce depo neredeyse tamamen boştu. Yani yakıtın tahminen %95 kadarı Europo Dizeldi.
Sonuç olarak memnum kaldım.
EUROPA DİZEL PO TARAFINDAN KENDİ TANKERLERİYLE İSTASYONLARA DAĞITIMI YAPILAN TEMİZ VE Bİ O KADAR DA KALİTELİ BİR YAKITTIR. HATTA PETROL OFİSİ TARAFINDAN DAĞITIMI YAPILDIĞI İÇİN DİĞER BİR ÇOK FİRMADAN DAHA GÜVENLİDİR.
PETROL OFİSİ KONYA BAYİSİ
Merhaba,
Bende şimdiye kadar hep OPET'ineurodizel2in kullanıyordum.
Gecen ay merak ettigim icin 2 kere BP den aldım. İlk aldıgımda depoda ceyrek depo OPET'in dizelide vardı ve arabanın performasında ciddi bir düşüş hissettim. Bu karısımı bitirdikten sonra neredeyse boş depoya tekrar BP den aldım ama sonuç yine aynıydı. Araba daha sesli calıştı ve performans hissedilir bir sekilde düştü. ozelikle kalkışlarda arabanın kendini toplaması daha uzun süre almaya basladı.
Simdi gene opet eurodizel kullanıyorum vbe performansından memnunum..